Страница 13 от 233 ПърваПърва ... 311121314152363 ... ПоследноПоследно
Резултати от 181 до 195 от общо 3493
Like Tree1857Одобрявам

Избор на климатик 2016 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

Отговор: Избор на климатик 2016 г.

Цитат Първоначално публикувано от pantaleev Виж публикацията
    Лука-та ми харесва и визуално и като параметри, благодаря! Ще топли ли наистина с тези леки тела?
    Тегло (вътрешно тяло) 9.5 kg
    Тегло (външно тяло) 33 kg
    Какво ще кажете за:
    Fujitsu ASYG 12LMCB/AOYG12LMCBN NORDIC
    Двата са обсъждани тук. Май никой не си е купувал 12LMCB, за да сподели преки впечатления.

2.  

3. Member Аватара на mkukas
    Тук е от
    Dec 2013
    Живее в
    София

Сега го гледам на промо в Зора. В чест на истината нямам нужда от друг климатизатор иначе бих сменил LKCто, ако трябва.

4. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от AC_From_Hell Виж публикацията
    ..................................................................
    Поздрави и ти пожелавам някой ден да се развиеш дотолкова, че да прибираш чували с пари за ДОБРЕ СВЪРШЕНА РАБОТА!!!
    Потупаш някой по рамото за похвала, па той вземе че се ... от самозабрава.

5. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Цитат Първоначално публикувано от kalcheff1 Виж публикацията
    Потупаш някой по рамото за похвала, па той вземе че се ... от самозабрава.
    Благодаря за "похвалата", която на практика беше неадекватно изказване, че едва ли не прибирам чували с пари дрънкайки празни приказки на хората (де да беше толкова лесно, всеки щеше да се занимава с климатизация и отопление).

След това съм ти пожелал да прибираш чували с пари за добре свършена работа (не съм казал, че аз го правя, защото действително чували с пари в този бизнес няма, а малкото пари, които има се вадят с адски много труд) без никаква ирония, а съвсем сериозно. (Даже и на себе си го пожелавам, ама може би ще се сбъдне само в някоя друга държава, където хората ценят човешкият труд...)

Просто съм написал един смятам културен пост в отговор на твоето иронично изказване.
    Този пост е редактиран от AC_From_Hell; 24-01-16 в 18:27.
    VeleV.Klima одобрява това.

6. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2009

Цитат Първоначално публикувано от KI_YOOU Виж публикацията
    Климатик Самсунг AR12HSSDAWKNEU / AR12HSSDAWKXEU надвишава бюджета но отговаря на всички изисквания за комфорт.
    Fujitsu 09LTC / 12LUCA
    M.Heavy 12 ZM-S
    Toshiba 13 Suzumi + E1
    Sharp 09 GHR ( има функция Коанда и насочва въздуха максимално към тавана на помещението)

Не ти предлагам Панасоник, тъй като се съмнявам да успее да поддържа 26 градуса при тежки зимни условия. Впрочем, при така поставените от теб изисквания, бюджета е крайно недостатъчен за НОВА машина, виж втора ръка може и да успееш да се вместиш.
    Здравейте отново!
    Голямо четене падна. След като се видя че ще се дават над 2200лв, а 12LUCA и LTCA отпаднаха по технически причини, в опциите останаха MHI 35ZM-S, 35ZMX-S, Toshiba Daiseikai 8 13-ka, Daiseikai 6.5, Suzumi + E1 (или пък Е). Накрая се включи и Fujicu ASYG12LMCB/LMCBN.
    Седнах да сравнявам оставащата отоплителна мощност при -15 градуса и с изумление установих, че всичките тошиби (и дайсейкай и сузуми) при -15 остават само с грубо 1.6-1.8 kW на номинал (бъркам ли), а MHI (и двата модела) си запазват 2.3 - 2.5 kW на номинал. Но забелязвам, че тошиба дават външната температура в градуси CDB (dry bulb), a MHI я дават в градуси CWB (wet bulb) и май се оказва че сравнявам ябълки с круши. Не можах да открия графика за CDB и CWB, която да стига чак до -15 CWB за да видя при 90% влажност колко CDB са -15 CWB. Та някой може ли да ми даде такава информация?
    И правилно ли се ориентирам, че MHI са доста по-мощни от тошиба при -15.
    В тази връзка кое е по-оптимално - MHI с висок номинал при -15 и нисък максимал (не намирам данни за максиал при -15 на MHI) или Тошиба с нисък номинал при - 15, но пък с по-висок максимал?

Другият ми въпрос е свързан с 12LMCB. Според това, което прочетох, при -15 запазва над 3.5кВ на номинал и задминава всички гореспоменати, а цената му е 1500лв в момента. Къде е уловката? Пукания на пластмаси, неефективен, шумен, некачествен?

Възможно ли е някой от вас да ми подскаже предимства и недостатъци (технически) на споменатите модели и защо си струва да се извадят няколко стотин лева отгоре за по-скъпите модели (прежалил съм парите и си мисля за програмата REECL).

Надявам се някой да има нервите да прочете написаното и да ми отговори, че с моето умуване докато взема климатик зимата ще свърши .

7. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

-15 суха и 90% относителна влажност са -15.2 мокра
    -15 мокра и 90% относителна влажност са -14.8 суха
    satanasov одобрява това.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2009

-15 суха и 90% относителна влажност са -15.2 мокра
    -15 мокра и 90% относителна влажност са -14.8 суха
    Благодаря за бързия отговор. И аз така предположих предвид тенденцията на графиката, но все пак не съм специалист
    Явно MHI наистина са по-мощни при тези температури.

10. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Цитат Първоначално публикувано от satanasov Виж публикацията
    Благодаря за бързия отговор. И аз така предположих предвид тенденцията на графиката, но все пак не съм специалист
    Явно MHI наистина са по-мощни при тези температури.
    Виж и самсунгът, който ти е предложил KI_YOOU, много добра машина е.
    popov одобрява това.

11. Member Аватара на popov
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Бургас

Аз бих заложил на Самсунг седма серия
    AC_From_Hell одобрява това.

12. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

ако топлоотдаване при -15 ти е критерия ,то там 12ЛТ няма конкуренция измежду изброените ..
    Mega и mirandi харесват това.

13. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2009

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    ако топлоотдаване при -15 ти е критерия ,то там 12ЛТ няма конкуренция измежду изброените ..
    По-горе споменах, че 12LUCA и 12LTCA отпадат, защото отвора за тръбния път е направен предвариелно на 36см от тавана и е твърде високо за тези два модела (заради повдигащия се преден капак).
    Ако съм се ориентирал правилно, щом климатика ще се ползва основно за отопление (без алтернатива), важното е да запазва максимално топлоотдаване при много ниски температури (нали не бъркам). Затова изхождам основно от този критерий.

Виж и самсунгът, който ти е предложил KI_YOOU, много добра машина е.
    Имаш ли някакво сервизно от което да видя параметрите му при различни условия? Не намерих в раздела за Samsung.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Цитат Първоначално публикувано от popov Виж публикацията
    Аз бих заложил на Самсунг седма серия
    Какви са ти впечатленията от него?

16. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Ако съм се ориентирал правилно, щом климатика ще се ползва основно за отопление (без алтернатива), важното е да запазва максимално топлоотдаване при много ниски температури (нали не бъркам). Затова изхождам основно от този критерий.

мда ,това е основното в общи линии ,то над -10 всички топлят.. добре е обаче данните на хартия да са подкрепени и с хардуер - масивни топлообменници ,мощен компресор

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

По-горе споменах, че 12LUCA и 12LTCA отпадат, защото отвора за тръбния път е направен предвариелно на 36см от тавана и е твърде високо за тези два модела (заради повдигащия се преден капак).
    На мен ми звучи безкрайно тъпо, един отвор да определя каква машина да се сложи. Отвор винаги може да се направи, независимо от условията.
    DUNDURMA и hawai76 харесват това.

18. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Чудесни. Тих, приятни материали с високо качество,висока пикова мощност, двойнороторен безчетков компресор 1100 вата,не размразява ненужно. Жалко обаче за направения отвор, LTC е голям змей.
    satanasov и mirandi харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 13 от 233 ПърваПърва ... 311121314152363 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Левски - Завръщане | А ПФГ 2015 / 2016
    От kod във форум Спорт
    Отговори: 5
    Последно: 13-11-17, 18:52
  2. Квалификации Евро 2016
    От iihtiandar във форум Спорт
    Отговори: 9
    Последно: 10-06-16, 09:03
  3. Избор на климатик
    От Nikolai_Ivanov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 26
    Последно: 03-10-13, 21:19
  4. Избор на климатик
    От dzatara във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 8
    Последно: 12-09-13, 00:34
  5. Избор на климатик
    От dragozow във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 14
    Последно: 06-07-10, 18:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе