Казах да се махнат мненията, които изобщо не са по темата. Не твоите или моите. Все едно, кой разбрал - разбрал. Живи и здрави.
Изпратено от моят GT-I9515 с помощта на Tapatalk
Казах да се махнат мненията, които изобщо не са по темата. Не твоите или моите. Все едно, кой разбрал - разбрал. Живи и здрави.
Изпратено от моят GT-I9515 с помощта на Tapatalk
Този пост е редактиран от mkukas; 21-11-16 в 17:33.
Има много хубави модели на Панасоник и на глупостите с картонените кутии не им обръщай внимание. Несериозно е да критикуваш такъв тип машина, когато не топли при -20 градуса. За парите си няма конкуренция, след като говедата от Мицубиши вдигнаха цените на хевитата ZM-S. За малката спалня, MHI 20 ZM-S на Мицубиши или Е9-РКЕ на Панасоник ще свършат работа. Софтуерът на новите етерии на R32 не отговаря на изискванията за комфорт в спалня, така че ги подмини. Гореспоменатото мицубиши е мъничко по-тихо от етериите при работа, но има изключително шумен дефрост. Така че нещата за по-топлите региони, където дефростите са рядкост, са на кантар. И двете машини дефростват само при нужда. И ТОПЛЯТ!
Всичките ZM-S са на промоция. 20, 25, 35, 50-ки.
- - - - - - - - - -
35-ците бяха. Продали са ги.
Ако ги нямаше панасониците, щяха да са с надценка, даже!
Здравейте,
въпросът ми на кратко, а след това и причината да го задам: Има ли съществена разлика на практика (не по спецификации, а в реални условия) и заслужава ли си смяната на ASYG12LECA с ASYG12LUCA (или може би ASYG12LMCB)?
Ето и повече информация за дилемата ми:
В момента имам монтиран въпросния ASYG12LECA в
- спалня 17.7 кв.м. / 46 куб. м., 2 външни стени, като само тази стая се отоплява на етажа
- къща, на последен етаж
- 6см. изолация на стени
- PVC дограма, 3крилен прозорец с врата към тераса
- намира се в Северозападна България, Монтана
Миналата зима климатика е използван частично за отопление и нямам много точна информация, но в най-големите студове, като, че ли не се справяше особено добре (поне по коментара на родителите ми). Освен това не им допада и (д)ефекта от по-хладната струя след като достигне зададената темп., но доколкото разбирам при повечето марки го има този момент и донякъде се решава с коригиране силата на вентилатора.
Предстои закупуване на климатик за друга спалня на етажа, която е 15.7кв.м със скосявания и по-малко от стандартната кубатура, като ще се използва on/off няколко пъти в месеца през почтивните дни. Та, питането е има ли смисъл ASYG12LECA да се премести в тази спалня, а на негово място в по-голямата да се монтира ASYG12LUCA? При по-ниски температури ще топли ли по-добре или разликите в класовете не са толкова големи и не си заслужава?
Питането ми конкретно е за модели на марката Fujitsu General, тъй като освен посоченият по-горе LECA в къщата има ASYA12LGC (който пак работи само през почивните дни, но топли уникално добре 14.5кв.м спалня) и ASYG12LTCA в 30кв.м хол.
Приемам и предложения за други марки, но при наличието на 3 General-а съм гледал предимно тази марка.
Благодаря.
Този пост е редактиран от Aleksandars; 22-11-16 в 19:44.
Моля, препоръчайте ми модел климатик за спалня 12 квадрата! Къща без изолация със сменени прозорци. Търся комфорт и нисък минимум на топлоотдаване.
КАТО махна последната марка и модел защото не съм сигурен това са прекрасни дърти щайги в който тяхното като работа са си го дали много предано но от тук нататък всеки ден е подарък!!!! това за тези (средни 2 -ра употреба клими)
- - - - - - - - - -
daikin ftx25
fudjitsu
toshiba
Ще Ви помоля да пишете грамотно и коректно, ако искате да бъдете полезен във форума! И отново Ви напомням да прочетете правилата на форума, за да не се окаже, че не може да пишете!
Този пост е редактиран от Aleksandars; 22-11-16 в 19:46.
всичко са дали и от утре студ само, край Успех с продажбите на новите щайги ха ха ха .
А ако случайно пък недай боже се споминат има си кадърни хора ,които им разбират и току виж възкръстнали пак.
Този пост е редактиран от hawai76; 22-11-16 в 20:45.
Благодаря на всички отговорили, в крайна сметка се сдобих с ново от същото - PANASONIC CS/CU-QE9NKE , и машината чака монтаж.
Ще видим дали ще е успешна като другата
Здрвейте на всички,
търся изгоден климатик за отопление на спалня с една външна стена, без изолация, но с нова дограма.
Квадратурата е 14-15квадрата.
В София се намирам, знаете какъв е климата
Идеята е да топли добре, да е сравниелно тих , но не държим много на това с жена ми, и най вече все пак да е икономичен.
Спрял съм се на този модел - GENERAL FUJITSU ASHG09LMCB/AOHG09LMCBN - COP -a и SCOP- а малко ме притесняват, защото в този ценови диапазон има машини с по-добър на хартия COP, но дали ще топлят добре при -15 примерно?
Отворен съм към предложения до 1600лв с монтажа, Стаята е малка и си мисля, че за тези пари трябва да има нещо прилично и да не идват по 10000 лв сметки
п.п Имам два странични въпроса
1. Наистина ли е по-добре климатика да не се спира зимата изобщо?
2. Горят ли по-малко ток ако са на "Auto" климатика в другата ми стая ако е на AUTO и примерно 23-ти градуса, дори зимата доста често си духа студено (без дефрсоти и т.н)
Благодаря колеги.
Може да погледнете и Mitsubishi Heavy SRC/SRK25ZM-S, или General-Fujitsu ASHG09LUC.
Или сузуми 10...
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Здравейте.Предстои ми покупка на климатик,става дума за спалня около 15 кв.изолирана със сменена дограма,доста топла стая.Спрял съм се на следните модели TOSHIBA RAS-10BKV-E/RAS-10BAV-E PANASONIC CS-XE9PKEW/CU-E9PKE PANASONIC CS-XE9NKEW/CU-E9NKE-3 TOSHIBA RAS-10N3AV2-E1/B10N3KV2-E1, предимно ще топли и по-малко за охлаждане,на жена ми не й понася да спи на климатик,ще съм благодарен ако някой ми даде съвет,изобщо да споделите дали тези модели са читави.
Този пост е редактиран от avenger; 24-11-16 в 23:10.