Страница 74 от 233 ПърваПърва ... 2464727374757684124 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,096 до 1,110 от общо 3493
Like Tree1857Одобрявам

Избор на климатик 2016 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Отговор: Избор на климатик 2016 г.

Цитат Първоначално публикувано от RadoBX Виж публикацията
    Здравейте,

Интересувам се от избор на два климатика за гр. Бургас. Ето информацията:

1. Зa ĸaĸъв вид пoмeщeниe щe ce пoлзвa ĸлимaтизaтopa - жилищно - две спални
    2. Зa oxлaждaнe, зa oтoплeниe или и зa двeтe (цялo ceзoннo пoлзвaнe-oxлaждaнe и oтoплeниe) щe ce пoлзвa ĸлимaтизaтopa? Прединмно за охлаждане, през лятото и много рядко за отопление.
    3. Kaĸвa e:
    a) ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo - 14 кв. м. са и двете помещения
    б) видa нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид); дървена дограма с двоен стъклопакет.
    в) ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; детска стая - 5.5 кв. м./ спалня - 4 кв.м.
    г) излoжeниeтo нa пoмeщeниe: детска стая - юг / спалня - запад (целодневно е сянка)
    д) eтaж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)?ет. 3
    e) ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н; детска стая и спалня
    ж) в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? апартамент
    4. B ĸoя чacт нa Бългapия и пo възмoжнocт в ĸoe нaceлeнo мяcтo e пoмeщeниeтo/cгpaдaтa? гр. Бургас
    5. ĸaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa - лято - 25/ Зима 21 гр.
    6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и нa ĸoи нe ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? Има изолация на стените , но не знам точно каква.
    7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? не
    8. Kaĸвa cyмa e пpигoтвил зa пoĸyпĸaтa нa ĸлимaтизaтop - до 2500 лв за двата климатизатора

Моля за Вашите препоръки за климатизатори ...и ако може и читава фирма за доставка и монтаж в града.

Предложиха ми следните два климатика:

MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-SF25 VA / MUZ-SF25 VE и съответно MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-SF35 VA / MUZ-SF35 VE. Тъй като във форума видях малко добри отзиви за тези климатици, няма ли да е по-добра следната комбинация:

SRK/SRC - 20 ZM-S и SRK/SRC - 25 ZM-S?

--

Поздрави,
    Радо
    Ако си си харесал споменатите от теб климатици, не пречи дори и да ги комбинираш.

Sent from my SM-G928F using Tapatalk

2.  

3. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

Радо, аз използвам мхи 20ка в 14кв.м.спалня и е супер тих. Не ти трябва 25ца. Ако можеш да си позволиш взимай две хевита 20zm-s.

4. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Цитат Първоначално публикувано от Фърбата Виж публикацията
    2. Зa oxлaждaнe, зa oтoплeниe или и зa двeтe (цялo ceзoннo пoлзвaнe-oxлaждaнe и oтoплeниe) щe ce пoлзвa ĸлимaтизaтopa? Предимно за охлаждане и за отопление преходните сезони, когато локалното парно ( с котел на твърдо гориво) не работи. А също и понякога зимата през нощта, когато не се поддържа горенето на котела.
    7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? Досега се използваше конвекторна печка, която искаме да заменим.
    Повечето съвременни климатици работят най-добре, когато не се спират. Специалистите тук винаги са писали, че не е правилно да се използват инцидентно (особено при по-ниски температури) като конвекторна печка например през нощта, когато "котелът не работи"..
    avenger одобрява това.

5. Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от sirgeorge Виж публикацията
    Здравейте! Предстои ми покупка на климатик за следното помещение:

1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - жилищно.
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора? - за двете.
    3. Каква е:
    а) квадратурата и кубатурата на помещението - 18м2, 45м3.
    б) вида на дограмата и стъклопакета (дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид);- PVC с двоен стъклопакет.
    в) квадратура на прозорците;- 7m2
    г) изложението на помещението;- източно
    д) етаж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености)? - 5 етаж от 7, среден апартамент.
    е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н;- хол
    ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение? - апартамент
    4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? - Варна
    5. Каква е желаната температура за поддържане лято/зима? - 21/22
    6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? - иззидана с итонг тераса с външна изолация от 50мм стиропор пред хола
    7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? ТВ и аудио техника.
    8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор. - 1500лв
    9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане? - -15/45
    10. Ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му, разположението (или предвиденото разположение на мебели),
    прозорци и врати и друго което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели. - нямам.

П.п. Хола е доста топъл, комшиите отопляват отвсякъде, единствената външна стена е тази с терасата. Зимата без да включвам нищо е около 19 градуса. Имам още един хол който е залепен до този, там обаче е усвоена терасата и е 22 кв. 55 куб. там работи доста прилично едно Fujitsu 12 LGC.
    Нещата взеха да се изясняват. Първоначално си бях харесал 10-ката Тошиба Сузуми, после се захласнах по 9-ката Панасоник Етереа. След дълго четене на форума се отказах от Панасоника, остана Сузимито и тъкмо щях да го поръчвам видях на живо 25-цата на Митсубиши ZM-S. И като е гарга да е рошава промених малко заданието и дигнах малко бюджета до 1600-1700 лв. и ще взема най-вероятно 35-цата ZM-S за да се презапася пък и може зимата да отварям вратата към коридора, който е 6 кв., 15 куб. (при такъв сценарий ще помага и 12-ката в съседния хол) Ако има нещо по подходящо спрямо този модел и бюджет ще се радвам ако споделите или пък ме разубедите. Чуденето ще продължи до края на седмицата.
    Този пост е редактиран от sirgeorge; 09-06-16 в 22:50.

6. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Нямаш нужда от 12ската.

Sent from my SM-G928F using Tapatalk
    ivan74 и kokovox харесват това.

7. Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Живее в
    Варна

12-ката в другата стая или 12-ката ZM-S?

8.  

9. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

9ката zm-s ще свърши работа

10. Тук е от
    Jun 2016

Цитат Първоначално публикувано от VanDan Виж публикацията
    Повечето съвременни климатици работят най-добре, когато не се спират. Специалистите тук винаги са писали, че не е правилно да се използват инцидентно (особено при по-ниски температури) като конвекторна печка например през нощта, когато "котелът не работи"..
    В такъв случай ще се ползва предимно за охлаждане лятото. Очакват се жеги... И ако може зимата и да топли отвреме-навреме...
    Ако може да ме ориентирате към конкретна марка, модел. И какъв точно ще ми трябва- "десятка", "дванайска"

11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

Цитат Първоначално публикувано от sirgeorge Виж публикацията
    12-ката в другата стая или 12-ката ZM-S?
    Помисли и за Hitachi RAF-25RPA.

12. Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от emil vasilev Виж публикацията
    Ей тука ме хвърли в тъч. Не съм мислил за подов, защото сегашното разположение на мебелите не позволява такава опция. Ще помисля върху това предложение, благодаря!

13. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Цитат Първоначално публикувано от Фърбата Виж публикацията
    В такъв случай ще се ползва предимно за охлаждане лятото. Очакват се жеги... И ако може зимата и да топли отвреме-навреме...
    Ако може да ме ориентирате към конкретна марка, модел. И какъв точно ще ми трябва- "десятка", "дванайска"
    За охлаждане всички стават. Дори моите доста стари 2 климатика охлаждат цялата къща. Вече ако търсите екстри - тиха работа, пречистване на въздуха, слаба струя и т.н. тогава се гледат по-скъпи модели. И за отопление при външни температури от +3-5гр. нагоре повечето стават.

14.  

15. Тук е от
    Jun 2016

Благодаря, VanDan. Няма да е излишна екстра за регулиране на въздушната струя. Въпреки, че написах, че стаята е "детска" - реално се обитава от възрастни хора, пенсионери, а те са по- капризни и от децата. Не написах "спалня", тъй като не се ползва само за спане, а целодневно. И доста ме притеснява посоката на струята, затова на схемата посочих два варианта за разположение на вътрешното тяло.
    Остава висящ въпроса каква марка и какъв модел да бъде, така, че моля за вашите предложения.

16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

Daikin FTXB35C
    Fujitsu-General *12LLCC(при добра оферта е във бюджета)
    Toshiba RAS-137SAV-E6(при добра оферта е във бюджета)
    HITACHI RAK 35PEB(при добра оферта е във бюджета)
    LG E12EM(до -10гр. е)
    Този пост е редактиран от emil vasilev; 10-06-16 в 15:37.

17. Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от emil vasilev Виж публикацията
    Сериозно се замислих за подов след това предложение. Видях в сервизното на Хитачито, че за отопление го дават от 14-18 кв.м., което е на ръба на моят хол (най-вероятно ще успее да го стопли, защото нямам големи топлозагуби), но ми се иска малко запас и се чудя между него и GREE GEH12AA-K3DNA1B.

П.п. Днес видях Хитачито, за жалост отпада, оказа се че въздушната струя излиза само през горната клапа, а това е голям минус за мен. Не успях да видя подовия на Gree иначе ми казаха, че външното е същото ползвано в Change, а вътрешното е копие на Daikin (Midea също са го изкопирали). Прeпоръчаха ми Daikin FVXS25F, който е над бюджета, но ако се напъна малко може да го взема и така и така ще се наложи да дигна бюджета се загледах и по TOSHIBA RAS-B10UFV-E и пак дилема. Не съм се отказал от подовия на Gree, но като че ли Dakin-a и Тошко по са ми на сърце.
    Този пост е редактиран от sirgeorge; 11-06-16 в 19:22.

18. Senior Member Аватара на ivan74
    Тук е от
    Jan 2011
    Живее в
    Варна

Аз гласувам за Тошко!

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Левски - Завръщане | А ПФГ 2015 / 2016
    От kod във форум Спорт
    Отговори: 5
    Последно: 13-11-17, 18:52
  2. Квалификации Евро 2016
    От iihtiandar във форум Спорт
    Отговори: 9
    Последно: 10-06-16, 09:03
  3. Избор на климатик
    От Nikolai_Ivanov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 26
    Последно: 03-10-13, 21:19
  4. Избор на климатик
    От dzatara във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 8
    Последно: 12-09-13, 00:34
  5. Избор на климатик
    От dragozow във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 14
    Последно: 06-07-10, 18:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе