Е, тайната ми мисъл е, че ако конкуренцията пусне подобни модели, би могло да се очаква известна редукция на цените
Е, тайната ми мисъл е, че ако конкуренцията пусне подобни модели, би могло да се очаква известна редукция на цените
Здравейте, от няколко дни чета темата и горе-долу се ориентирах, но все пак да попитам. Търся си климатик за отопление и ето отговорите на основнитевъпроси:
1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - жилищно
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора? и за двете
3. Каква е:
а) квадратурата и кубатурата на помещението - хол 18кв.м./45 куб.м.
б) вида на дограмата и стъклопакета - 5 камерно ПВЦ, троен стъклопакет с КА стъкло
в) квадратура на прозорците - около 4,5кв.м.
г) изложението на помещението - запад
д) етаж на помещението в сградата, особености - панелен апартамент на 5-ти етаж (вътрешен, без външни стени)
е) какво е предназначението на помещението- хол;
ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение? апартамент
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? - Ямбол
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? - зимата според съпругата ми, но поне 23 градуса
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? - изолация с картон и вата на стените към съседнита апартаменти и на тавана, на пода също изолация + паркет 12мм.
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? телевизор, лаптопи и принтер
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор. - семейния съвет казва 1500.
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане? -20/+40
Така сега какво ме посъветваха познати, които се занимават с климатици:
- Fuji RSG-12LMC Фуджи работили по-добре от фуджицу и от Фуджицу Дженерал
- Mitsubishi MSZ-SF35 - за него разбрах че не е добър вариант за отопление (ще идва слаб)
За бюджет до 1500лв по данни от производители харесах FUJITSU ASYG12LUCA но след като го видяхме на живо и по клипове като работи изглежда като разглобен. По ниският клас 12LMC предполагам ще замръзва повече, предвид честите мъгли. За Дайкин ми казаха да не ги гледам в този диапазон защото са масово европейско производство и не толкова качествени, само моdдла 35J3 що годе ставал. Разбрах за Фуджицу, че се справят с топленето а и по характеристики са най добре. Тошибата за тези пари пак са слаби като характеристики.
Моля да ми дадете съвет какво да правя и към коя марка да се насоча? Фуджицуто наистина ли топлят толкова колкото пише по характеристики?
За 1500лв. коя марка и модел са достатъчно добри и надеждни и си заслужават парите?
Този пост е редактиран от shack; 16-10-16 в 23:51.
Фуджи, Фуджитсу и Фуджитсу Дженерал са едно и също нещо. Доколкото знам ги правят в един и същ завод някъде в Китай (знам че на тях пише, че се правят в Япония, но е лъжа). 12LMC ще ви свърши работа. Лука е по-високия клас на марката, но ако не ви харесва дизайна, няма смисъл да си дразните очите. Може да погледнете и MHI 35ZM-S като алтернатива на Лука.
Това къде са проиведени не е гаранция. Има добри и лоши модели.
Там, от където мисля да си купя климатиците, ми казаха, че не са японски. На сайта им пише- произход Япония, но не било така.
М/у другото, за моя бюджет, 3700 лв. много настойчиво ми предлагаха 100V машини, втора ръка, които на външен вид бяха като нови. Външните тела също изглеждаха ОК, но ме спира неудобството от трафове, йероглифи и т.н. А дали не е по-добре, за три машини в тоя ценови диапазон, наистина да ги послушам и да монтирам нещо за японския пазар? Предложиха ми National, не помня модела, за 1000 лв. надолу от три-те Fuji или Mitsubishi, за парите на фуджитата, но били доста по-висок клас, с око (така го наричат). Изобщо, ново нисък клас или по- класна машина втора ръка?
В кръга на шегата де, ама ако още малко се напънат и пуснат ТП въздух - въздух но (почти) без вентилатор на вътр. тяло (склонен съм да приема вентилатор само при първоначалното темпериране), вземам си одма.
Само мимоходом споменавате за възможноста нексурата да работи без вентилатор. Не знам дали съм търсил достатъчно в нета, както препоръчваш, но няма конкретика за този режим. Ще съм благодарен ти или Емо Василев , както казваш да поразтегнете локума за това.
Може и на лични, ако смятате, че тук ще утежни темата.
Благодаря!
Лек и спорен!
ПП Помолиха ме да пусна схема на стаята за евентуално оптимизиране на мястото на вътр тяло с цел намаляване на дискомфорта от обдухването. Ама за стая 3,5Х4, едната стена е гардероби, другата е спалнята с ракла към стената, третата е на ю/з с голям прозорец. Тъй че мястото е или на свободната стена срещу спалнята, както е досега, или под прозореца, но в единия край.
Този пост е редактиран от goshe; 17-10-16 в 10:53.
В ръководството за експлоатация ,особено на стр.12 мисля ,че добре е обяснено. Има един недостатък и това ,че е широк 95см. и заради разни женски битови истории предпочетох FVXS, защото е широк само 70см.
"gentle breeze"--> има 6 степени на вентилатора. Тук ти пиша за FVXS. Като си темперира помещението. Аз сядам на масата с гръб към климатика на 70-80 см., наистина може да се каже "gentle breeze",
Това за джентъл бриз" го прочетох в посочения от теб линк за нексурата в режим radiant 2. Ама колкото и да е джентъл, бризът ще е срещу краката ми като спя. E, по тангентата, но все пак.
Благодаря много за споделеното.
За да не ме упрекнете в дребнотемие или издребняване(това към всички), не сме в първа младост с благоверната, освен това имам фрактури на двата крака.
Та затова разпитвам подробно какви ветрове веят от климите
На радиант2 топли само с панела,не работи вентилатора.
Sent from my" Xperia M4 Aqua"
Благодаря за очакваното включване!
Моля те, ако имаш време и желание погледни стр 12 от линка, даден от емил в пост №2846. Там пише за този прословут бриз в радиант 2, че даже са се опитали да го нарисуват като нещо ефимерно Ако греша, поправи ме. Явно имаш опит с тези машини и бих бил благодарен да се уточни този режим.