От 2-3 години се топля с климатици и нямам наблюдение колко изкарват все още.Сега се чудя какъв да взема за детето - тошиба, фуджитсу (колегата го предложи и ми хареса) или митсубиши хеви??
NA
NA
От 2-3 години се топля с климатици и нямам наблюдение колко изкарват все още.Сега се чудя какъв да взема за детето - тошиба, фуджитсу (колегата го предложи и ми хареса) или митсубиши хеви??
Здравейте, престои ми покупка на два климатика ( ще се ползват предимно за отопление ) и затова искам да се допитам до по квалифицирани мнения от моето. Става въпрос за нов тухлен апартамент с изолация и пвц дограма. Едната стая в която ще бъде единия климатик е 25кв.м , а другата е 15кв.м. Вратите няма да се затварят така, че очаквам да се топли и коридора който е 8кв.м.
Ето и вариантите на които съм се спрял.
1 Mitsubishi FH35VE и Mitsubishi FH25VE
2 General 12LTC и General 09LTC
Първите два варианта са хиперинвертори, но се чудя дали имам нужда от толкова мощни климатици. ( съответно дали си струва да се дават толкова пари )
Вторите варианти са това.
2 General 12LUC и General 09LUC
3 Toshiba B13N3KV2-E Suzumi и Toshiba B10N3KV2-E Suzumi
Здравейте ! Понеже темата е за помощ в избора на климатик искам и аз да се включа с въпрос за избор на 2 климатика? Помещенията са спалня и детска по 15 кв.м или 39 куб.м всяка стая,в ново строителство с външна изолация и вътрешна на тавана,пвц дограма,града е Пловдив,бюджет по около 1500лв за климатик(+,-). След доста четене по форуми съм се спрял на няколко модела : MITSUBISHI MSZ-GV223 , DAIKIN S22PTES , PANASONIC KIT-E9QKE ,SAMSUNG AR09HSSDAWKNEU .Понеже първите 2 са японски на 100В и с по висок КОП а пък панасоника и самсунга са с повече екстри съм доста раздвоен кои модели да избера. Молбата ми е ,ако някой от вас има някакво наблюдение или би могъл да помогне за избора на някой от горепосочените модели или има друго предложение да помага. Благодаря предварително на всички помогнали ми със съвет !
dimpeh, опитвате се да сравните четири различни машини които се различават по параметри и т.н. Съветвам Ви да се доверите на фирма, която да направи оглед и да Ви консултира на място към какво да се насочите. И още един съвет - COP-а няма да Ви топли през зимата.
Aleksandars благодаря за бързия отговор, а бихте ли ме насочили към коректна фирма на територията на Пловдив ? Относно моделите които съм посочил-мисля ,че всички са 9-ки със сходни параметри и цени (само самсунга е около 1700лв а другите са около 1400лв ) .Благодаря за помощта !
Пишете с човека от Пловдив (Aleksandars). Само трябва да се свържете.
Този пост е редактиран от justify; 13-10-14 в 12:48.
Здравейте, искам да си купя климатик за една от стаите, но не съм много в час. В последните дни прочетох доста в сайта и се спрях на няколко модела, но се надявам някои да ми помогне в избора на точния модел.
Намирам се в град Добрич, апартамент на 3-тия от 5 етажа. Среден апартамент сме, с една външна стена, като от горе, долу и отстрани се отоплява. Изложението е южно. Старо строителство без изолация (външна стена ~35 см. тухла). Стаята за която избирам климатика е малко под 20 кв.м, височина 2.50 м. Около половината от площта на стената е заета от двойна дървена дограма. Смятам скоро да я сменя. Има тераса по дължина на целия апартамент.
Приготвил съм 1800 лв, с включен монтаж. Климатиците на който се спрях са:
- Fujitsu ASYG12LUCA/AOYG12LUC
- Toshiba RAS-B13N3KV2-E/RAS-13N3AV2-E SUZUMI
- Mitsubishi Heavy SRK35ZM-S/SRC35ZM-S PREMIUM 2014 (може модела от 2013)
- Panasonic CS-E12QKEW/CU-E12QKE-ETHEREA 2014 (може модела от 2013)
- Sharp AY-XP12GHR/AE-X12GHR.
Стаята е всекидневка + спалня. Клим. ще се използва основно за отопление през зимата, като желаната температура е около 22-24 градуса макс.
Основните ми изисквания са да е безшумен и да отоплява дори и в много студени дни без да ме предаде. Консумацията на електроенергия е след това.
Също, някой може ли да каже стабилна фирма от Добрич. Ако не се намери такъва, дайте си мнението за Vimax -Варна.
Един страничен въпрос. Доста познати, които си сложиха PVC дограми се оплакват от мухъл, което ме и спира да сми сменя дограмата. Някой сблъсквал ли се е с този проблем и има ли значение от вида стъклопакет?
Благодаря предварително за обърнатото внимание.
Този пост е редактиран от kamen1230; 13-10-14 в 14:20.
Не е от стъклопакета проблема, ами от дограмата. Поинтересувай се, има доста изписано из нета по този въпрос.
Относно климатиците моята препоръка за безшумна, топлеща машина би била E12QKE, а иначе най-безшумната, с най-високата ефективност в момента е AR12HSSDAWKNEU
Здравейте, моля за съвет за избор на климатик за жилищно помещение 32кв.м., височината на тавана е 2,40м. - тоест 77 куб. м. - хол и кухня в едно. Помещението има врата за тераса, един голям прозорец почти до пода и 2 по-малки прозореца,
Ще се ползва за отопление и охлаждане. Дограмата е PVC многопрофилна с нискоемисионно стъкло. Апартамента е на 3-ти етаж от 4-етажна тухлена къща в Благоевград, вътре е с гипсокартон с вата, отвън сега се прави топлоизолация. Две от стените са външни а стаята е слънчева следобяда. Цената трябва да да е до 2500лв, като нещо около 2000лв по-лесно ще го прежаля![]()
Моля за препоръки
за сега съм намерил НО ако има друго по-добро кажете моля!
1. Daikin FTXS42K - професионална серия
2. Daikin FTX50GV - серия Комфорт
3. fujitsu awyz14lb aoyz14lb nocria
Много благодаря!
Този пост е редактиран от acho-bacho; 13-10-14 в 17:58.
От тези трите Дайкините по-добри ги забрави... Нокрията е хубав климатик.
Ако не си предуебен и с промит мозък бих ти препоръчал да погледнеш нещо хубаво и на добра цена - AR18HSFNCWKNEU