благодаря на Джак и на Попов за предложенията. имам още няколко седмици време, ще следя и другите мнения.
Митсубишито толкова много ли е по-добро? 200лева не са фатални, все пак няма всяка година да купувам климатик
благодаря на Джак и на Попов за предложенията. имам още няколко седмици време, ще следя и другите мнения.
Митсубишито толкова много ли е по-добро? 200лева не са фатални, все пак няма всяка година да купувам климатик
Брат ми има такъв в 38м2 с вътрешна изолация около 10см /ние сме я правили и е малко по натъпкана/ с 2 стандартни прозореца/2ен стъклопакет+рехау 70/, 2ри етаж/но не го топлят от долу/. Миналата година реши, че ще го използва само за охлаждане, тъй като в студовете не успява да се справи с 22~ 23гр.
FTX 50GV е добър климатик,но максимум до 25 кв.м. според мен.ОБОСНОВАВАМ СЕ-имах такъв
Имам клиент с този даикин в подобно помещение ново строителство лично съм го чул че зимата си ходел по къси гащи много е доволен.
Съседката сложи такъв в около 30кв, ново строителство изолации и голям френски прозорец. Топли! Като непрофесионалист, за парите си е супер машината.
В офиса,около 35м3, сме с подобния Daikin FTXB50C. Изключителни неадекватна работа. Натоварен е на макс. , за да смогне с някаква нормална температура. Тихо външно тяло. Веещо, пукащо, жужащо вътрешно тяло.
Сериозно ли в 35м3 сте сложили Daikin FTXB50C?Да не е 35м2 ?
Не знам какъв е Макуей ,ама много вей Хубава вечер !
Проблема с FTX 50GV, че в Силистра/в други местности с по мек климат може и да е ОК/ в студените периоди размразява като за световно. Не е комфортно и не успява да поддържа заданието.
Здравейте, предстои ми закупуване на климатик и искам да се допитам и до вас относно какво бихте ми препоръчали. Ето повече информация:
1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - търговско, жилищно, офис, магазин и т.н?
- Жилищно помещение
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора?
- За двете като това няма да е целогодишно
3. Каква е:а) квадратурата и кубатурата на помещението;
- 24м2 и 56м3
б) вида на дограмата и стъклопакета (дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид);
- ПВЦ дограма
в) квадратура на прозорците;
~9м2 с включена ПВЦ врата към тераса
г) изложението на помещението;
- югоизточно
д) етаж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености)?
- 1ви етаж на къща с ПВЦ врата към тераса
е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н;
- всекидневна стая
ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение?
- в къща
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата?
- в гр.Сандански
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима?
- зима/лято - 23
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията?
- няма изолация
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви?
- единствено има телевизор
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор.
- около 1500
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане?
- зимата е мека, така че максимума е -10, а лятото външните температури стигат до 40+
Климатика няма да се използва целогодишно, тъй като е за вила, която е рядко посещавана.
Благодаря предварително за предложенията.
fujitsu asyg12luca.Но заедно с монтажа може да излезе около 1700лв.