Страница 20 от 233 ПърваПърва ... 1018192021223070 ... ПоследноПоследно
Резултати от 286 до 300 от общо 3493
Like Tree1857Одобрявам

Избор на климатик 2016 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2011

Отговор: Избор на климатик 2016 г.

Здравейте и честита нова година на всички (макар да е вече февруари)!
    Няма да крия - рядко влизам във форума, защото рядко ми е необходима техническа информация, а и не мисля, че мога да бъда полезен с моята професия (монтирам подови настилки). Зорът ми обаче е свързан с професионален съвет от специалисти по климатиците. Ще им бъда благодарен, ако споделят мнение.
    Та - родителското тяло е решило в едната стая да махне конвенционалната 9-ка на ДеЛонги и да заложи на нещо по-марково. Стаята е кухня, изцяло северна, панел с вътрешна изолация интернитови плоскости (стиропор 4 или 5 см), PVC дограми със стандартни стъклопакети без екстри вътре. Подът е с плочки.
    Казусът е следният: Fujitsu ASYG-35LMCA срещу Daikin FTX35J3. Интересува ни главно надеждността и кое би свършило по-добра работа срещу тези пари?
    В интерес на истината, с брата малко се драчим, аз съм за Фуджи-то, той за Дайкина

2.  

3. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

В тази кухня защо ще слагате 12ка? Предполагам е не повече от 12м2 не е нужно презапасяване. Относно марките Фуджицуто е по мощно а Даикина е същия както FTXB само дето е на по висока цена.

4. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

12LMCA е по добрия избор от FTX35J3.
    bobovo и Mega харесват това.

5. Тук е от
    Sep 2011

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima Виж публикацията
    В тази кухня защо ще слагате 12ка? Предполагам е не повече от 12м2 не е нужно презапасяване. Относно марките Фуджицуто е по мощно а Даикина е същия както FTXB само дето е на по висока цена.
    Защото не съм убеден, че 9-ката ще успее да се справи с всичкото охлаждане, което и предлага изцяло северното и почти без изолация помещение. Да добавя (пропуснал съм го) - към кухнята е присъединена и тераса (затова говорех в множествено число за дограмите), която е иззидана с 10 см Ytong, на пода няма почти никаква изолация, а отдолу и отгоре не отопляват терасите. А и точно срещу сегашното място на вътрешното тяло (не мислим да сменяме положението), е вратата към коридора - при отворена врата може да се създаде приятна температура и там, без това да лъже климатика. Ааа, и разликата между 9-ка и 12-ка при Фуджи-то е 20-ина лева

6. Senior Member Аватара на ivan74
    Тук е от
    Jan 2011
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima Виж публикацията
    Даикина е същия както FTXB само дето е на по висока цена.
    Компресорите са различни! На FTXB e "no name"

7. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

С така описаното от вас помещение взимайте 12 LMCA.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Chefo77 Виж публикацията
    Та - родителското тяло е решило в едната стая да махне конвенционалната 9-ка на ДеЛонги и да заложи на нещо по-марково. Стаята е кухня, изцяло северна, панел с вътрешна изолация интернитови плоскости (стиропор 4 или 5 см), PVC дограми със стандартни стъклопакети без екстри вътре. Подът е с плочки.
    Казусът е следният: Fujitsu ASYG-35LMCA срещу Daikin FTX35J3. Интересува ни главно надеждността и кое би свършило по-добра работа срещу тези пари?
    В интерес на истината, с брата малко се драчим, аз съм за Фуджи-то, той за Дайкина
    А какви са ви оплакванията от климатика? Ако работи добре не бих го сменил. Самото помещение изисква добро проветряване и не вярвам да усетите плюсовете на LMCA.
    Малко като оффтопик- бих сменил стъклопакета ако се изпотява от вътре с такъв с ка или 4 сезона стъкло.

10. Тук е от
    Mar 2011

Здpaвeйтe, изпyши ми ĸлимaтa и ceгa ce нyждaя oт нoв ĸлимaтиĸ.Πaнeлeн aпapтaмeнт, изтoчнo излoжeниe, c eднa външнa cтeнa c изoлaция и ΠBЦ дoгpaмa и двe cтeни ĸъм нeoтoпляeм aпapтaмeнт.Kвaдpaтypaтa нa cтaятa e 18 ĸв.м. Иcĸaм дa пpoбвaм c тeзи opигинaлни япoнcĸи ĸлимaтици oбaчe втopa yпoтpeбa. Oт Bapнa cъм и пo тeзи пpичини ce нacoчиx ĸъм BapнaКлимa,eвeнтyaлнo избop oт тaм, нo cъм oтвopeн ĸъм вcяĸaĸви пpeдлoжeния. Eдинcтвeнитe eĸcтpи ĸъм ĸoитo имaм пpeтeнции ca изcyшaвaнe нa въздyxa, тo мaй нямa ĸлимaтиĸ бeз тoвa и дa тoпли нa минycoви тeмпepaтypи! Aĸo cчитaтe тoвa зa peĸлaмa пpocтo ĸopигиpaйтe пocтa ми!Блaгoдapя пpeдвapитeлнo!

11. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Ами избири си машина запиши модела и ще ти кажем дали си заслужава.

12. Тук е от
    Mar 2011

TOCHIBA Модел: 281JADR или 285JADR обачеее май са на доста годинки

13. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Не е лоша машина, ма в това помещение и с по-мънечка можеш да минеш. Впрочем, и други фирми имате у Варна.
    Aleksandars одобрява това.

14.  

15. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от dilinger Виж публикацията
    TOCHIBA Модел: 281JADR или 285JADR обачеее май са на доста годинки
    Взимай който си избереш от двата. Годинките им е последното нещо което трябва да те притеснява.
    Само да са профилактирани както трябва.

16. Тук е от
    Mar 2011

Ми яз затова писах може и на лични за да не се почувства някой обиден или засегнат от форума щото не ги знам нито фирмите нито моделите

17. Тук е от
    Sep 2011

Цитат Първоначално публикувано от Zygot Виж публикацията
    А какви са ви оплакванията от климатика? Ако работи добре не бих го сменил. Самото помещение изисква добро проветряване и не вярвам да усетите плюсовете на LMCA.
    Малко като оффтопик- бих сменил стъклопакета ако се изпотява от вътре с такъв с ка или 4 сезона стъкло.
    Стъклото не се изпотява.
    Старият климатик е 9-ка Делонги, конвенционален. Проблемът му е, че в момента почти не работи, предполагам иска допълване. А е с R22 фреон (трудно се намира) и не е особено ефективен като захладнее (не като застуди). На подчертано минусови температури повече размразява, отколкото да топли. "От малък" си е така.

18. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Споко, и дайкина ще е така. Хората, няма да забележат разликата
    Aleksandars и DUNDURMA харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 20 от 233 ПърваПърва ... 1018192021223070 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Левски - Завръщане | А ПФГ 2015 / 2016
    От kod във форум Спорт
    Отговори: 5
    Последно: 13-11-17, 18:52
  2. Квалификации Евро 2016
    От iihtiandar във форум Спорт
    Отговори: 9
    Последно: 10-06-16, 09:03
  3. Избор на климатик
    От Nikolai_Ivanov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 26
    Последно: 03-10-13, 21:19
  4. Избор на климатик
    От dzatara във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 8
    Последно: 12-09-13, 00:34
  5. Избор на климатик
    От dragozow във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 14
    Последно: 06-07-10, 18:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе