Страница 221 от 233 ПърваПърва ... 171211219220221222223231 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,301 до 3,315 от общо 3493
Like Tree1857Одобрявам

Избор на климатик 2016 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

Отговор: Избор на климатик 2016 г.

Някоя дванайска.
    Fujitsu 12 Luca или lmc
    Toshiba 13 SUZUMI
    MHI 35 ZM-S

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от DDM87 Виж публикацията
    Моля, препоръчайте ми модел климатик за спалня 12 квадрата! Къща без изолация със сменени прозорци. Търся комфорт и нисък минимум на топлоотдаване.
    Цитат Първоначално публикувано от kokovox Виж публикацията
    MHI 20zmx-s
    По-принцип да, взех вече един. Въпросът е, че няма да го ползвам тази зима. Напролет ще ми трябват още 2-3. Видях това и се замислих:

https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...e1-athena.html

Моля поръчайте си сега и ще ми кажете как е. Или който има стария модел да сподели.

4. Тук е от
    Nov 2016

Здравейте,

Като обиколих магазините в града се спрях на няколко варианта:
    1. Toshiba 13N3
    2. Daikin FTX35K
    3. Panasonic E12QKEW
    4. Fujitsu 12LUC
    5.Mutsubishi SF35VE

Кой ще ми препоръчате, като най-добър вариант? Клоня към Toshiba 13N3 или Panasonic E12QKEW.
    Този пост е редактиран от kotaka; 28-11-16 в 16:44.

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Втория и петия не са за тази компания. Избирай от останалите.
    bobovo, Aleksandars, ivan74 и 1 други харесват това.

6. Тук е от
    Nov 2016

Здравейте,какъв климатик бихте ми препоръчали за едно помещение от 15кв.м.(39куб.м.)?Помещението е кухня с трапезария и проблема при него е че се състои от две по тесни части съединени със свод и няма възможност за поставянето на високо стенен климатик.Трябва да се насоча към варианта за подов климатик.Помещението е в къща с външна изолация,също така горната плоча също е изолирана от външната страна,а отвътре е поставен гипсокартон на тавана.В помещението ще има всички необходими уреди за една кухня(плот с котлони,фурна,пералня,сушилня,съдомиялна,хладилник).Прозорците са два един по-малък и един стандартен голям прозорец(алуминиева дограма с двоен обикновен стъклопакет).Също така има и външна врата за веранда,която също е от алуминиева дограма.Всички са изработени от термопрофил.Климатика ще се използва основно за отопление(около 24-25градуса зимно време).Помещението има две външни стени.Бюджет не съм определял.Търся нещо,което ще ми свърши работа без да се изхвърлям с парите.Оптималния вариант цена-качество.

Също така искам да попитам още нещо.При подов климатик външното тяло задължително ли е да се монтира близко до земята или може да се постави и на по високо,както на високо стенните климатици?Тръбния път може ли да се вкара под изолацията и да се скрие.Това мога да си го позволя,защото къщата все още не е измазана(не е положена финишната мазилка).

Благодаря ви предварително.

7. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

Търся нещо,което ще ми свърши работа без да се изхвърлям с парите.Оптималния вариант цена-качество.
    9-12LMC хубаво е да се види все пак.
    Cъщo тaĸa иcĸaм дa пoпитaм oщe нeщo.Πpи пoдoв ĸлимaтиĸ външнoтo тялo зaдължитeлнo ли e дa ce мoнтиpa близĸo дo зeмятa или мoжe дa ce пocтaви и нa пo виcoĸo,ĸaĸтo нa виcoĸo cтeннитe ĸлимaтици?Tpъбния път мoжe ли дa ce вĸapa пoд изoлaциятa и дa ce cĸpиe.Toвa мoгa дa cи гo пoзвoля,зaщoтo ĸъщaтa вce oщe нe e измaзaнa(нe e пoлoжeнa финишнaтa мaзилĸa).
    Няма проблем да е по-високо и да вкопаете тръбите.

8.  

9. Тук е от
    Aug 2016

Здравейте,

Преди месец сложих Fudjistu 12 ЛМСА за 27 кв хол + кухня южни с добра изоляция и добра дограма, но ми прави впечатление, че сега като паднаха температурите окло -2С и с този снеговалеж климатикът се размразява през 40тина минути.... това нормално ли е ? възможно ли е да не може да стопли дстатъчно ?

Преди на 23С си ги правише без проблем сега влизам в стаята и е 22С....

10. Тук е от
    Jan 2016

Здравейте!

Търся малко помощ при избора на климатици за новото жилище. Става въпрос за тристаен апартамент в София, смятам да поставя 2 по-малки климатика в спалните и един по-голям във всекидневата.

1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизаторите - жилищно
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора? Ще се ползват основно за отопление.
    3. Каква е:
    а) квадратурата и кубатурата на помещението:
    всекидневна - 30м2 + 5m2 коридор
    спалня 1 - 12м2
    спалня 2 - 13м2
    б) вида на дограмата и стъклопакета (дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид); ПВЦ дограма
    в) квадратура на прозорците;
    всекидневна - 3 врати към терасa (5.8m2)+ 3 прозореца (5.5m2)
    спалня 1 - 1 прозорец(3.5m2)
    спалня 2 - 2 врати към тераса (3.8m2) + прозорец (1.4м2)
    г) изложението на помещението;
    всекидневна - север/запад
    спалня 1 - запад
    спалня 2 - север
    д) етаж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености)? Първи етаж над гаражи.
    е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н;
    ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение? Апартамент.
    4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? София
    5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? 20/22
    6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? Външна изолация 8см. Изолация на пода - 5см + 2см XPS
    7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви?
    Всекидневната има кухненски бокс
    8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор.
    всекидневна - 2300-2500лв
    спалня 1 и спалня 2 - 2х(1500-1700)лв
    9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане?
    10. Ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му, разположението (или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели.

Моделите, които съм харесал до сега са:

Всекидневна:
    1.Fujitsu Nocria AWYZ 14LBC
    2.Toshiba Suzumi Plus RAS-B16N3KVP-E
    3.Daikin FTX50KV/RX50KV

Фаворит е Нокрията. Малко се притеснявам, че е стар модел и не знам как ще бъде сервизирането в бъдеще.

За спалните съм харесал съответно:
    Спалня 1: Daikin FTX25KV/RX25K
    Спалня 2: Daikin FTX35KV/RX35K

Всички алтернативни предложения са добре дошли. Мерси!
    Прикачени изображения Прикачени изображения

11. Member Аватара на mkukas
    Тук е от
    Dec 2013
    Живее в
    София

Нокрия-та е машина здрава и топли. Ще те топли точно щото е стар модел. Това да не е хляб та да се притесняваш дали е топъл или стар ... и най-добре е да викаш за оглед на място читава фирма. Всеки ще дойде за три машини. Успех.

Изпратено от моят HTC One_M8 с помощта на Tapatalk
    Този пост е редактиран от mkukas; 29-11-16 в 18:45.

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

tedynaidenov ,
    При тази изолация и 12LTC може да свърши работа за дневната. Нокрията си е класика в жанра и отвява всичко останало, особено пък моделите които си посочил, а и възрастта не е порок - в случая е предимство. За спалните виж по добре Mitsubishi Heavi - SRK/SRC 20ZM_S или ZMX-S, в зависимост от бюджета. Тихи са и са добри за спални.

П.С. Забравих - за по голямата спалня, смени мястото на вътрешното тяло и ги сложи на външната стена м/у двата прозореца. Срещу леглото не е никак добре!
    Този пост е редактиран от tony34al; 29-11-16 в 19:14.
    mkukas и kokovox харесват това.

13. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Пробвай да забиеш от серията Блуеволюшън FTXM25M/RXM25M. Mitsubishi Heavy е добро, но за препоръчване е да избереш високия клас ZMX-S. Определено по класна машина от Нокрията няма, тя е неоспорим победител измежду останалите, ако все още се намират, това е твоят климатик!

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2006

За горната спалня - в СЗ край, нашата е с подобно разположение на мебелите и климатика и ни е много некомфортно от веенето му срещу нас. Препоръчват ми стенен на място както в другата ти спалня или подов. Ама има време да мисля до напролет.

16. Тук е от
    Nov 2016

Здравейте, имам нужда от съвет. Никога не съм имал климатик, но сметките за ток ми тежат през зимата и мисля, че му дойде времето.
    1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - за жилищно
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете - и двете
    3. Каква е:
    а) квадратурата и кубатурата на помещението; -24кв.м. / 62,4куб.м
    б) вида на дограмата и стъклопакета - алуминиева, двоен стъклопакет с КА стъкло
    в) квадратура на прозорците -4кв.м.
    г) изложението на помещението - Юг
    д) етаж на помещението в сградата - 7ми последен
    е) какво е предназначението на помещението- всекидневна с кухня
    ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение?- апартамент
    4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата?- София
    5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? лято 25-26; зима 20-22
    6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? - няма изолация, сградата е газобетон, 2 външни стени
    7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? - телевизор, хладилник, фурна, котлони и аспиратор
    8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор. 1000-1200 с монтажа
    9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане? - зима -15/-20; лято 40

Спрели сме се на този модел: gree gwh12kf-k3dna6g change

Този пост е редактиран от Aleksandars; 30-11-16 в 06:25.

17. Junior Member Аватара на Darakchiev
    Тук е от
    Nov 2013
    Живее в
    Варна

Здравейте.
    Трябва спешно да избера машина за дома на майка ми. Стария беше Фишер който най накрая
    скапа. Искам да избера модел който да бъде най -малко проблемен защото обслужващата фирма
    пътува от друг град и е доста тегаво с посещенията.
    Градът е Омуртаг и зимата си е доста снежна и студена.
    Помещението е дневна с бокс общо около 18 -20кв. Първи етаж тухлен блок, две външни стени изолирани с ЕПС.
    Желаната темп. е 22' -24'.
    Засега съм се спрял на MH 25ZM-S, аз самият имам 35ZM-S но го използвам само за охлаждане и нямам впечатления от работата
    му през зимата. Трябва ли задължително да се монтира тава с нагревател за този модел.
    Какъв друг модел може да се вмести в бюджет до към 1400 лв.
    Фирмата която ще монтира работи с Дайкин, Фуджитцу, МЕ, МХ, Панасоник, Тошиба и Хитачи.

18. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

20кв за 25ца ZM-S е на ръба. Пробвай с 12ка LMCA.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Левски - Завръщане | А ПФГ 2015 / 2016
    От kod във форум Спорт
    Отговори: 5
    Последно: 13-11-17, 18:52
  2. Квалификации Евро 2016
    От iihtiandar във форум Спорт
    Отговори: 9
    Последно: 10-06-16, 09:03
  3. Избор на климатик
    От Nikolai_Ivanov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 26
    Последно: 03-10-13, 21:19
  4. Избор на климатик
    От dzatara във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 8
    Последно: 12-09-13, 00:34
  5. Избор на климатик
    От dragozow във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 14
    Последно: 06-07-10, 18:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе