Страница 48 от 233 ПърваПърва ... 3846474849505898 ... ПоследноПоследно
Резултати от 706 до 720 от общо 3493
Like Tree1857Одобрявам

Избор на климатик 2016 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

Отговор: Избор на климатик 2016 г.

На пръв поглед, ако е само за охлаждане вземете най-евтиното. Някоя Мидея или Гри. За 1500-600 лв. 2 броя ще ви охлаждат. Ако сте решили да ги похарчите тези 2000 лв може да погледнете Дайкин FTXB25C. 2 броя с монтажа ще ви излязат пак под 2000. Като цяло търсете 9 BTU за по-голямата стая и може би 7 BTU за малката.

2.  

3. Тук е от
    Apr 2016

Ми да ти кажа писна ми като спрат парното и е още студено да пускам духалки и да се будя от тях.Не съм уточнил в предния ми пост,бюджета си е 2000лв. но без монтаж.
    Този пост е редактиран от judas priest; 24-04-16 в 22:44.

4. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

За преходните сезони всеки климатик ще смогва да топли във вашите стаи. Единствено спецовете от форума да препоръчат точни модели, които ще са в бюджета и ще са достатъчно тихи за спални. Аз бих взел 2 Дайкин FTXB25C.

5. Member Аватара на peshaka
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Сoфия

Ако се будите от духалки,забравете за марката мидеа ,много са шумни.

6. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от judas priest Виж публикацията
    Ми да ти кажа писна ми като спрат парното и е още студено да пускам духалки и да се будя от тях.Не съм уточнил в предния ми пост,бюджета си е 2000лв. но без монтаж.
    1.hitachi-rak14pecirac14weci-eco-comfort

2.Mitsubishi electric MSZ-DM25VA/MUZ-DM25VA

3. hitachi-rak10pecirac10weci-eco-comfort

4. hitachi-rak25rpbrac25wpb-performance

5. mitsubishi-heavy-srk25zmp-ssrc25zmp-s-standard

Аз бих избирал измежду хитачитата и мицубиши хеви.
    МХеви топли много, хитачитата има екстри- перформънса има и седмичен таймер, ако мислите че ще ви бъде полезен.

Дайкин вече ви беше препоръчан, така че аз няма да се спирам на него ...

7. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Като цяло тази година като че ли се наблюдава едно състезание между производителите за най рахитично външно тяло. Този Електрик е с параметри на Мидеа.
    bobovo одобрява това.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Цитат Първоначално публикувано от judas priest Виж публикацията
    В 9кв.м няма ли да става много течение с климатик, особено на охлаждане?

10. Тук е от
    Apr 2016

Здравейте,
    и на мен ми предстои покупка на климатик.Спрял съм се на 2 модела за сега и съм пред дилема кой от двата да избера: Fujitsu ASYG12 LUCA или Panasonic CS-E12QKE. Ще се използва основно за охлаждане в хол 22-23м2,както и за отоление в преходния сезон.Общо взето се търси надеждна и икономична машина която да се справя безпролемно с възложените и задачи. Като,че ли клоня повече към фуджитсу-то, но и Панасоника не е за подценване.Разбира се ако има и други машини които да препоръчате с радост ще разгледам предложените модели. Благодаря предварително!

11. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

eleaf, във Вашата ситуация, всяка една машина с номинал 2.5~3.2 kW би се справила със задачата. Предвид факта, че ще използвате по интензивно климатизатора през летните месеци, не бих пренебрегнал допълнителните функции на QKE - сензор за присъствие, светлинен сензор, nanoe-g.
    bobovo и Jack Krauser харесват това.

12. Тук е от
    Jun 2014

Съвет за климатик

Здравейте, тъй като родителите ми вече са на възраст и отоплението с камина не е удачно за тях ме интересува преход към климатично/термопомпено отопление.
    1. Зa ĸaĸъв вид пoмeщeниe щe ce пoлзвa ĸлимaтизaтopa - жилищнo
    2. За отопление през зимата.
    3. Kaĸвa e:
    a) ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo;eднaтa cтaя e 20 ĸвaдpaтa a ĸyбaтypaтa e 50. Дpyгaтa e 6 ĸвaдpaтa a ĸyбaтypaтa e 15.
    б) видa нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa - дървена, двоен стъклопакет
    в) ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe;Ha голямата cтaя e 5 ĸвaдpaтa,нa малката 2,5
    г) Излoжeниeтo нa пoмeщeниeтo;Голямата cтaя e югозапад, малката е на запад-северозапад
    д) Eтaж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти;Втори eтaж (няма никой отдолу и отгоре)
    e) ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- всекидневна и кухня
    ж) в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe?-къща
    4. B ĸoя чacт нa Бългapия и пo възмoжнocт в ĸoe нaceлeнo мяcтo e пoмeщeниeтo/cгpaдaтa?-Северозападна България, река на под 1км
    5. ĸaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa?-Лятo 24-26,зимaтa 20-22
    6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и нa ĸoи нe ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa?-не
    7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви?- Телевизор в голяма стая, кухнески уреди в малка
    8. Kaĸвa cyмa e пpигoтвил зa пoĸyпĸaтa нa ĸлимaтизaтop.- около 2200лв
    9. дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe?-Зимата до -15-20 и/или висока влажност
    10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли.

Целта е за 1 климатик (вероятно сплит). До сега се е отоплявала с радиатор от камина кухнята. Благодаря предварително!
    Прикачени изображения Прикачени изображения

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: Избор на климатик 2016 г.

PowerClima - Климатици. Продажба на климатици, монтаж на климатици, сервиз.
    С този няма да имате проблеми топ модел на марката за европейския пазар
    mkukas одобрява това.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

По-скоро Fujitsu-General *18LFCA, но цената с монтажа може да достигне 2500 лв. Fujitsu-General *14LUCA се вписва във бюджета, но ми се струва,че в най-студените дни може да се наложи камината да помага.

16. Member Аватара на mkukas
    Тук е от
    Dec 2013
    Живее в
    София

+1 за 12lt или за 14 luca, дали вторият ще работи под -15 и висока влажност обаче!?

17. Member
    Тук е от
    Jan 2010

Гледам само Фуджита и Дайкини се коментират тук. А Мидеята била евтина и само за преходните сезони ставала !? Брей .......... Аз пък да не знам това и цяла зима, че и миналата да се топля с две инверторни 12-ки на Мидея, купени от Техмарт на промоция, че и трети купих за другият апартамент за Майка ми. Понеже се отказаха във входа от Мародерите -Топлофикация. Та и него го взех с намаление от 12% от познат Управител в Техмарт.
    Топля си се аз- баня става в 60 квадрата апартамент. Безшумини са. А на охлаждане -все едно не съм ги пускал. Сметката е като без тях.

Красив дизаин и тнт. Тия сега вдигнаха тока и пак повече от 150 лева общо ток не съм плащал общо с другите консуматори. Имам и конвенционалки на Вилата - и те се справят до към -5 -10 градуса. После достигат до 20 градуса макс в помещенията. Но там си е къща - няма други сгради около нея.

Впечатленията ми от Фуджитата и Тошибите- в работата имах инверторна Тошиба в единият офис. Като правеше дефрост и се приготвяше да излита. Не успя да излети, но и не успяваше да затопля добре при голям студ. Абе ако имаше крила щеше да излети поне.

Сега наслагаха едни инверторни Фуджита- вътрешното тяло е като ковчег ! По грозно не са могли да го направят явно, предният капак е от тънко ПВЦ и се гъне като юфка. Дистанционното и то е голямо и плоско-гадно с една дума.
    Външното тяло е по малко от на Мидеите ми и ми направи впечатление че на отопление -циклите на включен компресор при по топло време са по кратки.
    Съседа ми има инверторни Фуджицу и външните им тела са като на моите Мидеи и като дизайн и като големина. Неговите са по шумни една идея.
    При мене като влизат в дефрост не се разбира и го правят много рядко. Неговите правят по чести дефрости. Те естествено струват два пъти колкото моите.

Ама щом пък не ви кефи Мидеята, Вземайте Марковите ковчези.
    И добре че аз не съм разбрал че Мидеята била само за охлажане и евентуално за преходните сезони.

18. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

не се КОСИ.......да топли при ниски температури,да харчи малко са трудно постижими неща с МИДЕЯ,а да ги сравняваш с истинска ТОШИБА-по-добре НИДЕЙЙЙЙ.....
    mkukas одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 48 от 233 ПърваПърва ... 3846474849505898 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Левски - Завръщане | А ПФГ 2015 / 2016
    От kod във форум Спорт
    Отговори: 5
    Последно: 13-11-17, 18:52
  2. Квалификации Евро 2016
    От iihtiandar във форум Спорт
    Отговори: 9
    Последно: 10-06-16, 09:03
  3. Избор на климатик
    От Nikolai_Ivanov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 26
    Последно: 03-10-13, 21:19
  4. Избор на климатик
    От dzatara във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 8
    Последно: 12-09-13, 00:34
  5. Избор на климатик
    От dragozow във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 14
    Последно: 06-07-10, 18:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе