Не разбирам точно въпроса и не е тук мястото за такива обяснения. Струва ми се, бъркаш понятията-трафа "понася " мощността на консуматора, а не я вдига.
Не разбирам точно въпроса и не е тук мястото за такива обяснения. Струва ми се, бъркаш понятията-трафа "понася " мощността на консуматора, а не я вдига.
Поръчах днес Hitachi RAK-50PPA/RAC-50WPA от фирма Вимакс. Цената и обслужването бяха екстра, ако и монтажа е добър, ще съм много доволенБлагодаря на всички за помощта и съветите и най-вече на Mega. Помогнахте ми да се ориентирам в материята
![]()
Сега погледнах, че сте засегнали темата с трансформаторите имам един по който бие ток и когато е занулен падат бушоните, без зануляване климатика работи без да бие ток по външно тяло, искам да го пренавия или купя нов, можете ли да ме ориентирате колко VA трябва да е и ориентировъчна цена и евентуално on-line магазин за поръчка, климатика е 36 с номинал 4.5kw max по спомен 6kw. предварително благодаря!
Занули си правилно автотрансформатора вместо да купуваш нов. Във форума има писано по въпроса.
Климатика е монтиран преди 6 г. и до миналата нямаше проблем, сега го прехвърлих на ново място и отново бие ток. Не вярвам и предният и сегашният техник да са сгрешили, е клема с три края и зануляването е означено. Климатика работи, най вероятно е поставен по-маломощен тореидален трав защото намотката му е доста потъмняла, именно затова запитах колко VA трябва да бъде, по принцип съм по-склонен да купя нов. Благодаря.