Ясно. Значи един вид каквото и да взема няма да сгреша и всеки си има някакви дребни кусури.
Ясно. Значи един вид каквото и да взема няма да сгреша и всеки си има някакви дребни кусури.
А при този Fujitsu ASYG12LTCB/AOYG12LTCN как е постигната работата на по-студено? Пак ли е като Zubadan-а на ME където един нагревател ще работи непрекъснато или е нещо по-умно?
Другото е: Mitsubishi Electric MSZ-SF35VE/MUZ-SF35VE, 12000 BTU, Клас A++
Aleksandars, Mega - моля ви с няколко думи кажете защо смятате тази машина за слаба. Като и сравнявам параметрите с на Mitsubishi Heavy SRK35ZM-S, излизат много подобни на хартия. А ценово Electric e доста по-евтин от Heavy, което пък е доста препоръчвано във форума като тиха и сполучлива машина.
Колко по-умно да е. Стадартната версия е достатъчно добра за работа до -20. Версията до -30 казват, че има нагревател между питите. Още не съм го видял на живо. Като хардуер е същия. Твърди се, че има доста софтуерни промени, но засега това е само слух. Тосет не е доказано.
Този пост е редактиран от Mega; 10-10-16 в 19:06.
Не ни трябва значи версията за -30. То и без това едва ли да паднат температурите под -20.
Сега ще съм ви много признателен, ако може да ми препоръчате и една хубава 9-ка, но по-скромна. Някъде в интервала 1000 - 1400 лв. Ще се грее една кухня, но от старите - т.е. не е 10 кв.м., а сигурно отива към 12 - 14 кв.м. (май трябва да я измеря точно) и дограмата е дървена.
SRK35ZM-S, няма нищо общо като качество с SF. Това, че имат подобни параметри, не ги прави еднакви. SF е "астматик", ако мога така да се изразя.
Само дето 35-цата излиза от бюджета. Можеш да видиш и Gree Change, или Viola II.
Daikin S40TTRXP NEW
Па е и по евтин.....
Този пост е редактиран от justify; 10-10-16 в 21:50. Причина: редакция на линк с името на търговеца
Не знам за моделите за Япония, но старото Ururo си прави дефрости по часовник, или поне доста често. Новия модел не знам, още нямам оплакал се клиент, но повечето монтирани не се използват зимата.
Те всичките от тази серия се правят за Япония, да не се правят за България? Нали европейския модел е копиран от японския? Няма проблеми с размразяването и да има не съм ги усетил кога са.