Страница 10 от 233 ПърваПърва ... 891011122060 ... ПоследноПоследно
Резултати от 136 до 150 от общо 3493
Like Tree1857Одобрявам

Избор на климатик 2016 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    гр. Сопот

Отговор: Избор на климатик 2016 г.

Цитат Първоначално публикувано от KI_YOOU Виж публикацията
    Като се има предвид, че в спалнята се спи под одеяло на 20/21º, ти как смяташ?...
    Че то, спалнята само за спане ли я ползвате?
    Alexi одобрява това.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Димитровград

То като я ползваме за друго климатик не е нужен.....

Отклонихме се от темата
    mkukas одобрява това.

4. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Кът за спорт ли имате в същото помещение?
    За другото друго май си требе сериозно затопляне, ако човек няма намерение да си бъде самодостатъчен.
    JOKVN одобрява това.

5. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от Иван Вълков Виж публикацията
    То като я ползваме за друго климатик не е нужен.....

Отклонихме се от темата
    Напротив, топло става и си трябва И за да не се отклоняваме от темата, интересувам се дали тошибата е по-тиха и работи по-комфортно в спалня, при охлаждане, срамнена с SRK20ZM-S мицубишито. Знам, че топлят и двата. И цените им са еднакви.

6. Member
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Димитровград

7. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Тошибата си я дават по-шумна и е. Хевито е тихо и става за спалня. Единственото кофти, е че работи ОН/ОФФ докато не стане много студено или поне при мен е така. То зависи и от други неща. Чуват се моторчетата на жалузите(като мисля че са горе-долу еднакво шумни на тошибата и хевито), но спря да ми прави впечатление. На първа степен на вентилатора е наистина доста тих, ние го държим на ауто, така спим и няма проблеми с шума. Тошибата също има тих режим, но не знам колко добре се справя на него, защото според мен сваля много скоростта на вентилатора. Според мен и 2те са добри машини, пък с шума се свиква. Колкото и да е тих един климатик, като си легнеш и като е тихо навсякъде си се чува.
    Иван Вълков одобрява това.

8.  

9. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от Иван Вълков Виж публикацията
    10-ката я сравнявам по цена с 25-цата на Мицубиши. Интересува ме комфорта и тишината при охлаждане. Отоплението не е приоритет.

10. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Цитат Първоначално публикувано от KI_YOOU Виж публикацията
    Климатик Самсунг AR12HSSDAWKNEU / AR12HSSDAWKXEU надвишава бюджета но отговаря на всички изисквания за комфорт.
    Fujitsu 09LTC / 12LUCA
    M.Heavy 12 ZM-S
    Toshiba 13 Suzumi + E1
    Sharp 09 GHR ( има функция Коанда и насочва въздуха максимално към тавана на помещението)

Не ти предлагам Панасоник, тъй като се съмнявам да успее да поддържа 26 градуса при тежки зимни условия. Впрочем, при така поставените от теб изисквания, бюджета е крайно недостатъчен за НОВА машина, виж втора ръка може и да успееш да се вместиш.

За 26 гр в 26 кв,при минус 10 гр,не знам дали и Samsunga ще се справи.Ако се ,ще работи на ръба и ще дефроства през 2 часа.Моя чак,26 не съм го пробвал да поддържа в големия студ.Освен това ще работи на и над номинала си.За да си запасен за да поддържаш 26 гр,май си трябва по добра 18 ка.Освен това клапата на този Самсунг е така направена,че няма как да насочва въздуха да върви по тавана.
    satanasov одобрява това.

11. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2009

Здравейте отново!
    След като основателно ме накарахте да се замисля за изискванията си, се хванах през уикенда да установя дали не съм прекалил. Оказа се, че в момента тази стая се ползва достатъчно комфортно при реална минимална температура 22 градуса при -10 градуса навън (отоплява се с духалка 2 kW), така че ако трябва да е по-топло, ще е на моменти и едва ли повече от 24 градуса. Същата тази стая преди да бъде ремонтирана (без изолация, стара много зееща дограма и бетонни стени и 21 м2 площ) се отопляваще сравнително добре с една 12-ка осака конвенционална купена преди 11-12 години. Другата стая 13 м2 със същата изолация и дограма се отоплява от 7 години с HITACHI RAS/RAC25JX5. Нямам кой знае какви оплаквания (при голям студ дефроства честичко без лед на питата, но не се усеща), а като тишина е идеален.
    Освен това се оказа, че е невъзможно да се монтира Фуджицу LTCA ili LUCA, тъй като отвора за тръбния път е направен при ремонта и е на 36см от тавана долния му ръб, а монтажник ми каза че трябва да е на минимум 42см заради вдигащия се преден капак. Не съм убеден, но няма как и къде да видя вътрешно тяло отзад (колко е високо изхода за конденза от ваничката и от коя страна е) за да преценя дали с малко повече старание и лек компромис не е възможно все пак.
    До тук предложенията от фирмите са все за хипер инвертори над 2200лв с монтажа (Mitsubishi Heavy SRK/SRC35ZMX-S, M.Electric MSZ/MUZ-FH35VE, DAISEIKAI 8 13-ка). За M.Heavy ZM-S бяха скептични че е достатъчен, за Самсунг не се изказаха добре. Панасоник 12QKE също ми предложиха, но с условието че е на ръба и че много дефроства. До това дали може да духат съвсем горе дори не стигнахме. Daiseikai 8 за сега не го гледам заради оплакванията от успивания, които още не са уточнени май. На Suzumi ми се виждат множко 26db при евентуално спане в стаята.
    Моля ако някой има коментар при новите условия да сподели. За сега отговора май е M.Heavy ZMX-S ,като по-надежден и малко по-евтин (макар и малко слаб) пред М.Electric ако не се намери по-евтино решение.

Благодаря на всички, които се включиха или ще се включат!

12. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Suzumi на авто вентилатор има 3 степени под 1ва и пада под 26дб.
    satanasov одобрява това.

13. Member Аватара на bagerista9
    Тук е от
    Dec 2014
    Живее в
    София

Lmca няма ли да стигне

14.  

15. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    10-ката я сравнявам по цена с 25-цата на Мицубиши. Интересува ме комфорта и тишината при охлаждане. Отоплението не е приоритет.

Ами за охлаждане ,триъгълния Samsung като се сложи на тих режим,ако няма пряко греене в стаята се справя,няма течение и шум се чува само ако си сложиш ухото на 20 см. от него,иначе само виждаш как се върти турбинагта.Лятото се спеше идеално в стаята,при настроени 25 гр,без да се усеща дискомфорт и течение.
    necata2 одобрява това.

16. Member Аватара на popov
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Бургас

Някой потребител от Видин или Кнежа да сподели дали машините топлят.Истинско изпитание и тест са тези температури.В Кнежа казаха че било - 20гр.То при таз температура доста трудно е отоплението ,-да кажа невъзможно с климатик.

17. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

При когото има Gree U-Crown не е невъзможно отоплението - троен топлообменник плюс газова инжекция.
    При -15 и надолу топлещите машини са Тошиба, Мицубиши Хеви/Електрик и Грии. Всички останало е компромис.
    Конкретните модели сме ги дъвкали многократно..

18. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Варна

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 10 от 233 ПърваПърва ... 891011122060 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Левски - Завръщане | А ПФГ 2015 / 2016
    От kod във форум Спорт
    Отговори: 5
    Последно: 13-11-17, 18:52
  2. Квалификации Евро 2016
    От iihtiandar във форум Спорт
    Отговори: 9
    Последно: 10-06-16, 09:03
  3. Избор на климатик
    От Nikolai_Ivanov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 26
    Последно: 03-10-13, 21:19
  4. Избор на климатик
    От dzatara във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 8
    Последно: 12-09-13, 00:34
  5. Избор на климатик
    От dragozow във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 14
    Последно: 06-07-10, 18:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе