То въпроса беше друг, но все пак ще обясня на аудиторията.
Живея във Варна. Топло е, на висок етаж съм и то южно изложение. Температурата в апартамента е поне 10°С над външната, а като напече и много повече като имате предвид, че дограмата е на V да се проветрява.
Като се прибера при външна 0°С температурата в апартамента е между 17 и 20°С в зависимост от стаите.
Нямам нужда от климатик през деня удоволствието въздуха в къщи да е свеж е много по голямо от прецакването на климите заради студения старт.
Повярвайте ми предната година ги пуснах ноември и ги спрях април.
Проблема се състои в това като стане студено да не процедираш по същия начин. Явно за момент сме се криворазбрали. Ползвай си ги със здраве!
Вече съм го измислил,но за другата година и ще бъде пелетна камина.
Независимо от вида отопление, една добра изолация винаги е най-правилното нещо. Климатикът и камината няма да се изплатят, но изолацията ще си избие всеки даден лев от сметките за отопление.
При мен в къщата с пълна външна изолация вдигнах с 3-5 градуса температурите. Хола след това и с пълна вътрешна стана най-топлата стая. В преходните сезони само от ТВ-то може да се подгрее.
Избор на климатик за помещение 13кв.м. Tъpcи ce oтнoшeниe цeнa-ĸaчecтвo. Πo пpинцип cъм xapecaл МІТЅUВІЅНІ-тo, нo нe знaм дaли пoмeщeниe oт 13кв.м нямa дa мy e мaлĸo. и дaли няĸoгa щe cи изплaти инвecтициятa.
1.Втора употреба Японски нa 100V. DAIKIN: F25MTES 2011г Цена с монтаж - 1000лв
2.Раnаѕоnіс СЅ-Z9ЅКЕW / СU-Z9ЅКЕ фpeoн R32 - 1469лв c BKЛЮЧEH MOHTAЖ
3.МІТЅUВІЅНІ МЅZ-FН25VЕ/МUZ-FН25VЕ -1900лв c BKЛЮЧEH MOHTAЖ
Този пост е редактиран от avenger; 18-11-16 в 22:35.
Здравейте,
Предстои ми покупка на 3 климатика за спални по 16 квадрата и принципно съм си харесал 10ка сузуми ( ориентирал съм се по марка/цена/тегло на външно вътрешно тяло / гаранция).
Въпроса ми е към хора, които познават работата на този климатик, става ли за спалня и евентуално какви са му кусурите?
Ако сметнете че не е подходящ ще се радвам да чуя и други предложения в този ценови клас.
edit.
Сега се загледах и в Panasonic CS/CU-RE9QKE, който е с подобни параметри на Тошибата, та ако може и някоя дума за него?
Този пост е редактиран от zlobarov; 19-11-16 в 02:52.
Здравейте,
ще взимаме климатик за спалнята - 15кв/м, няма изолация, смао дограма.
Интересува ме малко повече информация за моделите на Panasonic:
Panasonic CS*Z09SKEM/CU*Z09SKE ETHEREA, 9000 BTU - 1500 лева с монтажа.
Panasonic CS*XE09QKEW/CU*E09QKE ETHEREA, 9000 BTU - 1650 лева с монтажа.
Panasonic CS/CU-QE9NKE, 9000 BTU - 1700 лева с монтажа. - такава машина имам в хола и работи безоктазно и безпогрешно.
Интересува ме подгряването на компресора, и трите ли модела го имат и какво точно прави? Моя модел (CS/CU-QE9NKE) има Nordic Heat Pump, което ми обясниха че е хубаво и добре, но никак не съм наясно...
Струва ли си да дам пак 1700 лева за климатик, който ще се ползва в спалнята.
Първият модел, за който съм писал е "УЖ" с най добри показатели, но не намирам инфо за модела извън нашите БГ сайтиве. Идеята е климатика да е тих и икономичен ( доколкото е възможно ).
И тъй като е за спалня има ли значение дали ще работи постоянно или ще се спира и пуска и какво е то ако има?
Благодаря предварително.
Става. Дали е най-тихия, не е. Ако може да си позволите MHI20zmx-s е по-добрия избор, но ако бюджета е това, ще топли и охлажда без проблем.
https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...rrier-77.html#