Страница 152 от 233 ПърваПърва ... 102142150151152153154162202 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,266 до 2,280 от общо 3493
Like Tree1857Одобрявам

Избор на климатик 2016 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

Отговор: Избор на климатик 2016 г.

Вачев всяка фирма може да достави всеки модел продаван в България. Обаждат се на вносителя /дистрибутора и готово. Ако ли не търсите в pazaruvai. Com доставят ви го с куриер и си намирате някой да ви го монтира.
    mkukas одобрява това.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от mtvachev Виж публикацията
    emil vasilev, да погледнах го и това. Явно Хайера отпада.
    От гр.Враца съм и бих искал да си взема климатик от този град за да не си усложняваме живота.
    Гледам, че ДомКлима предлагат Daikin FTXV50AV с външно тяло RXV50AV.
    kokovox, ми препоръча FTXV50GV. Каква е разликата между GV и AV серията?
    Препоръчаха ти FTX50GV който е доказан и безпроблемен,а не FTXV50 който е много смотан модел и става само за магазини или някакви закусвални но не и за домашно ползване.Разликите не могат да се кажат с две три думи,Китайската серия не си заслужава.

4. Senior Member Аватара на ivan74
    Тук е от
    Jan 2011
    Живее в
    Варна

Вачев, на DAIKIN FTXV50AV само името му е Дайкин. Послушай Aleksandars!

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk

5. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

16ката Мирай с 2ен топлообменник ли е на външното? Двойнороторен компресор или?

6. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Single rotary type with DC-inverter variable speed control, но с двоен топлообменник.
    KI_YOOU одобрява това.

7. Тук е от
    Sep 2016

Здравейте,Търся климатик за помещение със следните параметри:
    1. жилищно
    2. и за двете,но предимно за и отопление
    3. Каква е:
    а) квадратурата-32 и кубатурата - 80;
    б) вида на дограмата и стъклопакета ПВЦ двоен,вероятно - вече не помня
    в) квадратура на прозорците-11-12 квадрата
    г) изложението на помещението изток-север-юг
    д) етаж на помещението в сградата -2 етаж
    ж) какво е предназначението на помещението- хол и всекидневна;ж) в къща
    4. В коя част на България - Бургас, западен квартал
    5. каква е желаната температура за поддържане лято - 22/ зима 24-26.
    Има ли изолация на стени -ДА - 5 см./таван-не.Има още един етаж отгоре,който не се отоплява.
    7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви-гатварска печка,съдомиялна,хладилник.
    8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор до 2 500лв.
    9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление -10
    10. Ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му, разположението (или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели.Cпoдeли
    Първоначалните кфлебания бяха между:

http://*********/invertorni-klimatici...tu-klas-a.html

и

http://*********/invertorni-klimatici...tu-klas-a.html
    След това разглеждах този :
    Хиперинверторен климатик Mitsubishi Electric MSZ-FH35VE/MUZ-FH35VE, 12000 BTU, Клас A+++
    привлече ме най-вече това, че е много икономичен,но не съм сигурна, че 12-ка ще ми върши работа.На границата ми се вижда.А 18-ката вече е извън бюджета ми.

Моля,за мнение,като може да препоръчате и нещо друго!
    Този пост е редактиран от Halla; 21-09-16 в 01:05.

8.  

9. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Тошиба Мирай 16ка ще ти свърши работа (около 1600лв). Другата опция вече си я споменал - FH35ца. Може да погледнеш и 12ка Gree U Crown.
    Най евтиния вариант не е за подценяване. Хубав дефрост, да не кажем най добрия в класа си, а това е от огромно значение с тази влага на която биват подлагани машините по черноморието.

10. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

Въпросното Митсубиши Хеви също е добра машина.

11. Тук е от
    Sep 2016

Цитат Първоначално публикувано от KI_YOOU Виж публикацията
    Тошиба Мирай 16ка ще ти свърши работа (около 1600лв). Другата опция вече си я споменал - FH35ца. Може да погледнеш и 12ка Gree U Crown.
    Най евтиния вариант не е за подценяване. Хубав дефрост, да не кажем най добрия в класа си, а това е от огромно значение с тази влага на която биват подлагани машините по черноморието.
    За FH35ца. имам колебания,защото е 12-ка и ми се струва на границата.Досега ползвахме пак 12-ка на Мицубиши-модела неизвестен-слаган е преди 6-7 години.Местим го в друга по-малка стая.Бяхме решили да сложим 18-ка, но като видях консумацията на този доста се замислих.
    Все пак,че сме в къща, опасявам се заради идеята за икономия на ток, да не си стоим на хладно зимата.

12. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Изолацията на стените външна ли е, или вътрешна?

13. Тук е от
    Sep 2016

Цитат Първоначално публикувано от Jack Krauser Виж публикацията
    Изолацията на стените външна ли е, или вътрешна?
    Външна е.

14.  

15. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Ако беше вътрешна изолация, Fh35VE щеше да се справи. В Бургас колко продължава зимата - около месец и половина? Ето, може да го видиш как работи под -10 градуса, в 45 квадрата, но е в апартамент с топлещи съседи, които помагат:

А при вас в къща с голи стени и таван, вероятно ще е на ръба и май ще е по-добре да си вземете нещо по-мощно.

16. Тук е от
    Sep 2016

Цитат Първоначално публикувано от Jack Krauser Виж публикацията
    Ако беше вътрешна изолация, Fh35VE щеше да се справи. В Бургас колко продължава зимата - около месец и половина? Ето, може да го видиш как работи под -10 градуса, в 45 квадрата, но е в апартамент с топлещи съседи, които помагат:

А при вас в къща с голи стени и таван, вероятно ще е на ръба и май ще е по-добре да си вземете нещо по-мощно.
    Благодаря, Jack Krauser !

17. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2011

Здравейте! Очаквам бебе след точно месец и в спалнята си, където ще бъде и детското креватче трябва да сложа климатик. Стаята е 13кв.м., обем 34куб, северно изложение, дограмата е от стандартните евтини варианти за сегашното ново строителство, над стаята част е тераса, част е затворено необитаемо помещение, но иначе самата сграда си има външна стандартна изолация. Предни зими врата винаги е била отворена към останалата част от апартамента и температурата е стигала до 19 градуса, което напълно ме устройваше за нощен сън. Сега стаята ще е затворена и най-вероятно температурата ще падне до 16градуса без отопление. А за бебка искам до поддържам 22градуса минимум.
    Исках да питам някои от моделите на Грее има ли смисъл да гледам? Защото буквално след две години детето ще си отиде в детската и този климатик сигурно няма да се ползва, защото лично аз откачам ако трябва да спя в топло помещение. Приемам всякакви предложения. Просто ме поблазни цената на Греето, ама ако замръзва външното тяло зимата или не може да се справи в на шия мъглив район, то няма смисъл. А аз живея в София в Левски, където има АМА МНООГО МЪГЛИИ. Благодаря предварително!

18. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Купуваш един двукиловатов маслен радиатор или евтин конвектор за петдесетина лева и си свиркаш в мъглите и студовете. След 2 години го подаряваш на тъщата, срещу дозина бурканчета домашна лютеница. Забрави за клими, дкъпи са. 2к5 лева бюджет ти трябва при това задание.
    mkukas, emil vasilev и milanov харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Левски - Завръщане | А ПФГ 2015 / 2016
    От kod във форум Спорт
    Отговори: 5
    Последно: 13-11-17, 18:52
  2. Квалификации Евро 2016
    От iihtiandar във форум Спорт
    Отговори: 9
    Последно: 10-06-16, 09:03
  3. Избор на климатик
    От Nikolai_Ivanov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 26
    Последно: 03-10-13, 21:19
  4. Избор на климатик
    От dzatara във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 8
    Последно: 12-09-13, 00:34
  5. Избор на климатик
    От dragozow във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 14
    Последно: 06-07-10, 18:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе