Уважаеми спецове по темата, най-смирено Ви моля да погледнете поста ми - №2789 на стр 186 и ако имате време и желание, да ми помогнете.
Благодаря!
Уважаеми спецове по темата, най-смирено Ви моля да погледнете поста ми - №2789 на стр 186 и ако имате време и желание, да ми помогнете.
Благодаря!
Малка е стаята за да не се усеща течение. Дай схема, може на някой да му хрумне идея къде да се сложи вътрешното за да е максимално комфортно.
- - - - - - - - - -
Ако в стаята е 19градуса и пускате климатика да стопли на задание 25 какъвто и да е климатика ще работи на форсаж. Моделите климатици които работят тихо с ниска струя за да не се усеща работят така в темперирана стая.
Възможния избор не е чак толкова голям
Климатик General-Fujitsu AGHG09LVCA/AOHG09LVCA
или
http://www.climamarket.bg/klimatik-m...rc25zmx-s.html
Добър избор е 9Lvca на Фуцжиците или 25fvxs на Дайкин,като той е най тих.
Здравейте,
Другият месец ни предстои закупуване на климатик, надявам се да ни помогнете с избора.
1. Жилищно помещение.
2. Предимно за отопление, по-рядко за охлаждане.
а) 35 кв. метра, 94 куб. метра ;
б) Двойна ПВЦ + остъклена тераса - отново с двойна ПВЦ дограма
в) квадратура на прозорците - 5.6 кв. метра;
г) изложението на помещението - южно;
д) 1-ви етаж. Под апартамента има голямо неотопляемо помещение предвидено за басейн;
е) всекидневна + кухня;
ж) Апартамент.
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? - София.
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? - 21/24 градуса
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? - НЕ.
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? - стандартни кухненски електроуреди.
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор. - 2500лв с монтаж.
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане? - поне до -15;
10.Стаята представлява правоъгълник с размери 5х7х2.7 метра.
Харесали сме си Fujitsu nocria 14, какво бихте ни посъветвали?
Благодаря ви!
Хубаво сте си го харесали, но кой може да ви го достави? Не се внася от няколко години. Ако не можете да го намерите погледнете 18lfca от същата марка.
Нокрията е добър вариант, стига да я намерите.
Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk
Ми взимайте де
Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk
Аз вече взех една Лука 12,само споделям,че още може да се намери.
Нокрии си има в Деком.А за Софиянци,в института по Хладилна техника е фирмата.
Да кажем бившият хладилен завод,или по-скоро срещу него
"Aleksandars" Ако ти трябваше да избираш коя от изброените машини би предпочел, също така какво ти е мнението за климатици Gree / това което ме блазни в тях е wi-fi - to /. Мен лично ме дърпа кум Генерал фуджису, но като цяло нямам никакъв поглед към този тип техника.
Здравейте.
И аз искам да помоля за съвет при избор на климатизатор.
1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - жилищно
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора? - Двете
3. Каква е:
а) квадратурата и кубатурата на помещението; 35кв.м. около 90 куб.м
б) вида на дограмата и стъклопакета: Алуминиева - Двоен стъклопакет
в) квадратура на прозорците; около 5 кв.м.
г) изложението на помещението; Изток - Югоизток
д) етаж на помещението в сградата: 4
е) какво е предназначението на помещението - Кухненски бокс, трапезария (всекидневна)
ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение? Апартамент
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? - София
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? 24-25
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? - НЕ
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? Фурна, котлони, аспиратор (в кух.бокс)
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор. 2500
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане? -15 Зима - 35 Лято - типичните температури в София
10. Ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му, разположението (или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели. - За сега няма схема
Благодаря предварително
Този пост е редактиран от naskoblg; 16-10-16 в 05:59.
kombaka, във Вашия случай бих избрал тошибата. Gree не съм ги споменал защото бяха Ви предложени от друг потребител. Те също са вариянт. Модела Gree GWH12UB-K3DNA4F U-Crown си е класна машина, изработена качествено и не е за пренебрегване. Колкото до Wi-Fi управлението - това е най-лесното нещо, даже и модела който бихте избрали да не го предлага. В случая, Gree са го заложили вътре.