имаш лс
Писах по-напред за изобр на климатик, но изглежда се позагуби мнението. Най-общо казано, търся климатик за следното помещение:
- 13 квадрата, 34 кубика
- 1 северна стена, без изполации и тн (само замазка), климатика ще е на северната страна (на мястото на стария)
- в района на Бургас, температурата пада средно до около 0, рядко под -5 за 2-3 дни в студените месеци. Има ветрове и понякога и мъгла
- ще се ползва за отопление
- в помещението се спи
- бюджет 1000-1500лв
Като цяло се чудя между следните модели:
- Gree 12 Change - харесва ми, че е евтин и размразявал само при необгодимост (ще е по-тих като се спи), Минус са по-лошата ефективност спрямо другите модели - около 1000лв с монтаж
- Panasonic UE9RKE за 1000 с монтаж (но да не е слаб) и UE12RKE за 1100 монтаж. Нямат излишни екстри.
- Fujitsu General 12LMCA - стария ми беше General и като цяло съм доволен. Уж е по-марков от Gree , но и около 1300лв с монтаж
- Имаме MHI-25 ZM-S на горния етаж в същата стая и е добре, но не ми харесва високия минимум и че филтрите са консуматив и няма да се сменят (тоест няма да пречиства както го рекламират) , около 1500 с мнтаж
- Panasonic Z09SKEM ми харесва, че е по-икономичен (има и нисък минимум) и че пречиства въздуха (без да се сменят филтри и тн.) - около 1500-1600 с мнтаж
Може да дадете и други предложения
Най-голямото чудене е между Gree Change 12 и Panasonic UE9RKE (или 12ката) и отделно тези срещу другия Panasonic Z09SKEM.
Като цяло по-хубавите струват ли си разликата в цената?
Този пост е редактиран от NoneBG; 20-11-16 в 15:55.
Panasonic ue...rke е до -10 и не го взимаи за отопление.
Sent from my K012
Като цяло прегледай и други марки и модели и най вече тази стена само на замаска не е добре
пример--Toshiba Suzumi Plus RAS-B10N3KV2-E1 / RAS-10N3AV2-E 1299 лв.
Този пост е редактиран от hawai76; 20-11-16 в 17:10.
Знам, че най-доброто е да се направи топлоизолация, но за момента не става.
Колкото и да е зле тая стена на замазка, то така са ги правили преди време и до сега съм се топлил на конвенционален климатик 12ка, така че на дали ще е проблем с 9ка или 12ка инверторен. Дори мисля, че тази 12ка я дават до -10 градуса и си е работела (до скоро)
Гледах и другите марки. Номинала на тази тошиба (номинал 3.2) е по-слаба от Panasonic 9 Etherea (номинал 3.4)и от Gree Change 12 (номинал 3.8).
Все повече клоня към тази 9 Eterea - на данни изглежда твърде хубава и това малко ме притеснява.
Тошиба е доста по-добре от Панасоник недей гледа номинали и хартиени данни.Под -10 Панасоника ще се насере от дефрости през 40 мин , не може да стопли помещението.
Този пост е редактиран от avenger; 20-11-16 в 20:02.
Послушай ALEXI и ако искаш послушай и мен имам опит точно с етерия и работи точно по описания начин от Алекси вервай ми няма такъв ШИТ махнах я заради дефрости и при +3 градуса никога повече панасоник за климатик не вярвай на тези хартии софта им не е добър харда е шит
Да вътрешно е тихо, но топли само когато не се чуди дали да размразява еко нави или комфорти очи и глупости са маркетинг стил стой на студено и не топлят
...... А защо ти е номинал по голям от 3,2 в тая стаичка .
Този пост е редактиран от hawai76; 20-11-16 в 18:47.
Гледах, че отопляемата мощност се пада и 100W на 1 кубичен метър.
На -10 може да дефроства повече, но тук средната температура е 0 градуса. Миналата зима в най-студения период ( от 31.12 до 3.1 ), температурата е била -7 -8 -8 -9. Има и още един период с 4 дни дето е около -6 градуса. Но може просто зимат да е била топла, но като цяло в Бургас няма истинска зима на под -10 градуса.
Тя и тошибата и повечето климатици дефростват по време на -10 градуса. Само тия Gree уж дефростват само когато трябвало... но при тия минусти по принцип за всички си трябва дефрост.
Не е вярно това за Тошибата, имам такава все пак.Дори дефроства по-рядко от необходимото.
Този пост е редактиран от avenger; 20-11-16 в 20:03.
Като гледам в подписа на ALEXI зачеркнатия Panasonic и сегашната Тошиба - явно е прав. Пък и другите щом го потвърждават. Това еконави нямаше да го ползвам, но мислех да ползвам фукнцията за пречистване на въздуха.
Не гледай само студа, а влагата. Студът не е страшен, а влагата-от Русе съм.
Това за Тошибата за дефроста не е вярно, имам монтирана на работа 12-ка в 20 квадрата и дефроства при минус 10 само ако има нужда, не е по време .
И аз имам зачеркнат Панасоник, но не е в подписа ми. Махнах го. Сега при +3 градуса в Русе спря за да размразява и това беше капака на ковчега му.
Ако искаш, мога да ти го дам, да го монтираш тази зима, ако ти харесва, печелиш го.
Този пост е редактиран от avenger; 20-11-16 в 20:05.
Потвърждавам,Toshiba AvAnt RAS-137SKV-E3 дефрости само при нужда.В интервала -10° до -15° пълно отсъствие на дефрости по някога в зависимост от влагата буквално с дни.
Този пост е редактиран от avenger; 20-11-16 в 20:06.
Благодаря, Panasonic отпада. Разбрах това за дефроста на тошибата. Явно в добре направен. Гледам, че Suzumi пречиства въздуха с филтър, който се сменя на около 2 години, което като цяло е добре.
Притеснява ме 26dB на вътрешното тяло, но май няма да е проблем да се спи.
MHi четох, че доста дефроства, така че той не ми е сред фаворитите.