Няма начин да са максимуми на отопление (ако са номинали съответно COP-овете ще са 25ца-9,9COP,35ца-7COP и 50ка-7,3COP)
Няма начин да са максимуми на отопление (ако са номинали съответно COP-овете ще са 25ца-9,9COP,35ца-7COP и 50ка-7,3COP)
Този пост е редактиран от bobbyap; 16-11-16 в 23:13.
Здравейте! Самсунг AQV09PMEN/AQV09PMEX дали е подходящ за отопление на спалня около 30 кубика с една външна стена и цялата е изолирана с вата на стени и таван. Втори етаж от къща. Интересува ме най - вече самата машина как се справя със студа и до какъв минимум слиза преди да изключи?
Режима в който ползвам климатиците е следният.
Връщаме се от работа включваме климатиците в хола и спалнята. При лягане изключваме климатика в хола.
на сутринта изключваме и климатика в спалнята и отваряме да се проветрява през целия ден на V дограмата.
Тъй като надвечер температурите са около нулата ме притеснява студеният старт. До колко градуса е безопасно да спазваме този режим и от колко да работят 24/7.
В момента през деня слънцето нагрява южните помещения до към 20°С и не виждам смисъл да са пуснати постоянно, а по-добре да се проветряват.
Благодаря!
сложи си 3 духалки ще се родиш така наказваш машините само ,а и себе си
Верно е - не тръгват!
Изпратено от моят GT-I9515 с помощта на Tapatalk
Здравейте!
В последствие и изменение в плана... при мен се монтира един даикин ftx60gv. В момента работи на он/оф при температури на вън -2/10 градуса, въпреки голямото помещение и задание 22 градуса и отваряме и към коридора. Не знам как ще е при по-ниски температури, но си мисля, че дойде малко големичък. Иначе температурата в помещението е равномерна, което ме изненада и очаквах да има осезаема разлика при далечната страна. Може би 18ка ще е по-добре, даже си мисля, че и 16ка ще се оправи без проблем. Помещението не бе отоплявано никога до сега и нямах на идея как ще са загубите, но явно са малки. Климатика е в помещение 52 м2 на 260см височина, в изолирана сграда с 8 см стиропор, на втори етаж, дограма трокал с енерджи стъкло и 6мм вътрешно, 10 см вата на тавана. Описвам го още веднъж, защото когато търсех инфорюация за подобно помещение не открих много и ще се радвам, ако обяснението ми бъде полезно на някого.
По-добре климатика да е преоразмерен, отколкото недооразмерен. Ползвай си го със здраве.
Много мнения се събраха и предпочетох да не рискувам с 18ка,след като от други места пък чувах, че и 21 няма да се справи добре. А и на края много изтъняха финансите за жалост, саниране отвън, ремонт вътре, а подовият е 3250 без монтажа. Надявам се сега да топли безпроблемно и икономично тази машина, а когато дойде време ще се смени с някоя по-добре оразмерена. Поне за спалните от по 13м2 разбрах, че в моите условия ще са идеални дори 7ци.
По-добре е точно обратното, що се отнася до комфорта на потребителя. Преоразмеряването е чисто търгашки прийом на тези, които си нямат представа за топлозагубите на помещението и не желаят евентуални бъдещи спорове с купувачите. Преоразмеряване с малко не пречи единствено, ако машината е гъвкава и от висок клас. Всичко друго е компромисен вариант.
Този режим идва от по-топло време, точно и за това питам защото сега температурата е около нулата. От друга стана южното ми изложение през деня пак вдига над 20°С предвид, че на вън е малко над 10°С.
Колата си на отрицателни температури не я ли палиш или я държиш запалена на паркинга?
Ползваш си климите като обикновени духалки - включваш и изключваш. Просто намали заданието по ДУ, а като се приберете си проветри помещенията за 10 мин. и отново си задай комфортните 20 и няколко градуса.