Страница 6 от 10 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 147
Like Tree86Одобрявам

Съвет за климатик ?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2014

Отговор: Съвет за климатик ?

Помещението е хол със сменена дограма. Не знам какво още да дам като информация. 5 на 4 м.2.6м височина.

2.  

3. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Отново инфото не е достатъчно. Като за начало, може да кажеш: населено място, вид строителство, изолация, дограма, изложение, етаж, прозорци (брой), желана температура, вид на помещението и т.н.
    Alexi одобрява това.

4. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от stoianmitkov Виж публикацията
    Помещението е хол със сменена дограма. Не знам какво още да дам като информация. 5 на 4 м.2.6м височина.
    Вземи си GENERAL ashg/aohg-12llcc влиза в бюджета дори с монтажа и топли добре.
    stoianmitkov одобрява това.

5. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2014

Помещението е хол със сменена дограма. Не знам какво още да дам като информация. 5 на 4 м.2.6м височина.<br/>
    Гр. Хасково, панел, прозорец 1.5/1 м.желана темп. 21°-24°.

6. Тук е от
    Mar 2015

Между другото при мен ще остане най-вероятно Тошибата, тъй като вчера говорих с човек занимаващ се от 10 години с климатици, който твърдо застана против това да слагам Самсунг.Каза, че това не е марката за климатици.Вие как мислите? Става въпрос за Samsung AR12HSSDAWKNEU.

Поздрави!

7. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Ми аз се занимавам от 13 и ти казвам, че тоя климатик е много добър.

Кой печели?

Ако масата хора, които продават климатици не бяха такива търгаши каквито са, а всъщност се занимаваха повече и с професионални машини - мултисплит, темропомпи, VRF системи и други, щяха да имат много по-широк поглед над нещата и нямаше да имат толкова негативно мнение за марката. Проблемите на Самсунг не бяха причинени толкова от самите машини, колкото от електрозахранването в България и за*баването на всичко от страна на тогавашния вносител.

Щях да давам референтни обекти, но се отказах.
    Aleksandars одобрява това.

8.  

9. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... Абе преди тока бил виновен, но защо само за тази марка? Другите марки не им беше виновен тока. Сега се надявам нещата да са по-добре от към защитите. Само бъдещето ще покаже. Факт е, че към 98-2000-та година машините бяха корави. Доста от тях все още работят. След това се усраха яко, сега ближат рани и надигат глава. А можеше да не се стига до там. Не е като да не съм работил там и да не знам. Клиента не прощава такива неща. И сто прекрасни машини не отмиват лесно срама от една скапана. Това по принцип. За конкретната машина имам мнение и съм го споделил.
    AC_From_Hell одобрява това.

10. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Обяснявал съм за тока, не ми се пише пак. Ако ти се рови, порови. Иначе съм напълно съгласен с мнението ти.

11. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от AC_From_Hell Виж публикацията
    Обяснявал съм за тока, не ми се пише пак. Ако ти се рови, порови. Иначе съм напълно съгласен с мнението ти.
    Така де, сега се надяваме, че всичко е оправено и нещата се движат напред. Това е в интерес на всички нас.

12. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Цитат Първоначално публикувано от Mega Виж публикацията
    Така де, сега се надяваме, че всичко е оправено и нещата се движат напред. Това е в интерес на всички нас.
    Много са напред, сега май месец като изкарат новата гама термопомпи ще им паднат на всички марки ченетата от цени и параметри
    Новият VRF и той се задава и също е с топ параметри. Абе добри машини са, много кинти наливат, нещата се случват.

13. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Топлообменниците на новите самсунзи още ли са алуминиеви или се взеха вече в ръце?

14.  

15. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Цитат Първоначално публикувано от stoianmitkov Виж публикацията
    Помещението е хол със сменена дограма. Не знам какво още да дам като информация. 5 на 4 м.2.6м височина.<br/>
    Гр. Хасково, панел, прозорец 1.5/1 м.желана темп. 21°-24°.
    stoianmitkov, вариантите са следните - стискате зъби, примирявате се с косурите на моделите и взимате едно от тези неща:
    General Fujitsu ASHG12LMC
    Toshiba RAS-137SKV-E5 AvAnt
    LG P12RL Libero-R (Advance Plus Inverter)
    Panasonic CS-RE12QKE

Може и да се възползвате от КЕЕ и да вдигнете малко бюджета и да помислите върху следните модели:
    General Fujitsu ASHG12LUC
    Toshiba RAS-B13N3KV2-E Suzumi Plus
    Panasonic CS-E12QKE
    Mitsubishi Heavy Industries SRK35ZM-S
    LG D12AK Deluxe Inverter V
    stoianmitkov одобрява това.

16. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2014

Aleksandras, благодаря ти за препоръките. Може ли да ми кажеш какви са тези кусури, с които трябва да се примиря и кой от тях е най -безболезнен компромис? Извинявам се ако на някой въпросите ми му се струват глупави, но наистина не съм в час на тази тема, но в крайна сметка нали това е една от главните идеи на форума, да се помага на не толкова запознати с материята, като мен.

17. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Топлообменниците на новите самсунзи още ли са алуминиеви или се взеха вече в ръце?
    Като цяло тенденцията е да се минава на алуминиеви топлообменници. Това повишава много енергийната ефективност в режим охлаждане и има малък поожителен ефект върху режим отопление, но не при всички машини. Не разбирам какъв е големият проблем да се правят топлообменници с алуминиеви, вместо с медни тръби. При наличието на ясна технология от много години насам, използването на такива топлообменници от много години насам просто не виждам проблем. Да не говорим, че японския производител на мерцедеси също ще вади модели с такива топлообменници. Доскоро корейците копираха японците, а напоследък при не едно или две неща забелязвам обратната тенденция.

18. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Би ли ни осветлил, какви са предимствата на алуминиевите тръби пред медните. Аз се сещам само за един-много по-ниска цена. Сещам се и за един основен недостатък-много по-нисък коефициент на топлопроводимост. Мисля, че и за други лаици като мен ще е интересно.
    mirandi одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 10 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Съвет за климатик
    От andropov във форум Климатици Midea
    Отговори: 6
    Последно: 05-10-10, 19:53
  2. Съвет за климатик
    От andropov във форум Климатици Daikin
    Отговори: 6
    Последно: 27-09-10, 17:44
  3. Съвет за климатик - 200 куб.м.
    От ФАМ1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 9
    Последно: 15-09-10, 23:06
  4. Съвет за климатик
    От Simeon_ във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2
    Последно: 06-06-10, 00:40
  5. Съвет за климатик
    От joroiliev във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 29
    Последно: 18-12-08, 11:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе