Вачев всяка фирма може да достави всеки модел продаван в България. Обаждат се на вносителя /дистрибутора и готово. Ако ли не търсите в pazaruvai. Com доставят ви го с куриер и си намирате някой да ви го монтира.
Вачев всяка фирма може да достави всеки модел продаван в България. Обаждат се на вносителя /дистрибутора и готово. Ако ли не търсите в pazaruvai. Com доставят ви го с куриер и си намирате някой да ви го монтира.
Вачев, на DAIKIN FTXV50AV само името му е Дайкин. Послушай Aleksandars!
Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
16ката Мирай с 2ен топлообменник ли е на външното? Двойнороторен компресор или?
Single rotary type with DC-inverter variable speed control, но с двоен топлообменник.
Здравейте,Търся климатик за помещение със следните параметри:
1. жилищно
2. и за двете,но предимно за и отопление
3. Каква е:
а) квадратурата-32 и кубатурата - 80;
б) вида на дограмата и стъклопакета ПВЦ двоен,вероятно - вече не помня
в) квадратура на прозорците-11-12 квадрата
г) изложението на помещението изток-север-юг
д) етаж на помещението в сградата -2 етаж
ж) какво е предназначението на помещението- хол и всекидневна;ж) в къща
4. В коя част на България - Бургас, западен квартал
5. каква е желаната температура за поддържане лято - 22/ зима 24-26.
Има ли изолация на стени -ДА - 5 см./таван-не.Има още един етаж отгоре,който не се отоплява.
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви-гатварска печка,съдомиялна,хладилник.
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор до 2 500лв.
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление -10
10. Ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му, разположението (или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели.Cпoдeли
Първоначалните кфлебания бяха между:
http://*********/invertorni-klimatici...tu-klas-a.html
и
http://*********/invertorni-klimatici...tu-klas-a.html
След това разглеждах този :
Хиперинверторен климатик Mitsubishi Electric MSZ-FH35VE/MUZ-FH35VE, 12000 BTU, Клас A+++
привлече ме най-вече това, че е много икономичен,но не съм сигурна, че 12-ка ще ми върши работа.На границата ми се вижда.А 18-ката вече е извън бюджета ми.
Моля,за мнение,като може да препоръчате и нещо друго!
Този пост е редактиран от Halla; 21-09-16 в 01:05.
Тошиба Мирай 16ка ще ти свърши работа (около 1600лв). Другата опция вече си я споменал - FH35ца. Може да погледнеш и 12ка Gree U Crown.
Най евтиния вариант не е за подценяване. Хубав дефрост, да не кажем най добрия в класа си, а това е от огромно значение с тази влага на която биват подлагани машините по черноморието.
Въпросното Митсубиши Хеви също е добра машина.
За FH35ца. имам колебания,защото е 12-ка и ми се струва на границата.Досега ползвахме пак 12-ка на Мицубиши-модела неизвестен-слаган е преди 6-7 години.Местим го в друга по-малка стая.Бяхме решили да сложим 18-ка, но като видях консумацията на този доста се замислих.
Все пак,че сме в къща, опасявам се заради идеята за икономия на ток, да не си стоим на хладно зимата.
Изолацията на стените външна ли е, или вътрешна?
Ако беше вътрешна изолация, Fh35VE щеше да се справи. В Бургас колко продължава зимата - около месец и половина? Ето, може да го видиш как работи под -10 градуса, в 45 квадрата, но е в апартамент с топлещи съседи, които помагат:
А при вас в къща с голи стени и таван, вероятно ще е на ръба и май ще е по-добре да си вземете нещо по-мощно.
Здравейте! Очаквам бебе след точно месец и в спалнята си, където ще бъде и детското креватче трябва да сложа климатик. Стаята е 13кв.м., обем 34куб, северно изложение, дограмата е от стандартните евтини варианти за сегашното ново строителство, над стаята част е тераса, част е затворено необитаемо помещение, но иначе самата сграда си има външна стандартна изолация. Предни зими врата винаги е била отворена към останалата част от апартамента и температурата е стигала до 19 градуса, което напълно ме устройваше за нощен сън. Сега стаята ще е затворена и най-вероятно температурата ще падне до 16градуса без отопление. А за бебка искам до поддържам 22градуса минимум.
Исках да питам някои от моделите на Грее има ли смисъл да гледам? Защото буквално след две години детето ще си отиде в детската и този климатик сигурно няма да се ползва, защото лично аз откачам ако трябва да спя в топло помещение. Приемам всякакви предложения. Просто ме поблазни цената на Греето, ама ако замръзва външното тяло зимата или не може да се справи в на шия мъглив район, то няма смисъл. А аз живея в София в Левски, където има АМА МНООГО МЪГЛИИ. Благодаря предварително!
Купуваш един двукиловатов маслен радиатор или евтин конвектор за петдесетина лева и си свиркаш в мъглите и студовете. След 2 години го подаряваш на тъщата, срещу дозина бурканчета домашна лютеница. Забрави за клими, дкъпи са. 2к5 лева бюджет ти трябва при това задание.