Не е лоша машината, но Фуджитсуто е по-добро. Разбира се по-скъпо е. Тошибата би трябвало да свърши работа.
Не е лоша машината, но Фуджитсуто е по-добро. Разбира се по-скъпо е. Тошибата би трябвало да свърши работа.
Здравейте, Наскоро си търсих климатик. Старият Panasonic се предаде след 10г служба. Дълго време четох из форума, колегите които пишат тук са с добри впечатления от определени модели на Mitsubishi, Fujitsu, Toshiba и т.н. Лошото е че моделите са от 2013г.(а може би и по стари). Аз лично рискувах и се спрях на нещо по-ново - Panasonic CS-XZ12SKEW. 2016г модел с фреон R32 и R2 компреосор (каквото и да значи това) - да се надяваме по надежден от предните им копресори с кекави пружини. Първите ми впечатления са много добри. Вътрешното тяло на практика не се чува (то не че слуха ми е в топ форма, но все пак ...). Външното също не се чува. Помещението ми е 15кв.м източно изложение вътрешен апартамент с една външна стена без изолация, PVC дограма ниско качество( дори леко вее :-)). Консумация на изключен климатик - 0,5W, работещ климатик с неработещ компресор - 11W, работен режим - 340W - не постоянно вкл/изключва. при температура навън около 0, а вътре 21-22 - 7КВ/денонощие. Не го изключвам. ECONAVI - включено. Тази сутрин за пръви път го видях да се размразява, просто защото погледнах към вътрешното тяло и видях че затвори жалузите и power-а мига около една минута, после продължи нормално напълно безшумно, без пъшкане и охкане. Единствено 2 неща не разбирам - 1 огромно вътрешно тяло, като за 9-ка, 2-ро: Няма грам мед в питата нито вътрешното, нито външното тяло въпреки 34кг ?!? В заключение бих го препоръчал като изключително тих, надявам се и икономичен, а дано и надежден. Поздрави и успех на всички търсещи!
R2 компресорите са от 2013 година някъде и са си производство Малайзия, би трябвало да са качествени. Без еконави и нагласен на 1-ва скорост на вентилатора би трябвало да работи и на по ниска мощност без да включва и изключва. Самите ламели са от алуминий а тръбичките са си медни
R2 компресорите са от специална силициева стомана и ги хвалят, че издържали на работа при екстремни условия.
Нов ротационен компресор Panasonic R2 - Panasonic - heating and cooling systems
340W on/off. simeonoff , можеш ли да кажеш след колко време от включването на компресора при излизане от off, започва да духа топло? Трябва на ватметъра да го гледаш, защото някои климатици като вкл. компресора свалят и клапата, други вкл. компресора и като се подгрее вътрешният топлообменник тогава свалят клапата и духва топло.
Не е CS-XZ12SKEW а CS-Z9SKEW. Моя грешка! гледах точно модела от сайта на технополис и copy и paste. Странно, сега в сайта на технополис излиза съвсем друго вътршно тяло !?!
Този пост е редактиран от simeonoff; 15-12-16 в 20:46.
Симеонов, може ли да погледнеш като пуснеш nano g-то дали свети искра, както при старите?
Ще ме затрудни да проверя, климатика ми е точно над главата, но не го усещам кога точно включва /изключва а и потока на въздуха е едва доловим и не е насочен към мен. При всички положения не мести на никъде жалузите. Единствено когато вляза в стаята се случва някакво движение може би заради ECONAVI и Dual Sensor-a ?!?
- - - - - - - - - -
Не виждам искри. Всъщност нямам идея къде е забутан йонизатора ?!? На старият знаех къде е, но тука .....
Здравейте, предстои ми закупуване на климатик за стая с 3 външни стени тухла без изолация дебели 30 см, 2 пвц прозореца с двоен стъклопакет. Стаята е 17м2 и 48м3. Ще се ползва за охлаждане и отопление. Препоръчайте ми нещо икономично и здраво
Fujitsu General ASHG12LМCA/AOHG12LМCА
Съотношение Цена качество е много добро. Зависи от бюджета все пак има и много по добри машини.
Здравейте,
какъв климатик под 1000лв. бихте препоръчали за една стая 20м2 в къща? Къщата е в балкана т.е. температурите доста често падат под -10c. Стаята има шест камерна дограма и изолация.