мерси за отговорите до тук, става ясно че Даикините не се харесват много. Иначе запитването не е само за избор от трите споменати ами като цяло съвети ...така че ако имате другите предложения ще съм много бладорарен на всички ви!
NA
NA
мерси за отговорите до тук, става ясно че Даикините не се харесват много. Иначе запитването не е само за избор от трите споменати ами като цяло съвети ...така че ако имате другите предложения ще съм много бладорарен на всички ви!
Е, то има и други марки/модели на LG, Samsung, Panasonic, Hitachi и т.н. Но нали парите, които си отделил са достатъчни и трябва да се вложат за най-доброто с тези мощности, а именно Fujitsu Nocria 14LB.
тези Дайкини дето са си произведени за японския пазар как се справят спрямо Нокриа 14ка?
DAIKIN F40PTEP
DAIKIN F40NTEP
спрямо
FUJITSU AWYZ14LB Nocria ???
Някой може ли да се обоснове защо професионалните дайкини не са хубави.Заради начина им на работа ,или дефростите-ако се правят незабележимо какъв е проблема.
Kво ги слушаш. Нито един от тях няма Daikin, ама много знаят. Курдисали си по един пожълтял климатик на някой умрял японец и се чувстват вездесъщи акъли да дават.
И аз не съм фен на пожълтелите климатици от умрели японци, нито пък на новите, ама би ли заменил твоите тошиби за някое дайкинче?
Лично аз напоследък сменям повече лагери на почти нови професионални дайкини (до 2г.), отколкото на стари (над 10г.) панасоници. Също така демонтирам професионални дайкини на доволни клиенти и им монтирам панасоници и самсунги. Пък за останалите мерцедеси няма какво да говоря, те са за конкурса кой е по-по-зле...
Потвърждавам думите на AC_From_Hell, всичко дето мина гаранцията и сега е към 3-5 години се разтрака. Лагери, решетки, ламарини... Само с FTX50GV не съм имал проблеми, ни с лагери, ни с тракане. Излезна сполучлива гадина. За цената си беше перфектна - старата и цена!
Единият Daiseikai се оказа боядисан, пък на вторият не му работи прахосмукачката/самопочистването. Те ако са били много хубави, нямало да ги изхвърлят. Ако не бях дал по 500-600 лева за монтаж щях да ги продам във форума и да си сложа подови Daikin-и.
- - - - - - - - - -
Подовите ми почват пета година и не тракат. Явно калпав монтаж е проблема.
Този пост е редактиран от aruba_man; 14-10-14 в 21:26.
Добре, че рекламата тук е безплатна. Интересно, че никой "доволен" от електрониката и компресорите на Панасоник не се включва. Моят Дайкин от умрял японец не бих го сменил за климатик от аудио фирма! Нищо, че е "първокласник" - на 7 г.
Аз и на твоя мога да намеря кусур, щом моите бяха на по 2 години, уж много запазени и пак им излезе нещо, представям си твоя.
Предполагам, че и на такъв от "родилният дом" ще намериш кусур. Аз съм доволен и ми дреме на ....... за .........Панасоник, примерно. Между другото чел съм ти постовете и за Дайкин и за DR-ките. К'во се промени?
Здр,нов съм в форума, но както и да е.Та и аз да попитам.Искам да си взема климатик.Помещението е всекидневна с кухная,35 кв,тухла.Предимно ме интересува за охлаждане,за отопление ще го ползвам само в рамките до 5 градуса,падне ли по-надолу не ме интересува климатика,най-важно ми е за охлаждане.Моделите,които мисля са:TOSHIBA RAS18N3KV2-E/RAS18N3AV2-E SUZUMI+,PANASONIC CU/CS-E15PKE ECONAVI.Може да предложите и вие нещо друго.Мн ми се иска климатика да е икономичен.Благодаря за мненията.
Този пост е редактиран от avenger; 23-10-14 в 22:30.
Така или иначе ти влиза в бюджета, ако намериш Нокрия 14-ка я вземи...Пък един ден, може да те заинтересува отоплението с климатик, та ще си подготвен
Не си посочил подробности за помещението и как се е отоплявало до момента /не продавам климатици/, но и мен не ме интересуваше под 5 градуса, пък ето ме - с 3 броя от "радиационните" и за апартамента не виждам в близко бъдеще алтернатива! поздрави!