Първоначално публикувано от
Satmar
Здравейте на всички!
На финалната права съм за покупка на апартамент и сега започвам да изчислявам някои разходи, които ще се наложи да направя след придобиване на имота.
За да не се впускам в обяснения прилагам относително точен чертеж, който си направих за мое удобство. Апартаментът се намира на последен етаж в стар тухлен четириетажен блок, като само 2 от 16-те апартамента не са санирани и единия е този, който възнамерявам да закупя. Другият несаниран апартамент е от другата страна.
Аз имам един климатик Sharp AY-M28SX, който в момента е в квартирата ми. В хола на апартамента, който мисля да взема, от страната на прозореца е монтиран някакъв General, но нямах възможност да видя модела. На външен вид изглежда като модела ASHG09LLCC.
Това, което се чудя е дали има смисъл да взема трети климатик за кухнята. От една страна, там няма да се стои дълго, но от друга, цяла една част от апартамента остава без никакво отопление и няма да има никаква топлина, която да достига до кухнята, коридора и банята. Единствената връзка на тези помещения с отопляемите такива е една врата на хола към коридора. Другият вариант е да се измисли някакъв вид конвенционално отопление и за кухнята и за банята.
Другите въпроси, които исках да попитам са за вида на външна изолация, която да направя. Външните стени по мои сметки са не повече от 45-50 м2, така че каквато и да сложа няма да е кой-знае колко скъпа и имам възможност да избера най-подходящото а не най-евтиното. Трябва да спомена, че спалнята има вътрешна изолация, но не знам каква.
Ще съм благодарен на всякакви съвети и предложения. Целта ми е да направя преди всичко уютен за живеене апартамент, а не най-евтиното решение.