Този пост е редактиран от avenger; 28-01-16 в 22:13.
Правя го с конвектори, при непроменящи се външни и вътрешни условия. Някъде бях писал как. Ако някой беше разгледал таблицата в Евровент-а по-внимателно щеше да забележи, че на някои от стойностите на десятката и тринайската на дайсейкай 8 са им разменени местата. Никой не ги коригира, вече толкова време. Сгрешени са и таблиците в инженерното на дайсейкай 8. Адския пише за проблеми в документацията на Самсунг, но да знае, че и при Тошиба вече не е по-различно. Всичките са мърлячи!
Идваха да гледат от 1 фирма и казаха, че 18ка би трябвало да се справи. За марки - нямам претенции. От това, което разглеждах, набелязах за хола MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-GV404S-W, а за спалнята DAIKIN FTXB20C. Дайкина гледах, че е с 1 децибел по-шумен от Мицубишито (21db), а и аз спя като пън, затова не би трябвало да пречи.
А. да добавя, ако има значение - пушач съм, в хола ще се пуши.
С конвектори нищо не можеш да измериш, да не говорим за точно количество топлина. Може просто комшията ти отдолу да си е усилил парното.
Ако искаш да измериш точното количеството вкарана топлина от даден климатик, прежалваш 100-200-300 лева за качествен анемометър, с който да измериш дебита и температурите, и едва тогава може да говориш за количество отдадена топлина.
Всички останали начини са мижи да те лажим и изкарват неверни резултати.
Грешиш, върви прочети как производителите на климатици и Еуровент, измерват и тестват отдавана мощност.
А ти ако искаш си мери вкараната топлина и с фурна.Ще покаже същия резултат като конвекторите.
Колега, ако глупостта имаше крила, щеше да полетиш като гълъбица! Аз по машините нищо не меря, защото са в обикновени помещения. Производителите ползват доста по-различни и ако те интересува, можеш да провериш точно. Аз меря чиста активна енергия, от конвектори. Това мога и го правя завидно точно. Идеята е те да поддържат същата температура, при същите условия. Не ми е интересно частичното натоварване на машините, интересува ме да е частично.
Успех в размишленията
Виждал съм го да, споделям мнение от опит и съм коментирал в темата за FTXB. Там споменах и че съм чувствителен на тема шум ..... В помещението за което имам наблюдения почти не се забелязва, но все пак ако е в жилищно помещение ще е друго. И да си изясним - говоря за вътрешното тяло.
Малко по темата - Мидеа заслужават ли си? Шумнички са, ама пък ми ги дават с много голяма отстъпка.
Според мен ако ще се отопляваш с тях не ако за охлаждане и преходни сезони стават. Онези дни в един офис на спиди видях как работи такава мидея. С две думи беше си студено човека с якето работеше.
Да но предполагам си взел под внимание какъв е модела, мощностите му и какво е помещението? Защото и аз съм виждал Mitsubishi най високия модел 24ка сложена в 95м2 /питах колко е/ Х около 3м /на око/ с 50% от стените на помещението стъкло 10мм + двойно отваряема врата /стъклена 10мм с четките между вратите само/ и зимата всички работеха с якетата
Този пост е редактиран от VeleV.Klima; 29-01-16 в 15:13.