Хайде стига сте гледали в канчето на другия!
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Преди по-малко от 2 години ми свалиха цената на нов 35 уруру сарара с 1000 лева, на цената на 13ка дайсейкай 8. Така че имайте пред вид надутите цени на Дайкин.
И на базата на какво са надутите цени на Дайкин? Като екстри и функции не предлагат нищо повече от другите, Някой каза, че били с китайски компресори, освен това щом ги правят в Европейския съюз няма вносни мита и би трябвало да са даже по-евтини от малайзийските. Не е ли така? Дайкинтите искат твърде много пари само за едната лепенка.
Щом купуват хората дайкини, значи са хубави. Иначе нямаше да се продават. Всяка една марка си има нисък и висок клас, сиреч хубави машини и евтини таралясници. Цените на еквивалентните модели от различните марки са едни и същи. Различният алгоритъм на работа води до пристрастяване на определена група потребители към дадена марка. Едва ли наркоман би квалифицирал кокаина като нещо лошо
Моето мнение,че са надценени.Просто за парите,които струват има по-добри решения като цяло.Но ако колегата наистина плати с монтажа 1600 лв. за FTX 50 GV си е ДЖАКПОТ.
Този пост е редактиран от avenger; 20-07-16 в 14:40.
Джаки бяха евтини ентри моделчетата, сега при този интерес е нормално обаче цените леко да се завишат. Редовно четеш форума и перфектно знаеш как всеки ново регнат потребител питащ какъв климатик да сложа си поставя въпроса като избора се свежда от Дайкин до Дайкин. И не става въпрос само за FTXB, а и за по горния клас на марката. Клиента щом е склонен да плати обявената цена, значи продукта за него струвя толкова. Реално обаче дали е така е отделен въпрос, даже риторичен. В крайна сметка клиента забравя цената стига да остане удовлетворен от продукта (това важи най вече за горния клас машини).
пп Отделно ако пападнеш и на компетентен търговец, става дори още по лесно и приятно да оставиш камарата с пари за избрания климатик.
пп. х2 Ти да видиш как бягат с кафетата като им кажа, че ми трябва и 2ро Уруро за другата спалня. Иначе ако си само за монтаж те режат като краставица. Няма лошо да ти откажат, но за всяко нещо си има начин. 2 фирми в Русе тотално съм ги отписал, точно заради печелбарското, нагло та дори и арогантно поведение.
Интересно ми е дали си пробвал в Гюргево за Ururu Sarara?
Bobipak, е капка в морето. Въпросът ми беше принципен. Всички пишещи в темата знаят клиентските цени и дилърските отстъпки , на въпросният модел(FTX50GV), всеки от колегите е правил безплатен монтаж на близки, роднини и т.н. Подвеждате крайният потребител, че прочитайки темата, всеки един ще се сдобие с въпросният климатизатор, на въпросната цена. А фирмата, ако не е вносител, след 100-ният монтаж ще пусне кепенци!
Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
Това не е отговаря на истината, дори в нета можеш да провериш
Daikin FTX50GV / RX50GV цени, оферти за Климатици, мнения и онлайн магазини
Извинявам се ако съм заблудила клиентите ви. Просто исках да направя информиран избор и във форума намерих доста инфо. от стари теми.
И благодарение на малкото включили се избрах. Благодаря много!
Ако имаше специалисти, които защитават друг възможен избор щях да съм благодарна да ме убедят в преимуществата на друг климатик.
Тези които се ядосват също ме радват явно съм направила добра сделка. Прекрасно за блондинка !
С най добри чувства , остава да ми пожелаете да си го ползвам дълго безпроблемно и със здраве!
Този пост е редактиран от bobipak; 21-07-16 в 00:55.
Съвет към търговците на климатици - купувайте си стоката от пазарувай.ком - може по-на сметка да ви излезе, отколкото от вносителите и дистрибуторите.
Цялата история с вносители и дилъри и едно голямо лайно, ако мога така да се изразя. Понеже няма изградени правила, затова има фирмички, които препродават през 10~20 лв, само и само да кажат че са в играта. И докато вносителите го допускат, лайната ще стават още по големи. Просто и най-лесното решение е, че вносителя трябва да реже "крилцата" на тези който продават под техните официални цени. Но понеже, алчността е на по горен план, такова нещо няма, с малки изключения. Ситуация, която е "нормална" за нашата скапана държава.