Страница 190 от 233 ПърваПърва ... 140180188189190191192200 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,836 до 2,850 от общо 3493
Like Tree1857Одобрявам

Избор на климатик 2016 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Отговор: Избор на климатик 2016 г.

Е, тайната ми мисъл е, че ако конкуренцията пусне подобни модели, би могло да се очаква известна редукция на цените

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2016

Здравейте, от няколко дни чета темата и горе-долу се ориентирах, но все пак да попитам. Търся си климатик за отопление и ето отговорите на основнитевъпроси:

1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - жилищно
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора? и за двете
    3. Каква е:
    а) квадратурата и кубатурата на помещението - хол 18кв.м./45 куб.м.
    б) вида на дограмата и стъклопакета - 5 камерно ПВЦ, троен стъклопакет с КА стъкло
    в) квадратура на прозорците - около 4,5кв.м.
    г) изложението на помещението - запад
    д) етаж на помещението в сградата, особености - панелен апартамент на 5-ти етаж (вътрешен, без външни стени)
    е) какво е предназначението на помещението- хол;
    ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение? апартамент
    4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? - Ямбол
    5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? - зимата според съпругата ми, но поне 23 градуса
    6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? - изолация с картон и вата на стените към съседнита апартаменти и на тавана, на пода също изолация + паркет 12мм.
    7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? телевизор, лаптопи и принтер
    8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор. - семейния съвет казва 1500.
    9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане? -20/+40

Така сега какво ме посъветваха познати, които се занимават с климатици:
    - Fuji RSG-12LMC Фуджи работили по-добре от фуджицу и от Фуджицу Дженерал
    - Mitsubishi MSZ-SF35 - за него разбрах че не е добър вариант за отопление (ще идва слаб)

За бюджет до 1500лв по данни от производители харесах FUJITSU ASYG12LUCA но след като го видяхме на живо и по клипове като работи изглежда като разглобен. По ниският клас 12LMC предполагам ще замръзва повече, предвид честите мъгли. За Дайкин ми казаха да не ги гледам в този диапазон защото са масово европейско производство и не толкова качествени, само моdдла 35J3 що годе ставал. Разбрах за Фуджицу, че се справят с топленето а и по характеристики са най добре. Тошибата за тези пари пак са слаби като характеристики.
    Моля да ми дадете съвет какво да правя и към коя марка да се насоча? Фуджицуто наистина ли топлят толкова колкото пише по характеристики?

За 1500лв. коя марка и модел са достатъчно добри и надеждни и си заслужават парите?
    Този пост е редактиран от shack; 16-10-16 в 23:51.

4. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

Фуджи, Фуджитсу и Фуджитсу Дженерал са едно и също нещо. Доколкото знам ги правят в един и същ завод някъде в Китай (знам че на тях пише, че се правят в Япония, но е лъжа). 12LMC ще ви свърши работа. Лука е по-високия клас на марката, но ако не ви харесва дизайна, няма смисъл да си дразните очите. Може да погледнете и MHI 35ZM-S като алтернатива на Лука.
    bobovo, necata2, P.Hristov и 1 други харесват това.

5. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    naskoblg, прочетох условията които предоставяте и Ви съветвам да обърнете внимание на следните модели:
    General Fujitsu ASHG18LFCA
    Gree GWH18UC-K3DNA4F U-Crown
    Mitsubishi Heavy Industries SRK50ZM-S~SRC50ZM-S Premium
    Daikin FTX50GV~RX50GV Comfort или Daikin FTX50KV~RX50K New Comfort
    Всяка машина си има плюсове, а някой и минуси. Но, ще е най-добре да се доверите на фирма която да Ви консултира на място в помещението и съответно, ако е коректна, да дискутира с Вас тези неща, за да сте наясно какво купувате.
    Благодаря за отделеното внимание.

Ако някой колега има контакти на коркетна фирма, която да извърши оглед и професионална консултация, за гр. София бих искал да го помоля да сподели на Лично съобщение коориднатите.

6. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от kokovox Виж публикацията
    Фуджи, Фуджитсу и Фуджитсу Дженерал са едно и също нещо. Доколкото знам ги правят в един и същ завод някъде в Китай (знам че на тях пише, че се правят в Япония, но е лъжа). 12LMC ще ви свърши работа. Лука е по-високия клас на марката, но ако не ви харесва дизайна, няма смисъл да си дразните очите. Може да погледнете и MHI 35ZM-S като алтернатива на Лука.
    Малко доуточнение,имат си лепенка P.R.C. обаче монтажниците я махат бързо... и остава само тази с Кавазаки-Япония. иначе машините им си заслужават наистина.
    Mega и ivan74 харесват това.

7. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Това къде са проиведени не е гаранция. Има добри и лоши модели.
    necata2 одобрява това.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Oct 2014
    Живее в
    София

Там, от където мисля да си купя климатиците, ми казаха, че не са японски. На сайта им пише- произход Япония, но не било така.

М/у другото, за моя бюджет, 3700 лв. много настойчиво ми предлагаха 100V машини, втора ръка, които на външен вид бяха като нови. Външните тела също изглеждаха ОК, но ме спира неудобството от трафове, йероглифи и т.н. А дали не е по-добре, за три машини в тоя ценови диапазон, наистина да ги послушам и да монтирам нещо за японския пазар? Предложиха ми National, не помня модела, за 1000 лв. надолу от три-те Fuji или Mitsubishi, за парите на фуджитата, но били доста по-висок клас, с око (така го наричат). Изобщо, ново нисък клас или по- класна машина втора ръка?

10. Member Аватара на ruuni9
    Тук е от
    Apr 2015
    Живее в
    Пловдив

+1 за втора употреба!
    mncazzaro одобрява това.

11. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от necata2 Виж публикацията
    Те Дайкин са си бам-башка,много от техните машини и екстри нямат аналог,както и никой друг не предлага два модела подови среден и висок клас(ако сложиш и нордиците им са 4).Ще ти кажа едни думи на клиент който има 5 Нексури:Това е климатик за хора които мразят климатици.Избиване няма!Но и кеф цена няма,можеш да си намериш инфо в нета как действа машината за да не разпъваме локуми тук,но ако можеш да си го позволиш няма да съжаляваш.
    В кръга на шегата де, ама ако още малко се напънат и пуснат ТП въздух - въздух но (почти) без вентилатор на вътр. тяло (склонен съм да приема вентилатор само при първоначалното темпериране), вземам си одма.
    Само мимоходом споменавате за възможноста нексурата да работи без вентилатор. Не знам дали съм търсил достатъчно в нета, както препоръчваш, но няма конкретика за този режим. Ще съм благодарен ти или Емо Василев , както казваш да поразтегнете локума за това.
    Може и на лични, ако смятате, че тук ще утежни темата.
    Благодаря!
    Лек и спорен!
    ПП Помолиха ме да пусна схема на стаята за евентуално оптимизиране на мястото на вътр тяло с цел намаляване на дискомфорта от обдухването. Ама за стая 3,5Х4, едната стена е гардероби, другата е спалнята с ракла към стената, третата е на ю/з с голям прозорец. Тъй че мястото е или на свободната стена срещу спалнята, както е досега, или под прозореца, но в единия край.
    Този пост е редактиран от goshe; 17-10-16 в 10:53.

12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

В ръководството за експлоатация ,особено на стр.12 мисля ,че добре е обяснено. Има един недостатък и това ,че е широк 95см. и заради разни женски битови истории предпочетох FVXS, защото е широк само 70см.

13. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от emil vasilev Виж публикацията
    В ръководството за експлоатация ,особено на стр.12 мисля ,че добре е обяснено. Има един недостатък и това ,че е широк 95см. и заради разни женски битови истории предпочетох FVXS, защото е широк само 70см.
    Благодаря!
    Доколко тн "gentle breeze", на който работи вентилатора в този режим e gentle и не се усеща като ...вентилатор?

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

"gentle breeze"--> има 6 степени на вентилатора. Тук ти пиша за FVXS. Като си темперира помещението. Аз сядам на масата с гръб към климатика на 70-80 см., наистина може да се каже "gentle breeze",

16. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от emil vasilev Виж публикацията
    "gentle breeze"--> има 6 степени на вентилатора. Тук ти пиша за FVXS. Като си темперира помещението. Аз сядам на масата с гръб към климатика на 70-80 см., наистина може да се каже "gentle breeze",
    Това за джентъл бриз" го прочетох в посочения от теб линк за нексурата в режим radiant 2. Ама колкото и да е джентъл, бризът ще е срещу краката ми като спя. E, по тангентата, но все пак.
    Благодаря много за споделеното.
    За да не ме упрекнете в дребнотемие или издребняване(това към всички), не сме в първа младост с благоверната, освен това имам фрактури на двата крака.
    Та затова разпитвам подробно какви ветрове веят от климите

17. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

На радиант2 топли само с панела,не работи вентилатора.

Sent from my" Xperia M4 Aqua"
    emil vasilev одобрява това.

18. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от necata2 Виж публикацията
    На радиант2 топли само с панела,не работи вентилатора.

Sent from my" Xperia M4 Aqua"
    Благодаря за очакваното включване!
    Моля те, ако имаш време и желание погледни стр 12 от линка, даден от емил в пост №2846. Там пише за този прословут бриз в радиант 2, че даже са се опитали да го нарисуват като нещо ефимерно Ако греша, поправи ме. Явно имаш опит с тези машини и бих бил благодарен да се уточни този режим.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Левски - Завръщане | А ПФГ 2015 / 2016
    От kod във форум Спорт
    Отговори: 5
    Последно: 13-11-17, 18:52
  2. Квалификации Евро 2016
    От iihtiandar във форум Спорт
    Отговори: 9
    Последно: 10-06-16, 09:03
  3. Избор на климатик
    От Nikolai_Ivanov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 26
    Последно: 03-10-13, 21:19
  4. Избор на климатик
    От dzatara във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 8
    Последно: 12-09-13, 00:34
  5. Избор на климатик
    От dragozow във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 14
    Последно: 06-07-10, 18:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе