Някоя дванайска.
Fujitsu 12 Luca или lmc
Toshiba 13 SUZUMI
MHI 35 ZM-S
Някоя дванайска.
Fujitsu 12 Luca или lmc
Toshiba 13 SUZUMI
MHI 35 ZM-S
По-принцип да, взех вече един. Въпросът е, че няма да го ползвам тази зима. Напролет ще ми трябват още 2-3. Видях това и се замислих:
https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...e1-athena.html
Моля поръчайте си сега и ще ми кажете как е. Или който има стария модел да сподели.
Здравейте,
Като обиколих магазините в града се спрях на няколко варианта:
1. Toshiba 13N3
2. Daikin FTX35K
3. Panasonic E12QKEW
4. Fujitsu 12LUC
5.Mutsubishi SF35VE
Кой ще ми препоръчате, като най-добър вариант? Клоня към Toshiba 13N3 или Panasonic E12QKEW.
Този пост е редактиран от kotaka; 28-11-16 в 16:44.
Втория и петия не са за тази компания. Избирай от останалите.
Здравейте,какъв климатик бихте ми препоръчали за едно помещение от 15кв.м.(39куб.м.)?Помещението е кухня с трапезария и проблема при него е че се състои от две по тесни части съединени със свод и няма възможност за поставянето на високо стенен климатик.Трябва да се насоча към варианта за подов климатик.Помещението е в къща с външна изолация,също така горната плоча също е изолирана от външната страна,а отвътре е поставен гипсокартон на тавана.В помещението ще има всички необходими уреди за една кухня(плот с котлони,фурна,пералня,сушилня,съдомиялна,хладилник).Прозорците са два един по-малък и един стандартен голям прозорец(алуминиева дограма с двоен обикновен стъклопакет).Също така има и външна врата за веранда,която също е от алуминиева дограма.Всички са изработени от термопрофил.Климатика ще се използва основно за отопление(около 24-25градуса зимно време).Помещението има две външни стени.Бюджет не съм определял.Търся нещо,което ще ми свърши работа без да се изхвърлям с парите.Оптималния вариант цена-качество.
Също така искам да попитам още нещо.При подов климатик външното тяло задължително ли е да се монтира близко до земята или може да се постави и на по високо,както на високо стенните климатици?Тръбния път може ли да се вкара под изолацията и да се скрие.Това мога да си го позволя,защото къщата все още не е измазана(не е положена финишната мазилка).
Благодаря ви предварително.
9-12LMC хубаво е да се види все пак.Търся нещо,което ще ми свърши работа без да се изхвърлям с парите.Оптималния вариант цена-качество.
Няма проблем да е по-високо и да вкопаете тръбите.Cъщo тaĸa иcĸaм дa пoпитaм oщe нeщo.Πpи пoдoв ĸлимaтиĸ външнoтo тялo зaдължитeлнo ли e дa ce мoнтиpa близĸo дo зeмятa или мoжe дa ce пocтaви и нa пo виcoĸo,ĸaĸтo нa виcoĸo cтeннитe ĸлимaтици?Tpъбния път мoжe ли дa ce вĸapa пoд изoлaциятa и дa ce cĸpиe.Toвa мoгa дa cи гo пoзвoля,зaщoтo ĸъщaтa вce oщe нe e измaзaнa(нe e пoлoжeнa финишнaтa мaзилĸa).
Здравейте,
Преди месец сложих Fudjistu 12 ЛМСА за 27 кв хол + кухня южни с добра изоляция и добра дограма, но ми прави впечатление, че сега като паднаха температурите окло -2С и с този снеговалеж климатикът се размразява през 40тина минути.... това нормално ли е ? възможно ли е да не може да стопли дстатъчно ?
Преди на 23С си ги правише без проблем сега влизам в стаята и е 22С....
Здравейте!
Търся малко помощ при избора на климатици за новото жилище. Става въпрос за тристаен апартамент в София, смятам да поставя 2 по-малки климатика в спалните и един по-голям във всекидневата.
1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизаторите - жилищно
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора? Ще се ползват основно за отопление.
3. Каква е:
а) квадратурата и кубатурата на помещението:
всекидневна - 30м2 + 5m2 коридор
спалня 1 - 12м2
спалня 2 - 13м2
б) вида на дограмата и стъклопакета (дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид); ПВЦ дограма
в) квадратура на прозорците;
всекидневна - 3 врати към терасa (5.8m2)+ 3 прозореца (5.5m2)
спалня 1 - 1 прозорец(3.5m2)
спалня 2 - 2 врати към тераса (3.8m2) + прозорец (1.4м2)
г) изложението на помещението;
всекидневна - север/запад
спалня 1 - запад
спалня 2 - север
д) етаж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености)? Първи етаж над гаражи.
е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н;
ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение? Апартамент.
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? София
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? 20/22
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? Външна изолация 8см. Изолация на пода - 5см + 2см XPS
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви?
Всекидневната има кухненски бокс
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор.
всекидневна - 2300-2500лв
спалня 1 и спалня 2 - 2х(1500-1700)лв
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане?
10. Ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му, разположението (или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели.
Моделите, които съм харесал до сега са:
Всекидневна:
1.Fujitsu Nocria AWYZ 14LBC
2.Toshiba Suzumi Plus RAS-B16N3KVP-E
3.Daikin FTX50KV/RX50KV
Фаворит е Нокрията. Малко се притеснявам, че е стар модел и не знам как ще бъде сервизирането в бъдеще.
За спалните съм харесал съответно:
Спалня 1: Daikin FTX25KV/RX25K
Спалня 2: Daikin FTX35KV/RX35K
Всички алтернативни предложения са добре дошли. Мерси!
Нокрия-та е машина здрава и топли. Ще те топли точно щото е стар модел. Това да не е хляб та да се притесняваш дали е топъл или стар ... и най-добре е да викаш за оглед на място читава фирма. Всеки ще дойде за три машини. Успех.
Изпратено от моят HTC One_M8 с помощта на Tapatalk
Този пост е редактиран от mkukas; 29-11-16 в 18:45.
tedynaidenov ,
При тази изолация и 12LTC може да свърши работа за дневната. Нокрията си е класика в жанра и отвява всичко останало, особено пък моделите които си посочил, а и възрастта не е порок - в случая е предимство. За спалните виж по добре Mitsubishi Heavi - SRK/SRC 20ZM_S или ZMX-S, в зависимост от бюджета. Тихи са и са добри за спални.
П.С. Забравих - за по голямата спалня, смени мястото на вътрешното тяло и ги сложи на външната стена м/у двата прозореца. Срещу леглото не е никак добре!
Този пост е редактиран от tony34al; 29-11-16 в 19:14.
Пробвай да забиеш от серията Блуеволюшън FTXM25M/RXM25M. Mitsubishi Heavy е добро, но за препоръчване е да избереш високия клас ZMX-S. Определено по класна машина от Нокрията няма, тя е неоспорим победител измежду останалите, ако все още се намират, това е твоят климатик!
За горната спалня - в СЗ край, нашата е с подобно разположение на мебелите и климатика и ни е много некомфортно от веенето му срещу нас. Препоръчват ми стенен на място както в другата ти спалня или подов. Ама има време да мисля до напролет.
Здравейте, имам нужда от съвет. Никога не съм имал климатик, но сметките за ток ми тежат през зимата и мисля, че му дойде времето.
1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - за жилищно
2. За охлаждане, за отопление или и за двете - и двете
3. Каква е:
а) квадратурата и кубатурата на помещението; -24кв.м. / 62,4куб.м
б) вида на дограмата и стъклопакета - алуминиева, двоен стъклопакет с КА стъкло
в) квадратура на прозорците -4кв.м.
г) изложението на помещението - Юг
д) етаж на помещението в сградата - 7ми последен
е) какво е предназначението на помещението- всекидневна с кухня
ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение?- апартамент
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата?- София
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? лято 25-26; зима 20-22
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? - няма изолация, сградата е газобетон, 2 външни стени
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? - телевизор, хладилник, фурна, котлони и аспиратор
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор. 1000-1200 с монтажа
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане? - зима -15/-20; лято 40
Спрели сме се на този модел: gree gwh12kf-k3dna6g change
Този пост е редактиран от Aleksandars; 30-11-16 в 06:25.
Здравейте.
Трябва спешно да избера машина за дома на майка ми. Стария беше Фишер който най накрая
скапа. Искам да избера модел който да бъде най -малко проблемен защото обслужващата фирма
пътува от друг град и е доста тегаво с посещенията.
Градът е Омуртаг и зимата си е доста снежна и студена.
Помещението е дневна с бокс общо около 18 -20кв. Първи етаж тухлен блок, две външни стени изолирани с ЕПС.
Желаната темп. е 22' -24'.
Засега съм се спрял на MH 25ZM-S, аз самият имам 35ZM-S но го използвам само за охлаждане и нямам впечатления от работата
му през зимата. Трябва ли задължително да се монтира тава с нагревател за този модел.
Какъв друг модел може да се вмести в бюджет до към 1400 лв.
Фирмата която ще монтира работи с Дайкин, Фуджитцу, МЕ, МХ, Панасоник, Тошиба и Хитачи.
20кв за 25ца ZM-S е на ръба. Пробвай с 12ка LMCA.