Да, предложенията на Aleksandars са добри. Аз започнах темата с въпрос за Хитачито. А Грее-то уж е полу-Дайкин
Обаче си мисля, че всички броите и топлото Май ще се ориентирам към по-старички или на промо Панасоник/ЛГ до 900-1000лв с монтажа. Мисля, че няма да си изплати парите по-скъп климатик с моето позлване. Реално ще го ползвам рядко и то на по-лесното им - хладното
Грито не си струва защото те не го продават. Те това е причината.
Хмм и тук ли стана така вече, всеки да препоръчва това, което продава Ами, щом ще е така направо приемам предложения за климатици с монтаж до около 900-1000лв на ЛС, нямам претенции от коя година е модел(е от коментираните досега марки, все пак), стига да върши работа за моите изисквания.
Умния човек би направил разлика от предложенията на фирма вносител, която си продава само нейните модели и на фирма дилър, която продава цяла гама модели и предлага това, което си заслужава. Фирмите вносители си натискат за тяхните машини, което е нормално. Въпроса е кой, как чете евангелието.
Така е. Но , ако не си "опитен" форумец, а просто търсиш съвет ...
И малко по-темата виждам, че има Дженерал и Фуджи за около 1100-1200лв, някои Японски уж. По-добър вариант ли са от LG P12RK i Panasonic-ите от този клас.
Инверторен климатик General ASHG12LEC/AOHG12LEC
Инверторен климатик Fuji RSG-12LEC/ROG12LEC
Досега май никой не ги е препоръчал
Тези машини не са японски, а китайски. А мнението е като ....., всеки има различно. Това са нормални неща. Човек сам отсява плявата.
Т.е. Панасоник/ЛГ/Генерал/Грее/Фуджи е все тая ? Някоя 12-ка от тези марки до около 1000-1200 не се ли откроява? Пак казвам, че ще е за охлаждане
12-ка не е за 35 квадрата, дори и на охлаждане. Бюджета също е малък, за тези пари каквото и да се вземе все е зле. Оглед на място от доверена фирма и мислене. Аз не бих сложил 12-ка в 35 квадрата на клиент.
Все си мисля, че една що годе читава 12ка би трябвало да не усеща проблеми да охлади изолиран хол 35кв.м от 30 градуса до 24 например. Но не съм никак наясно Затова е ясно, че ще трябва оглед и мислене Като прегледам мненията и цените все пак това Хитачи Инверторен климатик Hitachi RAK35PPA/RAC35WPA SUMMIT май е фаворит. А каква е разликат между summit и perfrmance версията ?
За това казвам оглед на място и мислене. Колегите трябва да видят къде и какво ще слагат. Китачито в този ценови клас става. Тази година Hitachi имат четири класа битова климатична техника. PPB/WPB е модела за 2014 и е втория клас от долу нагоре. PPA/WPA беше модела за 2013.
А тоя има ли го някъде. ASW-H18A4/SUVR1DI - Начало - Климатици и климатични системи AUX. Онлайн магазин. :rolleyes:
ozone, на твое място бих се метнал на Mitsubishi Heavy SRK/SRC 40 HG-S. Модела е конвенционален, железен и все още се намира на цена близка до твоя бюджет. За още малко нагоре можеш да вземеш и 50-ка. Поне няма да се скапе лесно.
озоне,аз пък си мисля че искаш да любиш дявола........щом МЕГА ти казва,че не би сложил 12 -ка в 35 кв.м.-послушай го.не го познава пича,но ЕДИН ДРУГ ми е казвал добри думи за него,пък аз на тоз другия му вярвам.вярно ,че за ЛАДНО не ти трябва СУПА-ДУПА-ВУНДАБА,ма малко от малко се замисли-париш даваш.