На 25ZM-S като спре компресора и вдигне клапата турбината намалява оборотите, но не напълно. Като минат няколко минути ги намалява още повече. Може и на ZMX-а да е така.
- - - - - - - - - -
Това с Дайсейкая дето се разтракал ме притесни малко.
На 25ZM-S като спре компресора и вдигне клапата турбината намалява оборотите, но не напълно. Като минат няколко минути ги намалява още повече. Може и на ZMX-а да е така.
- - - - - - - - - -
Това с Дайсейкая дето се разтракал ме притесни малко.
Този пост е редактиран от niordanov; 21-11-16 в 14:30.
Изчаках аз и не казвам, че е лош, но може и без него.
Дайсекай не съм виждал друг, освен този, но е там от купуването му като нов и не знам да има издевателства някакви.
Относно дефроста... не мога да кажа. Според мен във форума се носят много митове и легенди, базирани на твърде малко случаи (да не казвам единични).
И от там някакви страхове. Например за на колегата тракащата Тошиба, за която има отделна тема. Виждал съм много Тошиби и никоя не 'лопа така.
Изтеглил е късата клечка, но това не значи, че са лоши и аз не бих го взел това като тежест при избор на климатик.
Моето Хеви например (scm45zm-s) като се понапъне изобщо не е тих. Не е вибрации, но жужене и то не при -10, ами сега, при 5-10*C.
Например колега скоро си сложи Gree мултисплит с 4 тела и мога с ръка на сърцето да кажа, че Грии-то НЕ е по-шумно (ама пък е доста по-мощно).
Този пост е редактиран от BornToDrink; 21-11-16 в 15:11.
Здравейте колеги,
Моето питане за 180м3 помещение се загуби малко по-назад в темата, но аз все още съм в търсене и събиране на информация.
Поразстърсих се за разликите на хартия между 12LMC и 12LUC:
От показанията по книга излиза, че 3бр LMC при външна температура -15 и вътрешна 24 градуса ще консумират 3х1.66=4,98kW и отдават 7,98kW, т.е COP = 1.60
При LUC показанията са следните: консумиране 1.42х3=4.26kW, отдаване 9.12kW, т.е COP = 2.14.
Ясно ми е, че това са доста неблагоприятни условия и е най-неоптималното за един климатик, но просто се чудя дали тези показания имат нещо общо с действителността?
Не, нямат....
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Супер тогаваЩе видим какво ще стане с огледа на място.
Здравейте,
след различни консултации и мнения от магазина и 'специалисти' сме свели избора до няколко модела.
Daikin FTXM50M/RXM50M, 18000
Mitsubishi MSZ-FH50VE/MUZ-FH50VE, 18000
Fujitsu ASYG18LFCA/AOYGLFC
Toshiba suzumi (не съм записал точно спецификите на модела)
Ще се ползва за две помощения - около 42м2/110м3
моля за съвет при избора?
Електрика отдава 5.3кв при -10, докато Дайкина само 3кв, при не лош КОП от 3. Въпреки това, смятам че ти идва малък. Насочи се към FH50
Абе дай ти 2 бона и видимо да трака и вносителя да се прави, че всичко е ок, но пък продължаваха да лекуват същия този ок. Може ли да имам право на мнение при това прикрепено с факти!!? Извади ти късата клечка и тогава говори на другите. Аз лично никога няма да пипна Тошиба. И форумът е затова, да се споделя.
Изпратено от моят GT-I9515 с помощта на Tapatalk
Не се пали излишно. Естествено, че можеш да имаш мнение.
Обаче твоето единично мнение не значи, че от Тошиба нищо не става, съгласи се.
Или с други думи статистика не се гради върху единични (да ги наречем инцидентни) случки.
Един си купил кола, кара я без проблем, друг още в гаранция има безброй разправии...
Нали затова имат гаранция, понеже е техника и се чупи. В случая не е проблем Тошиба, а въпросната фирма, която ти го е монтирала.
Не е рядко срещан проблем (не говоря само за климатици) местни дистрибутори/вносители да осир@т реномето на дадена марка заради собствените си измекярски постъпки.
Но това е реалността, търсиш си правата и толко. Ама че Тошиба не били ставали.. е просто крайно и неправилно мнение.
ПС - аз дадох не 2, а 4 бона и в момента обмислям с какво да го сменя, понеже ми е крайно некомфортен. Та да не спорим кой е изтеглил по-късата клечка.![]()
Що? Откъде накъде ти ще определяш кой какъв е? За мен са смотани, не ми се влиза в детайли. Моля те, отговорих ти преди време и на въпросите. Остави ме мен и не повдигай единичния случай.
Моля и админите да почистят ненужните ..
Изпратено от моят GT-I9515 с помощта на Tapatalk
Така е, единични случаи, но всеки си гледа от неговата камбанария и ако не е доволен от дадена стока / продукт едва ли повтаря.
Някога имах един телефон "hp voice messenger", а накарай ме да си купя нещо с лепенка "hp".![]()
Нищо не определям, ти го правиш. Кое по-точно е ненужно в мненията ми, че да се трият?
Някой си Дайкин размразявал много често на -10, една Тошиба тракала и респективно двете марки отиват в кофата и край с тях... Поне така излиза.
Единственото ненужно е да се генерализира и това се опитвам да обясня, пък ти го прие лично...
Айде със здраве и дано си оправиш проблема.![]()