Блока ми е саниран,чакам предложения за тихи машинки.
Блока ми е саниран,чакам предложения за тихи машинки.
харесал съм едни тошиби сезуми плюс,но никой не ми помага пък съгражданите ми се смеят,ще се справя сам.
Аз съм с ASYG12LMCB Nordic, Пловдив, 17 м2, запад, жилище /хол с излаз към усвоена тераса-кухня, която се отваря често/, ПВЦ дограма двоен стъклопакет с Ка стъкла, среден етаж, изцяло вътрешен апартамент, цялата сграда е топлоизолирана. Грее перфектно, държи си зададените 22 градуса дори при -18 навън, без никакви трудности. Гори средно 350-370 вата/час в големите студове/, измерени с ватметър. Сега, от три дни насам само спи - изгорил е 8 кв за 3 дни, като 4-те бяха в неделя при целодневна мъгла и Т около 2 гр. Вчера и днес по 2 кв за 24 часа при зададени 20 гр.през деня и 22 гр.за 2-3 часа вечер. Вентилатор на ауто, но рядко върти на 2-ра степен, основно в големия студ.
TOSHIBA RAS B10N3KV2-E1,TOSHIBA RAS-B13N3KV2-E1,може и някой по тихички от тези.
Имам и Митсубиши хеви zm-s и тошиба 13 сузуми +. Тошибата определено е по-шумна. Не че е нещо фрапантно, но не бих си я сложил в спалнята. Също така има нещо, което мен много ме дразни. Когато е достигнала темп и се изключи спира и вентилатора на вътрешното тяло. След това на всеки 30-40 сек. го пуска за около 10сек и пак го спира. Така докато не види, че температурата в стаята е паднала и се включва. Хевито си върти вентилатора постоянно, като го сваля до много ниски обороти и не се чува. Друго, има шум от фреон когато тръгва и спира. Като цяло има по-нисък минимум и не работи толкова в он-офф. Само като е по-топло. На големите студове, мисля че Хевито работеше по-добре. И външното тяло на Митсубишито е по-тихо.
Това са ми впечатленията за 1 зима с 2те машини. Успех с избора
Благодаря за мнението ти steftzo,в апартамента който съм в момента се топлим с мицу електрик 35 ve,но за новия мисля нещо по-мощно,гледам даже и японските нови клими,но основно фирмите който ги продават са в пловдив.
Според стаята се избира машина. За едно помещение една машина може да е удачен избор за друга не. Разровете се в форума има отзиви за съвестните фирми. Един професионалист ще подбере най - подходящата машина.
Не се чува. Понеже тошибата я взех след Хевито, веднага ми направи впечатление. После отидох да видя Хевито и само ако си залепя ухото почти до тръбите се чува съвсем леко. Но иначе не го чувам, хем е в спалнята.
Благодаря, да речем, че не съм типична кифла и техниката ме влече . Обаче, нямам техническо образование и ще ми е трудно да продавам климатици . Просто си следя работата на машината, за да знам какво мога да очаквам от нея при различни условия.
Снимки нямам, но вътрешното тяло е същото като на ASYG 12 LMCA /имам два такива, също съм доволна/, а външното е видимо по-голямо и доста по-тежко от това на LMCA - по-точно 39 кг срещу 26 кг при LMCA. Обаче, не мога да ти кажа дали е с двуредов или едноредов топлообменник, предполагам е едноредов, предвид по-големия обем. Много съм доволна от климатика, работи и мърка като коте дори при -18 градуса.
Този пост е редактиран от ivka03; 03-02-16 в 16:04.