защото тия бту са дадени на охлаждане а ти си сложил отдавана мощност на отопление .. панасоника е най калпавата от тия 3 машини
защото тия бту са дадени на охлаждане а ти си сложил отдавана мощност на отопление .. панасоника е най калпавата от тия 3 машини
Panasonic-а няма никакъв проблем и ще ти служи вярно. Единственото, което не му харесвам тъй като ползвам старата Ethera от 2013г е че при достигане на желаната температура зададена от мен започва да разрежда струята и се усеща хладна като застанеш с/у климатика. Това при Toshiba го няма. Но това като цяло не е проблем повтарям климатика е безупречен.
Да, това исках да чуя - конкретни доводи!
Иначе като сравнявах разлличните климатици, забелязах че Панасоник-а, поне на хартия, е по-добър от останалите предложени в тази тема.
Затова исках да разбера, дали има нещо друго, което трабва да се вземе в предвид, освен техническата характеристика.
Всъщност, аз съм сигурен че който и да избера, няма да остана разочарован, все пак това са доказани марки.
Но все пак един път се купува и ще трябва да живея с избора си дълго време, та всяко едно мнение е ценно сега .
Та така, в момента се двоумя между:
Toshiba RAS-B10N3KV2-E1/RAS-10N3AV2-E1 SUZUMI 2015
Panasonic CS-E09QKEW/CU-E09QKE ETHEREA 2014
Както казах Панасоникът бие на хартия, но пък Тошибата е по-нов модел и освен това предполагам (може би Alexi ще каже) при него няма това разреждане на струята за което powerful спомена. Е, Панасоника също е по-нов модел (2014) и е вероятно това да не го прави вече.
Като цяло и двата климатика имат доста функции, повечето от които не съм сигурен дали са съществени, но Тошиба има самопочистваща функция, което е в плюс. Панасоникът има Econavi система, която ми звучи малко като рекламен трик, но пък може и действително да повишава икономята на ток?
тошибата - по добър дефрост алгоритъм ,8 степени на вентилатора на ауто - като темперира работи незабележимо .. никакви пукания шумове на фреон .. 16 е и с много тихо външно тяло ( но е с друг компресор не знам 10 как ще е ) .. при панасоника очаквай дефрости на 1 час докъм 40 минути като вижда зор ,повява хладно на ниска мощност ,но пък има малко по висока максимална мощност , като цяло и 2те машини са добри .. аз лично бих взел тошибата без да се замислям ( между другото не е по нов модел ,от 2013 е някъде )
Не е вярно, това е новият модел Сузуми от тази година, тъкмо пристигат първите бройки.
хах много тайно излязъл .. като гледам параметрите на първо четене нищо ново ама ще се дири сервизното да видим кво има извътре
Дефростът при тошибата не е по-добър от този, на панасоника. Това, за шумовете, също са пълни глупости. Важна е дължината на тръбния път.
ще те слагам в бисерите тебе вече .. оспами всички теми с простотиите си