Страница 186 от 233 ПърваПърва ... 136176184185186187188196 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,776 до 2,790 от общо 3493
Like Tree1857Одобрявам

Избор на климатик 2016 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на brave
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    London UK

Отговор: Избор на климатик 2016 г.

Не съм писал че и без отопление не падало под 18-19гр. зимата. Почвате да си измисляте вече от яд. Ако го намериш това ми го покажи цитирано да видя.
    Колегите ти предлагат модели от 2012-2013 година. Това е все едно да си вземеш нов Телевизор не 2016 а 2012г. щото ужкем бил по качествен и с по добър софтуер. Взимай нещо ново 2016г.
    toto4ev одобрява това.

2.  

3. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Извинявай, колега, ама горният ти пост ми прилича като на сравняване на млади и стари вина, както с млади и стари жени Има тънка разлика Прочети в Евровент.
    DUNDURMA одобрява това.

4. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Боян Димов oт трите изброени само фуджитсу 12лт ще ви свърши работа , от изброените 12ки(според мен). Монтажа на вътрешното тяло трябва да е точно срещу вратата на другото помещение.
    Този пост е редактиран от bobbyap; 13-10-16 в 00:37.
    mkukas и Boyan Dimov харесват това.

5. Тук е от
    Oct 2016

1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - търговско, жилищно, офис, магазин и т.н? Спалня и кухня2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора? целогодишно3. Каква е:а) квадратурата и кубатурата на помещението;- по 12 кв и двете стаи/ 33 кубика обемб) вида на дограмата и стъклопакета (дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид);- пвц в) квадратура на прозорците; 3 кв. м.г) изложението на помещението; - западнод) етаж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености)? - 3-ти ет. вътрешен апартаменте) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н; - Спалня и кухняж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение? - апартамент4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? - София5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? - 22-246. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? има изолация на апартамента7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? -В кухнята има хладилник 8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор. 3000 лв за два климатика с wi-fi модули9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане?- (-15 зима и 35 лято)10. Ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му, разположението (или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели.Имам оферта за 2 бр. климатика DAIKIN FTX25K/RX25K с доставка,монтаж и 2 бр wi-fi модула за 2704 лв.Въпроса ми е стават ли тези климатици и като цяло офертата добра ли е ? Приемам съвети за др. марки до въпросния бюджет с доставка,монтаж и wi-fi модули. Може да предложите и доказана фирма. Благодаря предварително!!!

Този пост е редактиран от dillar4eto; 12-10-16 в 23:47.

6. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

Според мен офертата е много добра.

7. Senior Member Аватара на ivan74
    Тук е от
    Jan 2011
    Живее в
    Варна

Да не забравяме, че FTX25K е произведен в Китай.

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от ivan74 Виж публикацията
    Да не забравяме, че FTX25K е произведен в Китай.

От Чешките е,

10. Senior Member Аватара на ivan74
    Тук е от
    Jan 2011
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от necata2 Виж публикацията
    От Чешките е,
    Външното да, вътрешното Китай.

11. Member
    Тук е от
    Mar 2015

Цитат Първоначално публикувано от ivan74 Виж публикацията
    Външното да, вътрешното Китай.

Ванка, да не те плаши това, все пак знаеш, че китайския им партньор е сериозен

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
    ivan74 одобрява това.

12. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

Този модел им беше старата Сиеста,но тъй като беше грозен и не се купуваше,Чехите го взеха и го преобразиха в сегашния му вид.Ако греша поправете ме.

Sent from my" Xperia M4 Aqua"

13. Тук е от
    Oct 2016
    Живее в
    Пловдив

Здравейте, предстои ми покупка на климатик и ако може малко да ме насочите:

1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - търговско, жилищно, офис, магазин и т.н? - жилищно
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора? - предимно отопление и малко охлаждане
    3. Каква е:
    а) квадратурата и кубатурата на помещението; - 16 кв. м. / 45 куб. м.
    б) вида на дограмата и стъклопакета (дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид); - алуминиев, двоен
    в) квадратура на прозорците; - 3,2 кв. м.
    г) изложението на помещението; - източно
    д) етаж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености)? - първи етаж, отдолу е сутерен
    е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н; - всекидневна
    ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение? - къща
    4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? - Пловдив
    5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? - 25/22
    6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? - няма изолация, има една външна стена, стените са дебели тухлени
    7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? - телевизор
    8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор. - 1500 - 2000
    9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане? - (-10/+37)
    10. Ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му, разположението (или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели.

Ориентирал съм се към тези модели:
    Toshiba RAS-B10N3KV2-E1 SUZUMI, 10000 BTU
    Mitsubishi Heavy SRK35ZM-S/SRC35ZM-S PREMIUM, 12000 BTU

Кой вариант е по-добрия избор, ако има и други модели споделете и тях. Благодаря предварително.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Цитат Първоначално публикувано от brave Виж публикацията
    Не съм писал че и без отопление не падало под 18-19гр. зимата. Почвате да си измисляте вече от яд. Ако го намериш това ми го покажи цитирано да видя.
    Колегите ти предлагат модели от 2012-2013 година. Това е все едно да си вземеш нов Телевизор не 2016 а 2012г. щото ужкем бил по качествен и с по добър софтуер. Взимай нещо ново 2016г.
    Моя грешка, извинявам се.

Цитат Първоначално публикувано от brave Виж публикацията
    Да и аз така мисля стаята в която е монтиран е най-топлата в апартамента през която минава и комин и зимата е топло. А и аз искам 22 градуса не 25. Така че мисля че ще се справи.
    Това е един от постовете, където си описал. Макар че загледах, че си писал в темата за Газовите котли ( аз се отоплявам с газов котел и радиатори), че имате газов котел в къщи. Не използвате ли него за отопление.
    Този пост е редактиран от VanDan; 13-10-16 в 15:05.

16. Тук е от
    Oct 2016

Цитат Първоначално публикувано от P.Hristov Виж публикацията
    Ванка, да не те плаши това, все пак знаеш, че китайския им партньор е сериозен

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
    Тъй като до сега не съм се занимавал с климатици, може ли малко по-подробно да ми обясните за тоя FTX25K, някакви наблюдения, съвети и т.н.?

Някой може ли да сподели дали има опит с фирма Вентоклима ЕООД, http://www.ventoklima.com/
    Този пост е редактиран от dillar4eto; 13-10-16 в 11:47.

17. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Здравейте,
    Малко предистория: спалня около 13м2, югозапад, средна, с една външна стена с прозореца на югозапад, двоен стъклопакет, среден етаж, ЕПК, 2см вътрешна изолация, предстоящо полагане на външна поне 8см(кога???), само за отопление, има монтиран под прозореца ADAX Glamox 1200w. Има и старо (2002г?)стенно Хитачи, на вътр тяло пише - RAS 09 CH1. Варна. Външното тяло е на проветрива фасада.
    От късна есен до ранна пролет адакса е на 19гр. Климатикът се включва само когато е нужно бързо затопляне и то когато не се застояваме в стаята, защото течението и на най-ниска степен на вентилатора е осезаемо. При изключен адакс климатикът се справя с отоплението на стаята, но както казах дискомфортно ни е от възд. течение, което създава. Чета подовите вътр тела били по-добри в това отношение, ето това ме вкарва в размисъл. Мога да сваля хитачито и да го пратя на вилата и ако си струва да сложа подов , препоръки с оглед гореописаното? АКо с подов се избегне гореописания дискомфорт, климатикът може да стане основно отопл тяло, а адакса само за люти зими. Вероятно ще падне сметката за ток.
    Та помагайте, уважаеми съфорумци и най-вече ползуватели и спецове по подови клими.
    Благодаря за търпението да изчетете поста ми и за ценните препоръки и съвети, които се надявам да споделите.
    Лек ден на всички!

18. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Подовите модели са добре от към усещане, но и цените им са по-високи от другите.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Левски - Завръщане | А ПФГ 2015 / 2016
    От kod във форум Спорт
    Отговори: 5
    Последно: 13-11-17, 18:52
  2. Квалификации Евро 2016
    От iihtiandar във форум Спорт
    Отговори: 9
    Последно: 10-06-16, 09:03
  3. Избор на климатик
    От Nikolai_Ivanov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 26
    Последно: 03-10-13, 21:19
  4. Избор на климатик
    От dzatara във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 8
    Последно: 12-09-13, 00:34
  5. Избор на климатик
    От dragozow във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 14
    Последно: 06-07-10, 18:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе