Доста се обърках вече, значи въпросният Панасоник - CS-E12QKEW/CU-E12QKE отпада като вариант.
Има ли някой да добави нещо, защото все още не съм взел окончателно решение?
Доста се обърках вече, значи въпросният Панасоник - CS-E12QKEW/CU-E12QKE отпада като вариант.
Има ли някой да добави нещо, защото все още не съм взел окончателно решение?
Човек, хората ти изредиха вече 10 машини. Едва ли има още, така че надали ще получиш други предложения в този ценови клас. Вземи си Toshiba RAS-B16N3KV2-E Suzumi. Добър дефрост, добра мощност, добър минимум - просто няма да имаш никакви проблеми. Успех!
Suzumi-то е перфектно като машина!
Luca 12ца също ще се справя окей - София, южен с изолация.
В крайна сметка от значение е бюджета и ако не ти е кеф да дадеш максимума който си определил, Фуджитсу-то е оптималния избор като цена-параметри-качество.
Успех!
Да видях го, но ме притеснява ниския енергиен клас - А+/А, мисля че за около 2000лв трябва да има климатици с по-добър такъв.
Поздрави!
ЕДИТ: Не разбирам защо, не харесват този Дайкин - FTXS35K/RXS35L, след като енергийния му клас е доста по-добър от изброените по-горе а и гледам, че има доста "екстри".Цената също е подобна?
Този пост е редактиран от Adrian89; 25-03-15 в 16:21.
Не мога да разбера защо като се появи някой вместо да седне и чете форума почвате да му предъвквате едно и също?
Виж всяка марка си има нейн собствен чалъм, Дайкин-а не че е лошо климатичЕ, просто има доста по добри машини на доста по добри цени! Тези номенклатури с плюсовете са та_)_ак работа... Вземи си Тошибата и се радвай на компентентността на дръпнатите! От скоро съм тук, почел съм и едно лошо мнение или оплакване не съм срещнал.
Ако все пак толкова държиш на "екстрите" има и други марки на други цени.
https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...tml#post722042
Тази 12ца я дъвчат от едно време насам, ако си окей с изчанчения (лично мнение) дизайн - рискувай! В крайна сметка ''койт ниграй ни пичели''.
Adrian89, ако гледате подобни надписи, които всеки производител слага както му падне (за мен са "бла, бла, бла"), няма да си харесате машина. Правилно оразмерената машина работи икономично, като същевременно създава комфорт на своя собственик.
Сега виждам, че LG H12AK - Athena Inverter го има включен в списъка с одобрени термопомпи по програмата за енергийна ефективност.
http://www.reecl.org/bg/et_htpmp_tbl...E8%EB%F2%FA%F0
При цена 2100 -20% са 1680 лева. С банкови такси и монтажа крайната сума ще е под 2 хиляди. За дванайска - хиперинвертор цената е много изгодна.
За тези пари май няма по-добър избор.
Ако пък не ти се дават толкова пари, вземай някой от климатиците, които ти препоръчаха по-горе.
Jack Krauser, като гледам май не те използвали REECL за покупка на климатизатор?!