Не бих казал, че плащам високи сметки, но климата на морето не много студен. Имам два други климатика други марки, по скъпи, не мога да кажа, че са по-добри. Те не правят дефрости на половин час.
Този пост е редактиран от ronnie72; 29-10-16 в 22:43.
Привет, дилемата ми е с избор на климатик е към края си и един последен въпрос... при еднаква горе долу цена( +/- 50 лв.) дали да е Toshiba Suzumi Plus RAS-B18N3KV2-E или Toshiba Suzumi Plus RAS-B16N3KV2-E.
И да питам относно разтоянието м/у външно и вътрешно тяло, в спец. от сайта на тошиба за модела пише мин. 2м., дали има смисъл изкуствено да се пуска повече. Изрично ме интерисува за режима на отопление?
18-ка разбира се!
Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
От трите модела, DAIKIN е с най-високи параметри при -15 градуса.
Здравейте,
предстои ми избор на климатици за помещения с посочените по-долу параметри.
Моля, дайте ми помощ и информация.
Пред мен седят следните дилеми:
- 1-но външно тяло - мулти-сплит или с ~малко разбиване на мазилка в детската стаята и преработка на тръби - 2 външни тела - става въпрос за а климатик за хол_1. и детска спалня_1.
До момента са ми предложили:
* предлагат ми - хол и детска - FTX25K+FTXS50/3MXS68G, спалня- FTX35K/RX35K или FTX50G/RX50G, спалня- FTX35K/RX35K, детска - FTX25K/RX25K
* от др. място ми препоръчват FTXМ*М - до колкото чета из форума, май биха били по-добрия вариант
Марката може да е различна от Дайкин
Иска ми се климатиците/ вътрешните тела по възможност да са тихи ( за спалните - особено при ниски обороти), без пукащи пластмаси, с възможност да се самодезинфекцират вътрешните тела, функция от дистанционното за хоризонтално движение и позициониране на струята/ жалузите, за хола - филтър или др. функция за пречистване на миризми от кухнята (ако аспиратора не ги е отвел) + евентуално самодиагностика ... друго в тоя час не се сещам.
Монтаж на всички вътрешни тела (заложени тръби) - "горен". Разстояние между вътрешно и външно тяло - Хол ~ 3-4 м, спалня ~ 3 м, детска ~ 2 м.
Бюджет: хол_8. до около 3300 лв. / спалня_8. 1800-2300 (може и малко отгоре) / детска_8. 1800-2300 (може и малко отгоре)
хол_1. жилищно спалня_1. жилищно детска спалня_1. жилищно хол_2. и двете спалня_2. и двете детска спалня_2. и двете хол_3. спалня_3. детска спалня_3. хол_а) 48 м2; 120 м3 спалня_а) 30 м2; 79.5 м3 детска спалня_а) 14 м2; 37 м3 хол_б) ПВЦ, двоен с.п. спалня_б) ПВЦ, двоен с.п. детска спалня_б) ПВЦ, двоен с.п. хол_в) 9.08 спалня_в) 5.13 детска спалня_в) 5.13 хол_г) юг спалня_г) юг детска спалня_г) юг хол_д) партер, под с ламинат ~8 мм и 7 мм ESP подложка спалня_д) партер, под с ламинат ~8 мм и 7 мм ESP подложка детска спалня_д) партер, под с ламинат ~8 мм и 7 мм ESP подложка хол_е) хол спалня_е) спалня детска спалня_е) детска спалня хол_ж) апартамент спалня_ж) апартамент детска спалня_ж) апартамент хол_4. Пловдив спалня_4. Пловдив детска спалня_4. Пловдив хол_5. 22-24 спалня_5. 22-24 детска спалня_5. 22-24 хол_6. само 1 външно изложение юг - 20.32 м2 (от който 6.82 м2 К прозорец и 2.26 обикновен прозорец); външна топлоизолация - ако не се лъжа 5 см; - таван - окачени тавани с т.из. заемаща площ от около 40 % от цялото помещение с- ако не се лъжа 6 см каменна вата спалня_6. 2 външни изложения юг - 11 м2 (от който 5.13 м2 прозорец) и изток ~12 м2 ; външна топлоизолация - ако не се лъжа 5 см; - таван - окачен таван с т.из. ако не се лъжа 6 см каменна вата детска спалня_6. 1 външно изложени юг - 11 м2 (от който 2 м2 прозорец); външна топлоизолация - ако не се лъжа 5 см; - таван - окачен таван с т.из. ако не се лъжа 6 см каменна вата;
!! + запад 1 стена към затворен вход коридор без топлоизолация ~ 8 м2
Като тези суми не са строго фиксирани, но препоръчителни ... ако излезе всичко около 6-6500 ще е най-добре.
Благодаря предварително!
! Схема (с показано място за евентуално допълнително външно тяло) - https://drive.google.com/file/d/0B_o...ew?usp=sharing
Този пост е редактиран от avenger; 31-10-16 в 14:49.
Поста е коригиран - зададен в някакъв приблизителен Бюджет
За 7000-8000 си търси и по-отбрана монтажна фирма.
Здравейте, предстои ми слагане на климатик. Помещението е 22 кв.м. около 66 куб.м. с 6 камерна дограма и 32 мм стъклопакет, 3 външни стени, без изолация, югоизточно изложение. Единственото предложение, което имам за момента е за Toshiba ras-18n3av2-e. Моля за други варианти до 2000 лв.
Този пост е редактиран от avenger; 31-10-16 в 14:50.
Lt на Фуджитсу
Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk