Страница 216 от 233 ПърваПърва ... 166206214215216217218226 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,226 до 3,240 от общо 3493
Like Tree1857Одобрявам

Избор на климатик 2016 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Отговор: Избор на климатик 2016 г.

На 25ZM-S като спре компресора и вдигне клапата турбината намалява оборотите, но не напълно. Като минат няколко минути ги намалява още повече. Може и на ZMX-а да е така.

- - - - - - - - - -

Това с Дайсейкая дето се разтракал ме притесни малко.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2015
    Живее в
    София/Русе

Цитат Първоначално публикувано от BornToDrink Виж публикацията
    аз бих взел FTXS25K пред 20ZMX-S
    При Даикин PRO серията има ли излишни дефрости при -10?

П.С. Всъщност освен Сузуми в средния клас има ли други машини с интелигентно направен дефрост алгоритъм. Само за ZM-S видях да се споменава.
    Този пост е редактиран от niordanov; 21-11-16 в 14:30.

4. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    На 25ZM-S като спре компресора и вдигне клапата турбината намалява оборотите, но не напълно. Като минат няколко минути ги намалява още повече. Може и на ZMX-а да е така.
    - - - - - - - - - -
    Това с Дайсейкая дето се разтракал ме притесни малко.
    Изчаках аз и не казвам, че е лош, но може и без него.
    Дайсекай не съм виждал друг, освен този, но е там от купуването му като нов и не знам да има издевателства някакви.

Относно дефроста... не мога да кажа. Според мен във форума се носят много митове и легенди, базирани на твърде малко случаи (да не казвам единични).
    И от там някакви страхове. Например за на колегата тракащата Тошиба, за която има отделна тема. Виждал съм много Тошиби и никоя не 'лопа така.
    Изтеглил е късата клечка, но това не значи, че са лоши и аз не бих го взел това като тежест при избор на климатик.
    Моето Хеви например (scm45zm-s) като се понапъне изобщо не е тих. Не е вибрации, но жужене и то не при -10, ами сега, при 5-10*C.

Например колега скоро си сложи Gree мултисплит с 4 тела и мога с ръка на сърцето да кажа, че Грии-то НЕ е по-шумно (ама пък е доста по-мощно).
    Този пост е редактиран от BornToDrink; 21-11-16 в 15:11.

5. Тук е от
    Jan 2011

Здравейте колеги,

Моето питане за 180м3 помещение се загуби малко по-назад в темата, но аз все още съм в търсене и събиране на информация.

Поразстърсих се за разликите на хартия между 12LMC и 12LUC:

От показанията по книга излиза, че 3бр LMC при външна температура -15 и вътрешна 24 градуса ще консумират 3х1.66=4,98kW и отдават 7,98kW, т.е COP = 1.60
    При LUC показанията са следните: консумиране 1.42х3=4.26kW, отдаване 9.12kW, т.е COP = 2.14.

Ясно ми е, че това са доста неблагоприятни условия и е най-неоптималното за един климатик, но просто се чудя дали тези показания имат нещо общо с действителността?

6. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Не, нямат....

Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
    Alexi, necata2 и P.Hristov харесват това.

7. Тук е от
    Jan 2011

Супер тогава Ще видим какво ще стане с огледа на място.
    Aleksandars и hawai76 харесват това.

8.  

9. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от niordanov Виж публикацията
    При Даикин PRO серията има ли излишни дефрости при -10?
    П.С. Всъщност освен Сузуми в средния клас има ли други машини с интелигентно направен дефрост алгоритъм. Само за ZM-S видях да се споменава.
    Редкият дефрост не означава, че е интелигентен. Миналата зима май имаше случаи на изкривени и смачкани ламарини при Тошибите заради редки дефрости и екстремно ниски температури в комбинация с висока влажност.
    При Грии, LG и Samsung дефростите също не са чести.
    JOKVN, mkukas и KI_YOOU харесват това.

10. Тук е от
    Nov 2016

Здравейте,
    след различни консултации и мнения от магазина и 'специалисти' сме свели избора до няколко модела.
    Daikin FTXM50M/RXM50M, 18000
    Mitsubishi MSZ-FH50VE/MUZ-FH50VE, 18000
    Fujitsu ASYG18LFCA/AOYGLFC
    Toshiba suzumi (не съм записал точно спецификите на модела)

Ще се ползва за две помощения - около 42м2/110м3
    моля за съвет при избора?

11. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Електрика отдава 5.3кв при -10, докато Дайкина само 3кв, при не лош КОП от 3. Въпреки това, смятам че ти идва малък. Насочи се към FH50
    Isihast одобрява това.

12. Member Аватара на mkukas
    Тук е от
    Dec 2013
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от BornToDrink Виж публикацията
    Изчаках аз и не казвам, че е лош, но може и без него.
    Дайсекай не съм виждал друг, освен този, но е там от купуването му като нов и не знам да има издевателства някакви.

Относно дефроста... не мога да кажа. Според мен във форума се носят много митове и легенди, базирани на твърде малко случаи (да не казвам единични).
    И от там някакви страхове. Например за на колегата тракащата Тошиба, за която има отделна тема. Виждал съм много Тошиби и никоя не 'лопа така.
    Изтеглил е късата клечка, но това не значи, че са лоши и аз не бих го взел това като тежест при избор на климатик.
    Моето Хеви например (scm45zm-s) като се понапъне изобщо не е тих. Не е вибрации, но жужене и то не при -10, ами сега, при 5-10*C.

Например колега скоро си сложи Gree мултисплит с 4 тела и мога с ръка на сърцето да кажа, че Грии-то НЕ е по-шумно (ама пък е доста по-мощно).
    Абе дай ти 2 бона и видимо да трака и вносителя да се прави, че всичко е ок, но пък продължаваха да лекуват същия този ок. Може ли да имам право на мнение при това прикрепено с факти!!? Извади ти късата клечка и тогава говори на другите. Аз лично никога няма да пипна Тошиба. И форумът е затова, да се споделя.

Изпратено от моят GT-I9515 с помощта на Tapatalk
    pulsedriverbg и bobbyap харесват това.

13. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от iNfRaSoNiC Виж публикацията
    Колеги, моля дайте алтернатива на PANASONIC CS/CU-QE9NKE за отопление на спалня, 15 квадрата.
    С дограма е, без изолация, но е с изложение ЮГ. Бюджета е около цената на панасоника 1600-1700 лева с монтажа.
    Мерси.

EDIT: В хола съм с PANASONIC CS/CU-QE9NKE, и при -15 и -20 градуса не е имало никакъв проблем с климатика, дефрост 4-5 минути. Вътре в стаята 22-23 градуса!
    Когато беше толкова студелно даже имаше дупка в стената от тръбите на климатика ( не беше оправено ) така че или съм нацелил бройка или точно този панасоник си е хубав.
    По мнението на повечето хора тука као не вземеш 9-ка за 2 бона все едно не си купил климатик... А това не е точно така.

Ако си доволен от модела защо не вземеш същия? Че новите моделчета ги правят все по-малки, по-леки и с все по-орязани параметри.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от mkukas Виж публикацията
    Абе дай ти 2 бона и видимо да трака и вносителя да се прави, че всичко е ок, но пък продължаваха да лекуват същия този ок. Може ли да имам право на мнение при това прикрепено с факти!!? Извади ти късата клечка и тогава говори на другите. Аз лично никога няма да пипна Тошиба. И форумът е затова, да се споделя.
    Не се пали излишно. Естествено, че можеш да имаш мнение.
    Обаче твоето единично мнение не значи, че от Тошиба нищо не става, съгласи се.
    Или с други думи статистика не се гради върху единични (да ги наречем инцидентни) случки.

Един си купил кола, кара я без проблем, друг още в гаранция има безброй разправии...
    Нали затова имат гаранция, понеже е техника и се чупи. В случая не е проблем Тошиба, а въпросната фирма, която ти го е монтирала.
    Не е рядко срещан проблем (не говоря само за климатици) местни дистрибутори/вносители да осир@т реномето на дадена марка заради собствените си измекярски постъпки.
    Но това е реалността, търсиш си правата и толко. Ама че Тошиба не били ставали.. е просто крайно и неправилно мнение.

ПС - аз дадох не 2, а 4 бона и в момента обмислям с какво да го сменя, понеже ми е крайно некомфортен. Та да не спорим кой е изтеглил по-късата клечка.
    Aleksandars одобрява това.

16. Member Аватара на mkukas
    Тук е от
    Dec 2013
    Живее в
    София

Що? Откъде накъде ти ще определяш кой какъв е? За мен са смотани, не ми се влиза в детайли. Моля те, отговорих ти преди време и на въпросите. Остави ме мен и не повдигай единичния случай.
    Моля и админите да почистят ненужните ..

Изпратено от моят GT-I9515 с помощта на Tapatalk

17. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Така е, единични случаи, но всеки си гледа от неговата камбанария и ако не е доволен от дадена стока / продукт едва ли повтаря.
    Някога имах един телефон "hp voice messenger", а накарай ме да си купя нещо с лепенка "hp".
    pulsedriverbg и mkukas харесват това.

18. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Нищо не определям, ти го правиш. Кое по-точно е ненужно в мненията ми, че да се трият?
    Някой си Дайкин размразявал много често на -10, една Тошиба тракала и респективно двете марки отиват в кофата и край с тях... Поне така излиза.
    Единственото ненужно е да се генерализира и това се опитвам да обясня, пък ти го прие лично...
    Айде със здраве и дано си оправиш проблема.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Левски - Завръщане | А ПФГ 2015 / 2016
    От kod във форум Спорт
    Отговори: 5
    Последно: 13-11-17, 18:52
  2. Квалификации Евро 2016
    От iihtiandar във форум Спорт
    Отговори: 9
    Последно: 10-06-16, 09:03
  3. Избор на климатик
    От Nikolai_Ivanov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 26
    Последно: 03-10-13, 21:19
  4. Избор на климатик
    От dzatara във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 8
    Последно: 12-09-13, 00:34
  5. Избор на климатик
    От dragozow във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 14
    Последно: 06-07-10, 18:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе