Този пост е редактиран от Jack Krauser; 27-04-16 в 16:44.
А и ако трябва да съм пунктуално точен в статията пише "grown into a leading global manufacturer", което ще рече водещ световен производител и по никакъв начин не означава най - голям в света или в Азия. Но както се казва, това са тънкостите на чуждите езици, който ползва чичо Гошо за превод, няма как да го схване
Ами правят 20 градуса и да в студена стая при това. Пускам ги само когато съм там.
Значи Тошиба и Мидея лъжат, а Форбс са еталона. Ама то и там Мидея са с $22.9 B продажби гледам и е почти първенец.
Румба, нещо някъде е боклук, но не е Мидеята. Драмата и възбудата явно е основното тук в темата. Ама какво да обяснявам на хора за това, които си слагат по стените климатици с визия на ковчег и то за 2000 лева всичко това.
За електрониката би следвало и ковчезите да имат такава естествено за тия 2 бимберици.
Този пост е редактиран от kossis; 27-04-16 в 18:24.
Има си тема за Мидеа ,не виждам защо трябва на последните 2 страници от тема за избор на климатици, трябва изобщо да фигурира думата мидеа?
Виж, тук хората търсят комфорт и висока икономичност, което Мидея не може да предложи. Да не говорим че се търсят киловати отоплителна мощност при дори -20 градуса.
Sent from my D6603 using Tapatalk
Еххх, пак не сте ме разбрал, Форбс НЕ лъжат, Тошиба и Мидея също Не лъжат, просто уменията Ви за превод са кофти, както написах "grown into a leading global manufacturer", означва водещ световен производител и по никакъв начин не означава най - голям в света или в Азия.
Това какво пише и какво Ви се иска да пише, видимо са две различни неща.
Дори самата компания Мидеа се хвали с "постижението" си да е в топ 500 на Forbes, е разбира се тя не знае, че за някои колеги в БГ тая класация не е меродавна ->
Сега, и аз да кажа моят опит с Мидея какъв е.
През 2004-та купих първият климатик (Samsung 18ка на R22), малко по-късно (през 2008-а) взех една (Мидеа), 24-ка инвертор на R22, горе долу от същото време експлоатирам и Sanyo SAP-KCRV126EH инвертор на R410 (евро модел), малко след тях (около 2010) закупих една осемнайска ASOGV18 / ASGV18 Viola (OEM на китайски производител, колегите знаят кой) и преди две години си взех (основно заради ниската цена) една GWH09MB-K3DNA3K на GREE.
Мидеята и Samsunga работят в помещения в които има и локално водно отопление от котел на пелети.
Мидеята разбира се е най-ремонтираният от всички (като изключа Санчо, който два пъти става жертва на ЧЕЗ електро тяхната мам..ка).
Личният ми извод, е че яко се прекарах с тая Мидея, защото за още 500-600 Лева (при база тогава от 1400 Лева) можех да взема някоя по-сериозна машина и да си спестя ядовете със сервиза им. Пак обръщам внимание, че Мидеята се експлоатира основно в летен и преходен сезони.
Този пост е редактиран от P.Hristov; 27-04-16 в 17:33.
Разни списания правещи класации, разни потребители с разни климатици.
Едно е сигурно Мидеа са правели, правят и ще правят климатици ! И дали в тази тема ще бъдат одобрени или не със сигурност им е през ..........на Мидеа !
Но Мидеа има място във всяка тема за която се говори за читави Климатици !
И добре че не се ръководя от подобни спецове когато правя своят избор, а питам инженери, монтьори и статистика за сервизиране.
Разбирасе че ще вярвам на това което плащам като консумация и виждам като работа от дадената машина, а не на празните ви приказки и познания. На 90 % от писаниците по форумите са врели не кипели от разбирачи като вас.
Много поздрави на форбс от мене ! Тия въобще не ме греят в студеното време , а Мидеите !
И естествено че ще има тема само за Мидеа- просто е наложително. Тука пък Вето ще налагате нещо. Организирайте и стачка тогава против Мидеа.
==========================
Ако говориме за реалните данни изразени в цифри са 2 Х 12 -ки MS12FU-12HRFN1-QRDOGW(B), миналата зима поддържаха 26 градуса в 60 квадрата панел и плащах до 130 лева общ ток с другите консуматори в домакинството ми. Тази година плащах до 150 лева след поредното негласно увеличение на тока.
В големите студове влизаха в дефрост само когато действително са заскрежили питата и вътрешното тяло в първият момент издухва малко студен въздух за да вкара и влага от конденза по питата + кислород. Това като допълнение към алгоритъма му.
Прехода от отопление към дефрост не се усеща изобщо. Изключително безшумен и като вътрешно и външно тяло.
Измерената консумация от мене на моментен ток при максимлно натоварване на компресора достига до 3,5 ампера !!!
Лятото в топлите месеци не съм го спирал и поддържа 23-24 градуса хлад. Сметката беше до 40 лева миналото лято. Все едно не раотят, защото и без тях пак толкова плащах !!!
Лоши миризми до сега не съм имал.
Аз не робувам на технически спецификации дадени в таблици в Нета или от продавача, защото те обикновено са за най добрите машини в конкретният клас и често не отговарят на реално продаваните.
Така че Сорове, Копове и БТУта не са ми особено интересни. Вярвам повече на ел, схеми и реални технически спецификации дадени ми от инженерите ремонтиращи продукта.
И за гроздето- гроздето понякога е прокиснало, но го продават скъпо. Аз съм практичен човек и купувам само неща с оптимална цена и качество.
А тия - имах климатик Мидеа, ама той не ставаше - са като Баба ми имаше климатик Мидеа, ама той беше Мечта, и не беше климатик ами печка на дърва !
Ето това казват цифрите и реалните неща от живота !!!
Този пост е редактиран от kossis; 28-04-16 в 16:39.
Само да Ви осветля, че приходите на Мидеа от климатична техника са между 40 и 50% от общият им оборот, ако ме разбирате на къде бия
А да наречеш Форбс "някакво" списание е също толкова глупаво, колкото да сравняваш Мидеа със сериозните брандове (както се казва гроздето е кисело).
За щастие вече нямам,а относно спаменето броя мнения говори достатъчно кой спами.
Те и до 2000 вата да развъртат, кел файда при коп 1
Всяко следващо мнение което не е свързано с помощ на питащите тук, а е насочено към кой какво има и т.н, ще бъде изтривано без предупреждение.
Кой от супер марковите инвертори е в месингован (жълта) пита на вътрешното тяло против неприятен мирис и образуване на бактерии ? Интересно ми е дали има такива от скъпите маркови клими ?
Не е лоша екстра да знаете.
Alexandars да ме извини, ма колегата пита и ми се ще да му отговоря -> gold fin покритие (или както му викат мургавите братя месингован) може да се види при почти всеки производител https://www.google.bg/search?q=gold+...HRGLCWQQsAQIHg
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Този пост е редактиран от P.Hristov; 29-04-16 в 18:21.