Хайде стига сте гледали в канчето на другия!
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Преди по-малко от 2 години ми свалиха цената на нов 35 уруру сарара с 1000 лева, на цената на 13ка дайсейкай 8. Така че имайте пред вид надутите цени на Дайкин.
И на базата на какво са надутите цени на Дайкин? Като екстри и функции не предлагат нищо повече от другите, Някой каза, че били с китайски компресори, освен това щом ги правят в Европейския съюз няма вносни мита и би трябвало да са даже по-евтини от малайзийските. Не е ли така? Дайкинтите искат твърде много пари само за едната лепенка.
Щом купуват хората дайкини, значи са хубави. Иначе нямаше да се продават. Всяка една марка си има нисък и висок клас, сиреч хубави машини и евтини таралясници. Цените на еквивалентните модели от различните марки са едни и същи. Различният алгоритъм на работа води до пристрастяване на определена група потребители към дадена марка. Едва ли наркоман би квалифицирал кокаина като нещо лошо![]()
Моето мнение,че са надценени.Просто за парите,които струват има по-добри решения като цяло.Но ако колегата наистина плати с монтажа 1600 лв. за FTX 50 GV си е ДЖАКПОТ.
Този пост е редактиран от avenger; 20-07-16 в 14:40.
Джаки бяха евтини ентри моделчетата, сега при този интерес е нормално обаче цените леко да се завишат. Редовно четеш форума и перфектно знаеш как всеки ново регнат потребител питащ какъв климатик да сложа си поставя въпроса като избора се свежда от Дайкин до Дайкин. И не става въпрос само за FTXB, а и за по горния клас на марката. Клиента щом е склонен да плати обявената цена, значи продукта за него струвя толкова. Реално обаче дали е така е отделен въпрос, даже риторичен. В крайна сметка клиента забравя цената стига да остане удовлетворен от продукта (това важи най вече за горния клас машини).
пп Отделно ако пападнеш и на компетентен търговец, става дори още по лесно и приятно да оставиш камарата с пари за избрания климатик.
пп. х2 Ти да видиш как бягат с кафетата като им кажа, че ми трябва и 2ро Уруро за другата спалня. Иначе ако си само за монтаж те режат като краставица. Няма лошо да ти откажат, но за всяко нещо си има начин. 2 фирми в Русе тотално съм ги отписал, точно заради печелбарското, нагло та дори и арогантно поведение.
Интересно ми е дали си пробвал в Гюргево за Ururu Sarara?
Bobipak, е капка в морето. Въпросът ми беше принципен. Всички пишещи в темата знаят клиентските цени и дилърските отстъпки , на въпросният модел(FTX50GV), всеки от колегите е правил безплатен монтаж на близки, роднини и т.н. Подвеждате крайният потребител, че прочитайки темата, всеки един ще се сдобие с въпросният климатизатор, на въпросната цена. А фирмата, ако не е вносител, след 100-ният монтаж ще пусне кепенци!
Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
Това не е отговаря на истината, дори в нета можеш да провериш
Daikin FTX50GV / RX50GV цени, оферти за Климатици, мнения и онлайн магазини
Извинявам се ако съм заблудила клиентите ви. Просто исках да направя информиран избор и във форума намерих доста инфо. от стари теми.
И благодарение на малкото включили се избрах.Благодаря много!
Ако имаше специалисти, които защитават друг възможен избор щях да съм благодарна да ме убедят в преимуществата на друг климатик.
Тези които се ядосват също ме радватявно съм направила добра сделка. Прекрасно за блондинка !
С най добри чувства , остава да ми пожелаете да си го ползвам дълго безпроблемно и със здраве!![]()
Този пост е редактиран от bobipak; 21-07-16 в 00:55.
Съвет към търговците на климатици - купувайте си стоката от пазарувай.ком - може по-на сметка да ви излезе, отколкото от вносителите и дистрибуторите.
Цялата история с вносители и дилъри и едно голямо лайно, ако мога така да се изразя. Понеже няма изградени правила, затова има фирмички, които препродават през 10~20 лв, само и само да кажат че са в играта. И докато вносителите го допускат, лайната ще стават още по големи. Просто и най-лесното решение е, че вносителя трябва да реже "крилцата" на тези който продават под техните официални цени. Но понеже, алчността е на по горен план, такова нещо няма, с малки изключения. Ситуация, която е "нормална" за нашата скапана държава.