Страница 60 от 233 ПърваПърва ... 1050585960616270110 ... ПоследноПоследно
Резултати от 886 до 900 от общо 3493
Like Tree1857Одобрявам

Избор на климатик 2016 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

Отговор: Избор на климатик 2016 г.

И 9lt може да свърши работа. Или 12 или 16 тошиба сузуми.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    Към emil vasilev, под прозореца има радиатор за парно /за сега има ТЕЦ и си работи/, вижда се съвсем малко на картинката. И прозореца е от ниските и подовият ще щръкне 1/3.
    Това с климатика над секцията не ми харесва. Бих предпочел таванен климатик. Макар, че до 2000 лв. има само един модел и той не блести с особени х-ки.

4. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2003

Gree U-Crown?

5. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Здpaвeйтe, c oглeд зaĸyпyвaнe нa ĸлимaтиĸ cъбиpaм мнeния oт мoнтaжници и oщe пo-дoбpe пoлзвaтeли зa Πoдoв ĸлимaтиĸ DАІКІN FVХЅ35F / RХЅ35L3 РRОFЕЅЅІОNАL
    Инверторен климатик Panasonic CS-E12GFEW/CU-E12PFE

1. Kaĸ ce cпpaвят c oтoплeниeтo пpи - 10 гp
    2. Дeфpocти
    3. Cpaвнeниe cъc cтeнни
    4. Πyĸaнe и дp шyмoвe
    5. Дpyгa инфopмaция
    Πoздpaви!

6. Member
    Тук е от
    Jul 2008

Здравейте. Знам че тук ще получа адекватен съвет та затова директно на въпроса. Родителите ми си търсят климатик за спалня около 12-13 квадрата е. Топла стая, източна, до обяд там е горещо. предложи ли са им един но аз не съм сигурен при съвети от магазина. Така че искам компетентно мнение тук.
    Предложили са им Panasonic CS-UE09QKE/CU-UE09QKE, 9000 BTU, Клас A+ Инверторен климатик Panasonic CS-UE09QKE/CU-UE09QKE, 9000 BTU, Клас A+
    Климатика ще се използва САМО ЗА ОХЛАЖДАНЕ.
    Подходящ ли е за спалня - притесняват се от духане и шум.

7. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от ydraganov Виж публикацията
    Здpaвeйтe, c oглeд зaĸyпyвaнe нa ĸлимaтиĸ cъбиpaм мнeния oт мoнтaжници и oщe пo-дoбpe пoлзвaтeли зa Πoдoв ĸлимaтиĸ DАІКІN FVХЅ35F / RХЅ35L3 РRОFЕЅЅІОNАL
    Инверторен климатик Panasonic CS-E12GFEW/CU-E12PFE

1. Kaĸ ce cпpaвят c oтoплeниeтo пpи - 10 гp
    2. Дeфpocти
    3. Cpaвнeниe cъc cтeнни
    4. Πyĸaнe и дp шyмoвe
    5. Дpyгa инфopмaция
    Πoздpaви!
    Подовият Панасоник откъм показатели на отопление/охлаждане няма съществени различия с PKE/QKE. Разликата е вътрешното тяло и това, че изкарва по-гореща струя на отопление. Всичко останало като капацитети, отдадена мощност, компресор е същото. И дефростът трябва да е същият. Стенните модели вадят по-добър коефицент на преобразуване и имат йонизация за пречистване на въздуха + сензори за присъствие.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

Цитат Първоначално публикувано от anonim4o Виж публикацията
    Здравейте. Знам че тук ще получа адекватен съвет та затова директно на въпроса. Родителите ми си търсят климатик за спалня около 12-13 квадрата е. Топла стая, източна, до обяд там е горещо. предложи ли са им един но аз не съм сигурен при съвети от магазина. Така че искам компетентно мнение тук.
    Предложили са им Panasonic CS-UE09QKE/CU-UE09QKE, 9000 BTU, Клас A+ Инверторен климатик Panasonic CS-UE09QKE/CU-UE09QKE, 9000 BTU, Клас A+
    Климатика ще се използва САМО ЗА ОХЛАЖДАНЕ.
    Подходящ ли е за спалня - притесняват се от духане и шум.
    Според мен тоя климатик става откъм духане и шум за спалня относно охлаждане. Но това са много индивидуални усещания. Според мен най-подходящ за спалня е Daikin FTXS20K, но той е доста по-скъп. Ако се гони нисък бюджет може да се види и Daikin FTXB20C.

10. Member
    Тук е от
    Jul 2008

Ами бюджета е горе-долу това.Около 1000 лева. Те затова са им предложили този. Защото пък аз им казах преди това да не се занимават с Мидея,Нео и Хаер. Иначе може би и с по-ниска цена биха минали.

11. Member
    Тук е от
    Mar 2015

Цитат Първоначално публикувано от anonim4o Виж публикацията
    Ами бюджета е горе-долу това.Около 1000 лева. Те затова са им предложили този. Защото пък аз им казах преди това да не се занимават с Мидея,Нео и Хаер. Иначе може би и с по-ниска цена биха минали.
    Е може Gree

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

12. Banned
    Тук е от
    May 2016
    Живее в
    ПЛОВДИВ

Климатици за отопление

Главната особеност при използването на климатици за отопление е, че тяхната мощност намалява прогресивно с увеличаването на температурната разлика между външния и вътрешния въздух, факт който отсъства при всеки друг начин за отопление. Намалението на топлинната мощност с увеличаването на температурната разлика е негативен фактор, тъй като в същото време правопропорционално расте топлинната мощност необходима да се задържи желаната вътрешната температура- най-често 22°C .

Задачата за изчисление на мощността на климатици е със сложност преподавана в "трети клас"- поне аз когато бях там даваха такива задачи. В случая имам предвид, че имаме "басейн, който се пълни с вода от една тръба и се източва от 5 - пита се в кой случай басейна ще стои постоянно пълен. Задачата с басейна не е избрана случайно тъй като в случая под входяща тръба се има предвид климатик работещ в стаята, а под 5 изходящи-поне пет начина да губите топлина от жилището си, които са следните:
    • Загуби от прозорци
    • Загуби от външни стени
    • Загуби от съседни вътрешни стени
    • Загуби от помещения над вашето помещение
    • Загуби от вентилация- неуплътнени отвори в помещението (Врати, дограма и др.)

Може да се питате защо се отчитат загубите към помещенията над вашето, а в същото време се пренебрегват тези под вашето помещение, Накратко: това е така защото парциалното налягане на водата (разбирайте водните пари във въздуха) е по-високо, което кара топлия и влажен въздух да се качва нагоре към тавана, а студения и сух въздух да пада на пода. Това явление се нарича конвекция и като краен ефект имате десетки пъти по-големи загуби към тавана, отколкото към пода (Всъщност от пода може и да има приход на топлина, ако се отоплява помещението отдолу).

Топлинните загуби на помещенията представляват сума на загубите от отделните повърхности. Топлинната загуба на всяка повърхност се измерва с коефициент, който показва колко енергия преминава през един квадратен метър от тази повърхност (стена, стъкло и т.н.). Всеки един материал или конструкция от такива, както е дограмата си има свой собствен коефициент.

Загуби от прозорци (Дограма)

Приблизителни стойности на коефициентите за топлопреминаване на стъклопакетите са дадени в следната таблица.

Стъклопакет Конфиурация Коефициент (Wm2/K
    Въздух Аргон
    Обикновено стъкло 4 mm 5.8
    Стъклопакет с две стъкла 4-16-4 mm 2.8 2.6
    Стъклопакет с две стъкла (К-стъкло) 4-16-4 mm 1.7 1.5
    Стъклопакет с три стъкла 4-10-4-10-4 mm 1.9 1.8
    Стъклопакет с три стъкла (К-стъкло) 4-10-4-10-4 mm 1.4 1.2
    Стъклопакет с три стъкла (К-стъкло) 6-10-5-10-4 mm 1.4 1.2

Едно отклонение, K-стъклата са много хубаво нещо за през зимата, защото задържат инфрачервените лъчи вътре в помещението, но могат да затруднят охлаждането с климатици, когато са поставени на южни прозорци. През лятото е много по-добре инфрачервените лъчи свободно да преминават през дограмата и да напускат стаята в противен случай климатика ще трябва да работи повече или ще бъде с по-голяма мощност.

От горната таблица може да пресметнете,че за всеки квадратен метър троен стъклопакет напълнен с въздух, който не е произведен с K-стъкло губите по 1.9 вата на градус. Това означава, че ако отвън е 0°C, а вътре 22°C 1.9x22=43.7 W. Получената стойност трябва да се умножи по реалната площ на дограмата за да разберете колко губите през нея. Много добра идея е ако сте решили да се отоплявате с климатици, преди всичко да помислите да дограмата, тъй като това ще намали мощността на необходимия ви климатик, а спестените пари от по-малка машина ще покрият част от инвестицията за дограма. Всъщност това правило важи не само когато се отоплявате с климатици.

Загуби от външни стени
    Загубите от външни стени, зависят от вида на зидарията, наличието на изолация, както и от качеството на самата изолация. Изчислението на мощността на климатици за отопление е доста сериозна тема, която ще трябва да завърши с калкулатор.

- - - - - - - - - -

Хайде да не си играем на надхитряне!Използвайте подфорум "Оферти",който е създаден за търговски цели,а не всеки попаднал ви пред погледа!

- - - - - - - - - -
    Този пост е редактиран от avenger; 23-05-16 в 11:35.

13. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

"Глaвнaтa ocoбeнocт пpи изпoлзвaнeтo нa ĸлимaтици зa oтoплeниe e, чe тяxнaтa мoщнocт нaмaлявa пpoгpecивнo c yвeличaвaнeтo нa тeмпepaтypнaтa paзлиĸa мeждy външния и вътpeшния въздyx...."
    По-скоро "тяхната мощност" намалява с понижаване на външната температура, а не с "yвeличaвaнeтo нa тeмпepaтypнaтa paзлиĸa мeждy външния и вътpeшния въздyx
    Jack Krauser и P.Hristov харесват това.

14.  

15. Тук е от
    May 2016

Здравейте! Предстои ми покупка на климатик за следното помещение:

1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - жилищно.
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора? - за двете.
    3. Каква е:
    а) квадратурата и кубатурата на помещението - 24м2, 70м3.
    б) вида на дограмата и стъклопакета (дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид);- PVC
    в) квадратура на прозорците;- 7m2
    г) изложението на помещението;- южно
    д) етаж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености)? - последен етаж от къща.
    е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н;- хол+кухня
    ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение? - къща
    4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? - Пловдив
    5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? - 23/23
    6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? - стени 50мм стиропор, таван 150мм минерална вата
    7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? - фурна, котлони, пералня+сушилня, хладилник, телевизор
    8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор. ~2000лв
    9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане? - незнам
    10. Ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му, разположението (или предвиденото разположение на мебели),
    прозорци и врати и друго което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели. - нямам.

Принципно съм харесал три машини, като съм отворен и за други предложения:
    - GENERAL Fujitsu ASHG12LTCA/AOHG12LTC
    - Daikin FTXS35K/RXS35L
    - Samsung AQV-12KBB
    Към стаята има и малък коридор - 6м2, 18м3, който също смятам да отоплявам с този климатик, поне през по-топлите дни.

16. Senior Member Аватара на ivan74
    Тук е от
    Jan 2011
    Живее в
    Варна

Бих заложил на 12LTCA от трите изброени.

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk

17. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

+1 за LTCA

Sent from my SM-G928F using Tapatalk

18. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Цитат Първоначално публикувано от Dextro Виж публикацията
    Предстои ми покупка на климатик...
    Преди да вземете решение, е добре да се доверите на хора които ще Ви консултират на място, какъв модел е най-подходящ, като е съобразен с Вашите изисквания.
    Mega и Иван Вълков харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Левски - Завръщане | А ПФГ 2015 / 2016
    От kod във форум Спорт
    Отговори: 5
    Последно: 13-11-17, 18:52
  2. Квалификации Евро 2016
    От iihtiandar във форум Спорт
    Отговори: 9
    Последно: 10-06-16, 09:03
  3. Избор на климатик
    От Nikolai_Ivanov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 26
    Последно: 03-10-13, 21:19
  4. Избор на климатик
    От dzatara във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 8
    Последно: 12-09-13, 00:34
  5. Избор на климатик
    От dragozow във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 14
    Последно: 06-07-10, 18:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе