Страница 217 от 233 ПърваПърва ... 167207215216217218219227 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,241 до 3,255 от общо 3493
Like Tree1857Одобрявам

Избор на климатик 2016 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на mkukas
    Тук е от
    Dec 2013
    Живее в
    София

Отговор: Избор на климатик 2016 г.

Казах да се махнат мненията, които изобщо не са по темата. Не твоите или моите. Все едно, кой разбрал - разбрал. Живи и здрави.

Изпратено от моят GT-I9515 с помощта на Tapatalk
    Този пост е редактиран от mkukas; 21-11-16 в 17:33.

2.  

3. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от iNfRaSoNiC Виж публикацията
    Колеги, моля дайте алтернатива на PANASONIC CS/CU-QE9NKE за отопление на спалня, 15 квадрата.
    С дограма е, без изолация, но е с изложение ЮГ. Бюджета е около цената на панасоника 1600-1700 лева с монтажа.
    Мерси.

EDIT: В хола съм с PANASONIC CS/CU-QE9NKE, и при -15 и -20 градуса не е имало никакъв проблем с климатика, дефрост 4-5 минути. Вътре в стаята 22-23 градуса!
    Когато беше толкова студелно даже имаше дупка в стената от тръбите на климатика ( не беше оправено ) така че или съм нацелил бройка или точно този панасоник си е хубав.
    По мнението на повечето хора тука као не вземеш 9-ка за 2 бона все едно не си купил климатик... А това не е точно така.
    Има много хубави модели на Панасоник и на глупостите с картонените кутии не им обръщай внимание. Несериозно е да критикуваш такъв тип машина, когато не топли при -20 градуса. За парите си няма конкуренция, след като говедата от Мицубиши вдигнаха цените на хевитата ZM-S. За малката спалня, MHI 20 ZM-S на Мицубиши или Е9-РКЕ на Панасоник ще свършат работа. Софтуерът на новите етерии на R32 не отговаря на изискванията за комфорт в спалня, така че ги подмини. Гореспоменатото мицубиши е мъничко по-тихо от етериите при работа, но има изключително шумен дефрост. Така че нещата за по-топлите региони, където дефростите са рядкост, са на кантар. И двете машини дефростват само при нужда. И ТОПЛЯТ!
    ronnie72, vadim, mystikalrs и 1 други харесват това.

4. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Всичките ZM-S са на промоция. 20, 25, 35, 50-ки.

- - - - - - - - - -

35-ците бяха. Продали са ги.
    Mega, ronnie72 и mkukas харесват това.

5. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Ако ги нямаше панасониците, щяха да са с надценка, даже!
    mkukas одобрява това.

6. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2016

Здравейте,

въпросът ми на кратко, а след това и причината да го задам: Има ли съществена разлика на практика (не по спецификации, а в реални условия) и заслужава ли си смяната на ASYG12LECA с ASYG12LUCA (или може би ASYG12LMCB)?

Ето и повече информация за дилемата ми:

В момента имам монтиран въпросния ASYG12LECA в
    - спалня 17.7 кв.м. / 46 куб. м., 2 външни стени, като само тази стая се отоплява на етажа
    - къща, на последен етаж
    - 6см. изолация на стени
    - PVC дограма, 3крилен прозорец с врата към тераса
    - намира се в Северозападна България, Монтана

Миналата зима климатика е използван частично за отопление и нямам много точна информация, но в най-големите студове, като, че ли не се справяше особено добре (поне по коментара на родителите ми). Освен това не им допада и (д)ефекта от по-хладната струя след като достигне зададената темп., но доколкото разбирам при повечето марки го има този момент и донякъде се решава с коригиране силата на вентилатора.

Предстои закупуване на климатик за друга спалня на етажа, която е 15.7кв.м със скосявания и по-малко от стандартната кубатура, като ще се използва on/off няколко пъти в месеца през почтивните дни. Та, питането е има ли смисъл ASYG12LECA да се премести в тази спалня, а на негово място в по-голямата да се монтира ASYG12LUCA? При по-ниски температури ще топли ли по-добре или разликите в класовете не са толкова големи и не си заслужава?

Питането ми конкретно е за модели на марката Fujitsu General, тъй като освен посоченият по-горе LECA в къщата има ASYA12LGC (който пак работи само през почивните дни, но топли уникално добре 14.5кв.м спалня) и ASYG12LTCA в 30кв.м хол.

Приемам и предложения за други марки, но при наличието на 3 General-а съм гледал предимно тази марка.
    Благодаря.

7. Banned
    Тук е от
    May 2016
    Живее в
    ПЛОВДИВ

Прочетете правилата на форума!
    Този пост е редактиран от Aleksandars; 22-11-16 в 19:44.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

Моля, препоръчайте ми модел климатик за спалня 12 квадрата! Къща без изолация със сменени прозорци. Търся комфорт и нисък минимум на топлоотдаване.

10. Member Аватара на hawai76
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    Русе

А среден клас марки

11. Banned
    Тук е от
    May 2016
    Живее в
    ПЛОВДИВ

КАТО махна последната марка и модел защото не съм сигурен това са прекрасни дърти щайги в който тяхното като работа са си го дали много предано но от тук нататък всеки ден е подарък!!!! това за тези (средни 2 -ра употреба клими)

- - - - - - - - - -

daikin ftx25
    fudjitsu
    toshiba

Ще Ви помоля да пишете грамотно и коректно, ако искате да бъдете полезен във форума! И отново Ви напомням да прочетете правилата на форума, за да не се окаже, че не може да пишете!
    Този пост е редактиран от Aleksandars; 22-11-16 в 19:46.
    hawai76 одобрява това.

12. Member Аватара на hawai76
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    Русе

всичко са дали и от утре студ само, край Успех с продажбите на новите щайги ха ха ха .
    А ако случайно пък недай боже се споминат има си кадърни хора ,които им разбират и току виж възкръстнали пак.
    Този пост е редактиран от hawai76; 22-11-16 в 20:45.

13. Member
    Тук е от
    Nov 2016
    Живее в
    София

Благодаря на всички отговорили, в крайна сметка се сдобих с ново от същото - PANASONIC CS/CU-QE9NKE , и машината чака монтаж.
    Ще видим дали ще е успешна като другата
    JOKVN, mystikalrs и mkukas харесват това.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2015

Здрвейте на всички,

търся изгоден климатик за отопление на спалня с една външна стена, без изолация, но с нова дограма.
    Квадратурата е 14-15квадрата.
    В София се намирам, знаете какъв е климата
    Идеята е да топли добре, да е сравниелно тих , но не държим много на това с жена ми, и най вече все пак да е икономичен.
    Спрял съм се на този модел - GENERAL FUJITSU ASHG09LMCB/AOHG09LMCBN - COP -a и SCOP- а малко ме притесняват, защото в този ценови диапазон има машини с по-добър на хартия COP, но дали ще топлят добре при -15 примерно?
    Отворен съм към предложения до 1600лв с монтажа, Стаята е малка и си мисля, че за тези пари трябва да има нещо прилично и да не идват по 10000 лв сметки

п.п Имам два странични въпроса
    1. Наистина ли е по-добре климатика да не се спира зимата изобщо?
    2. Горят ли по-малко ток ако са на "Auto" климатика в другата ми стая ако е на AUTO и примерно 23-ти градуса, дори зимата доста често си духа студено (без дефрсоти и т.н)

Благодаря колеги.

16. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Може да погледнете и Mitsubishi Heavy SRC/SRK25ZM-S, или General-Fujitsu ASHG09LUC.
    kokovox одобрява това.

17. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Или сузуми 10...

Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
    kokovox одобрява това.

18. Тук е от
    Nov 2016

Здравейте.Предстои ми покупка на климатик,става дума за спалня около 15 кв.изолирана със сменена дограма,доста топла стая.Спрял съм се на следните модели TOSHIBA RAS-10BKV-E/RAS-10BAV-E PANASONIC CS-XE9PKEW/CU-E9PKE PANASONIC CS-XE9NKEW/CU-E9NKE-3 TOSHIBA RAS-10N3AV2-E1/B10N3KV2-E1, предимно ще топли и по-малко за охлаждане,на жена ми не й понася да спи на климатик,ще съм благодарен ако някой ми даде съвет,изобщо да споделите дали тези модели са читави.
    Този пост е редактиран от avenger; 24-11-16 в 23:10.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Левски - Завръщане | А ПФГ 2015 / 2016
    От kod във форум Спорт
    Отговори: 5
    Последно: 13-11-17, 18:52
  2. Квалификации Евро 2016
    От iihtiandar във форум Спорт
    Отговори: 9
    Последно: 10-06-16, 09:03
  3. Избор на климатик
    От Nikolai_Ivanov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 26
    Последно: 03-10-13, 21:19
  4. Избор на климатик
    От dzatara във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 8
    Последно: 12-09-13, 00:34
  5. Избор на климатик
    От dragozow във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 14
    Последно: 06-07-10, 18:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе