Е, има и модели с 12, ама не е това работата....
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Е, има и модели с 12, ама не е това работата....
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
За мен никакъв, ама искам някой да го снима на видеоклип в реално време, с два термометъра и ватметър, да го видим как става тоя номер.
Топленето е пряко свързано с СОР-а, особенно ако е >6. Поне при японските.
Няма как да го изстискаш максимум като икономия и да не го направиш топлещ. При европейските явно се разминават нещата.
Аз лично нямам дертища нито с топелне, нито с охлаждане, нито с икономия. Плюйте ми европейките, колкото си искате
То, спора тръгна от минимуми - дали са реални и виж къде отиде.... Тия 95W/консумация/ се отнасяха, и то евентуално, за 09 LUC, който на хартия има мин. отдаване 0.5W. Едва ли има реално число тук.
Този пост е редактиран от tony34al; 24-09-16 в 07:28.
Само леко ще те поправя. тези 95W се отнасят до минималната консумация на посоченото Уруро /при топлоотдаване 0,8 kW/ За 09 LUC нещо не открих, колко харчи при деклариран минимум на топлоотдаване 0,5 KW. Затова и попитах, но никой не отговори.
Благодаря!
Значи какво се получава като теглим чертата:
Дайкин 22 - отдава 0,8 kW - консумира 0,095 kW
Фуджицу 09 LUC - отдава 0,5 kW - консумира 0,250 KW
Струва ми се, че всеки може сам да си направи изводите.
Не се получава съвсем така. От значение е външната температура. Може и да не се достигнат тези минимуми. И не гледайте тия копове при минимумите, а при около 30% - 50% натоварване. Тогава машините ка най-ефективни.
Да, външните температури са от значение, но смятам ще се съгласиш, че няма параметър, по който конкретното Фуджицу да превъзхожда конкретния Дайкин. При каквито и да е температури. Пък и все ми се струва, че ниската консумация на минимум оказва влияние в/у сметката за ток, особено в преходните сезони.
Напълно съгласен съм. Ниските минимуми нямат никакво влияние на практика на сметката за ток. Само на теория, до някъде.