Едно хеви 20-ка...
CU-E9PKE на Панасоник ако кажете,че този добър за парите си ще взема него просто се чудя дали е тих понеже е за спалня
Заради комфорта. Всичките изброени машини от paconcho имат различни особености и работят различно. Тези, за които аз споменавам, са (могат да бъдат) тихи и (да) не веят.
PKE серията е тиха. За новите етерии на R32 има отзиви, че веят и не стават за спалня.
Здравейте, ето и моя проблем.
Трябват ми 2 климатика. Ще се ползват за охлаждане през лятото и отпление през пролет/есен. За зимата имам парно. (енергоспестителност не е фактор, тъй като през по-голямата част от деня ни няма)
- помещение 1 - хол, 25кв.м. сенчест 2-ри етаж, тухла 2 прозореца гипс-картон, 6 камерна дограма.
- второто помещение - тук е по сложно( идеята е да е в коридора с/у вратите на 2-те спални и да разхлажда). - вижте диаграмата.
Искам да е нещо по-читаво, но не държа да е най-висок клас. Не виждам смисъл, при положение, че няма да ги ползвам 24/7
Предлагат ми Daikin ftx35kv или дори по-ниския клас ftx35b-c или Fujitsu 12lmca.
Климатиците ще са в Хисаря ( хладно лято, мека зима ) а фирма ще се избира от Пловдив.
Kaчвам проста схема. Червеното е планирато място на климатиците, зеленото са прозорци.
Стават и двата,нямат проблеми,не се развалят.На Фуджито струята се усеща по-надалеч,което при теб е от значение тъй като ще охлаждаш повече кубици.
neykov, предвид условията които упоменавате, аз бих предложил следните варианти:
Toshiba RAS-137SKV-E3 AvAnt
Gree GWH12KF-K3DNA6G Change
Panasonic CS-TZ12SKEW
General Fujitsu ASHG12LMCA
Един оглед на помещението, ще бъде в полза на тези който ще Ви помогнат, а и на самия Вас.
Един колега по-горе беше писал хубави неща за CS/CU-QE9NKE, като параметри изглежда по-добре от Mitsubishi Heavy SRC/SRK25ZM-S , General-Fujitsu ASHG09LUC и Suzumi 10.
В момента този Панасоник е 1530 лева с монтажа, може ли колегатга или някой друг да сподели впечталения, мерси.
Аз имам. Към момента, това хеви издухва по-гореща струя от панасоника, което е от значение за някои. Нямам наблюдения при -8 градуса, но няма логика нещата да се променят. На хартия, обаче, панасоникът е по-добър.
При On/Off на хевито има ли шум от фреон или усилване на вентилатора?
Интересно че, в момента SRC/SRK35ZM-S е на по-добра цена от 25-цата...
Но дали няма да гори повече като е 12-ка.
Не знам голямо чудене....
EDIT: FUJITSU ASHG 09 LTCA също на добра цена намерих.
Този пост е редактиран от Ivaylo Georgiev; 25-11-16 в 11:38.
Използвам друг модел Панасоник и никак не съм очарован как работи при -6-7 гр. Бих казал, че издъхва като мощност при тези температури. Според мен посочените модели на Мицубиши и Фуджицу ще топлят по-добре.
Ивайло, ако те устройва цената на LTC, хич не му се чуди.