Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.
Veselin Zhivkov ако пък твърдо държите на европейска машина , можете да погледнете и това fujitsu-asyg07luca
Мощност | BTU | 7000 |
Капацитет - охлаждане (мин.-сред.-макс) | kW | 0,5 - 2,0 - 3,0 |
Капацитет - отопление (мин.-сред.-макс) | kW | 0,5 - 3,0 - 4,0 |
Консумирана мощност - охлаждане | kW | 0,460 |
Консумирана мощност - отопление | kW | 0,660 |
Сезонна ефективност - охлаждане, SEER / Клас | | 7,20 / A++ |
Сезонна ефективност - отопление, SCOP / Клас | | 4,10 / A+ |
Годишен разход на електроенергия - охлаждане | kWh/a | 97 |
Годишен разход на електроенергия - отопление | kWh/a | 887 |
Цитат:
Първоначално публикувано от
tony34al
Ти видя ли колко е минималната отдавана мощност на FTXS20? 1.3кВт! Дали въобще на пазара има машина с по висока минимална мощност. За, "стаите са малки (11 и 12 кв.м съответно) и с добра изолация и зимата без никакво отопление температурата не пада под 13 градуса", това е възможно най неподходящата машина, според мен.
Това ми изглежда доста по подходящо:
FUJITSU AS-W22В
Параметри на климатика при 35°C външна температура :
Охладителна мощност : 2.2kW / 0.6~ 3.1/
Консумация : 425 W / 95 ~ 800 /
Параметри на климатика при 7°C външна температура :
Отоплителна мощност : 2.5kW / 0.6~ 5.0/
Консумация : 460 W / 95 ~ 1345 /
Параметри на климатика при 2°C външна температура :
Отоплителна мощност : 3.7kW
APF 6.80
Този модел не мога да го открия дори в Гугъл. Моля те дай ми линк. Искам да видя какви са му децибелите.
- - - - - - - - - -
Цитат:
mirandi
Veselin Zhivkov ако пък твърдо държите на европейска машина , можете да погледнете и това
fujitsu-asyg07luca
Мощност | BTU | 7000 |
Капацитет - охлаждане (мин.-сред.-макс) | kW | 0,5 - 2,0 - 3,0 |
Капацитет - отопление (мин.-сред.-макс) | kW | 0,5 - 3,0 - 4,0 |
Консумирана мощност - охлаждане | kW | 0,460 |
Консумирана мощност - отопление | kW | 0,660 |
Сезонна ефективност - охлаждане, SEER / Клас | | 7,20 / A++ |
Сезонна ефективност - отопление, SCOP / Клас | | 4,10 / A+ |
Годишен разход на електроенергия - охлаждане | kWh/a | 97 |
Годишен разход на електроенергия - отопление | kWh/a | 887 |
Много хубави минимуми и максимуми, но и доста високи децибели на вътрешното тяло - 21. Не ми харесва това за спалня.
Цитат:
Veselin Zhivkov
...доста високи децибели на вътрешното тяло - 21. Не ми харесва това за спалня.
Ти и да искаш по-ниски не можеш да намериш. Всъщност можеш, но се насочваш към корейците от Samsung & LG.
Не са високи, освен това по данни от сервизните трудно можеш да разбереш практически какво е нивото на шума и дали ще те дразни или не.Най-добре е да се чуе машината на живо.Сигурен съм, че 21дб няма да ги чуваш, докато спиш.ТОШО III серия е 27дб по сервизно, ама на 2 метра от главата ти не се чува, сина ми спи край него вече 7-а година.LD то ми е 21дб на КУАЙЪТ - само съм го пробвал преди време-съвсем си е добре, но той винаги си работи на ЛОУ, също е достатъчно тих и си спя на него.Вярно, че е на 4 метра от леглото, но си е тих по принцип.Все пак зависи и от слуха и прага на "дразнимост" на отделния човек.
Цитат:
gnf
Ти и да искаш по-ниски не можеш да намериш. Всъщност можеш, но се насочваш към корейците от Samsung & LG.
В хола съм с LG H-12MW и съм доволен - нисък минимум, нисък шум и добри екстри, бързо затопля и охлажда, съвсем си отговаря на параметрите. Обаче за спалните имайки предвид колко са малки се надявах на нещо по-евтино да слезна. Че 2 х 2200 лв вече малко идва нанагорно.
Самсунг-а твърде много негативни мнения чух. Може и да е много хубав, но след като чух толкова много пъти "Не си купувай климатик Самсунг, ще съжаляваш" Просто ми е трудно да се хвърля и да рискувам.
Благодаря все пак.
- - - - - - - - - -
Цитат:
edi1
Не са високи, освен това по данни от сервизните трудно можеш да разбереш практически какво е нивото на шума и дали ще те дразни или не.Най-добре е да се чуе машината на живо.Сигурен съм, че 21дб няма да ги чуваш, докато спиш.ТОШО III серия е 27дб по сервизно, ама на 2 метра от главата ти не се чува, сина ми спи край него вече 7-а година.LD то ми е 21дб на КУАЙЪТ - само съм го пробвал преди време-съвсем си е добре, но той винаги си работи на ЛОУ, също е достатъчно тих и си спя на него.Вярно, че е на 4 метра от леглото, но си е тих по принцип.Все пак зависи и от слуха и прага на "дразнимост" на отделния човек.
Да, така е но няма как да чуя всеки климатик и то в подходяща обстановка - защото едно е да го чуеш в помещение с други хора, които говорят, по средата на деня, когато минават коли и има всякакъв шум и съвсем друго е вечер. Може и да си прав и да клекна накрая на Fuji, макар че все пак ще помисля още малко. А за 27 дб изобщо вече и дума не може да става, това е абсурд за мен - въпрос на лично усещане. Радвам се, че за сина ви това е ок и му е комфортно, но за мен не мисля, че ще е.
Ами тези посочени 27 не са 27 на слух, аз затова ти казвам, че по данни от сервизните нещата не могат да бъдат реално преценени.На практика при ТОШО при АУТО режим на турбината има още 3 степени под най-ниската и там нещата са някъде около 20дб.Освен това едно примерче - 26 дб на ХИТАЧИ /дето го имам/ не са по-тихи от 27 на ТОШО.Та, много са условностите.
Veselin Zhivkov
От почти месец имам монтиран Mitsubishi Heavy SRK20ZM в спалня ~14 кв. м., ~36 куб. м.
До колкото знам ZM е по-нисък клас от ZMX.
Това, което мога да споделя от кратия си опит: машината е тиха. Лаптоп, като набримчи вентилатора е по-шумен от климата.
И като си постигне зададената температура климата - SRK20ZM, не духа. Нито прави вятър да ти отнесе чаршафите. Нито може да ти докара схващане в кръста, ако седиш гол след банята на включена клима. Това последното - за схващането, го казвам от личен болезнен опит, че имам стара травма и последващо прищипване ивъзпаление на нерв на гърба.
Но НЕ, въпросната машина не работи така, "все едно изобщо я няма". Ако някой е силно чувствителен...
Цитат:
KaHa
Veselin Zhivkov
От почти месец имам монтиран
Mitsubishi Heavy SRK20ZM в спалня ~14 кв. м., ~36 куб. м.
До колкото знам ZM е по-нисък клас от ZMX.
Това, което мога да споделя от кратия си опит: машината е тиха. Лаптоп, като набримчи вентилатора е по-шумен от климата.
И като си постигне зададената температура климата -
SRK20ZM, не духа. Нито прави вятър да ти отнесе чаршафите. Нито може да ти докара схващане в кръста, ако седиш гол след банята на включена клима. Това последното - за схващането, го казвам от личен болезнен опит, че имам стара травма и последващо прищипване ивъзпаление на нерв на гърба.
Но НЕ, въпросната машина не работи така, "все едно изобщо я няма". Ако някой е силно чувствителен...
Да, за Mitsubishi Heavy общо взето повечето мнения са, че са доста тихи машини. Тук обаче отново идва проблема, който ми посочи tony34al - твърде големи стойности за минимум отдавана мощност - т.е. за моите ултра малки спални тези климатици ще са постоянно на он-оф режим, вместо да работят нормално. А то като е на он-оф просто е безсмислено да се дават много пари за хипер-инвертор. Или поне аз така съм чел. Така че търся машини с нисък минимум, за да паснат добре на помещенията, за които ще ги купувам.
Благодаря ти все пак. Както казах основно се колебаех между Daikin и Mitsubishi Heavy преди tony34al да ми обърне внимание на минимумите. Сега съм в още по-голяма дилема.
Ниски реални минимуми, добра изолация и добре оразмерена за конкретното помещението машина с голямо вътрешно тяло = тих климатик. Това са най важните условия за тишината в стаята, а не децибелите в каталозите. Те се мерят в лабораторни условия, в режим на охлаждане и т.н. Та понякога 16dB може да са повече от 27dB.
ПС - За AS-W22B не можах да открия нива на шум на вътрешното тяло, но Alexi има такъв и може да ти сподели впечатления.
искаш МИЦУ,да е тих и нисък минимум=К2У.имам ги два и са страхотни
Цитат:
tony34al
ПС - За AS-W22B не можах да открия нива на шум на вътрешното тяло, но Alexi има такъв и може да ти сподели впечатления.
Алекси изхвърли ново Мицу за да го сложи тоя таралясник.
Цитат:
DUNDURMA
искаш МИЦУ,да е тих и нисък минимум=К2У.имам ги два и са страхотни
Какво е това "К2У"??? Не го знам, може ли по-конкретно цялото наименование на модела, моля?
К2У="Климатик 2-ра Убуст". Карат ги нелегално през Босфора с бракониерски гемии.
Иначе са произведени за Страната на изгряващото слънце. Има много писано из форума.
Цитат:
Kasap
К2У="Климатик 2-ра Убуст". Карат ги нелегално през Босфора с бракониерски гемии.
Иначе са произведени за Страната на изгряващото слънце. Има много писано из форума.
Благодаря!