Точно затова реших да се обърна за съвет тук във форума.Освен бг клима има ли други на които може да се разчита
Точно затова реших да се обърна за съвет тук във форума.Освен бг клима има ли други на които може да се разчита
Ами и Ен Поул, магазина му е срещу паркинга на новият парк.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Здравейте колеги,
предложете машина за отопление/охлаждане на хол (вътрешна стая) 18кв.м/50 кубика; външна изолация; южно изложение; стара дървена дограма; бюджет 2000 лв. Зимата често има мъгли където живеем.
Добре ще е машината да има малко повече запас, защото вечер преди лягане мисля да отварям вратата към съседната спалня (30кубика) за около 30-60минути да "завърти въздуха" както се казва.
Загледал съм се в едно LG LG H12AK.NSM/H12AK.UL2 - Технoмаркет - онлайн магазин , което се вмества в бюджета и е с 5 години гаранция, което е голям плюс . Може да предложите други марки и модели.
Този пост е редактиран от avenger; 19-06-16 в 22:33.
9ката е на промоция в Емаг, 1600лв. Ще ти свърши работа, щом държиш да е е LG.
Вземи 12ка .След време вратата ще е повече отворена,и ако е по-малък може да съжаляваш.
Само за справка, при 9ката имаш на разположение 4.3кв при -7, а при 12ката 4.6кв. Незначителна е разликата, пък и машините хардуерно са еднакви, с тази разлика че в момента на места 9ката е 500лв по евтина. Не намирам основателна причина да се закупи 12ка.
Май ударих на камък с търсенето на японска тошиба 7-ца или 9-ка. Моля, препоръчайте ми нещо подобно за спалня - да е много тихо, да има плазма, самопочистване и по възможност - аспирация, и да го има в България, е, мога и да почакам малко...Четох, че дайкините при аспирация имат топлообменник на изходящ и входящ въздух, само те ли са така?
Забравих - да е с ниски минимуми.
Този пост е редактиран от Sheriff; 19-06-16 в 20:57.
Аха, тука все си мислех че се дават много ценни и компетентни съвети, но явно съм далеч от истината-съветите са тотални направо.
От Е-маг на промоция си купуваш тотални бели със сервиз в Румъния и когато разбереш че си дал една камара пари уж за намален с 40-50% за продукт който е бил преоценен още в завода и цената не случайно е свалена на половина, тогава прибягваш до "сервиза" им и разбираш че няма такъв реален, а уреда ти става пътешественик във времето и пространството и получава още дефекти ако изобщо някога го видиш отново.
Просто и аз тествах тези мошеници с една кафе-машина на Делонги с 50 % надолу. Добре че само крана от месинг беше с лошо струговано легло към затварящата игла та го опилих с дремела и заспа. Та ако имате техниката и познанията за ремонти по уредите- купувайте от Е-маг. То и две големи теми има в ФВ-форум и Бг мама за тия измамници !!!
А и да не забравяме за генерирането на кухи курсове от куриерските фирми и реализирането на печалби от това разбира се.
От моят познат Управител в технополис разбрах че повече от 12-15 % намаление на стока е нереално и невзможно ако продуктът е изправен !!! А с тези 12-15% пък се изяжда от печалбата за продавачите и консултантите на магазина.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=687700.855
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php...3251&start=315
Това Фуджи що така като го нацепих ей сега на Фул-Поуерфул и на 22 градуса тук в работата и духа на макс 5 минути и отива на нормален режим ??? И таман 4 пъти пробвам вече. Нали голяма сила голяма марка това било ? И то при режим охлаждане, което за инвертор не би следвало да е товар изобщо.
А моите немаркови клими по два часа бичат в режим Поуер ? И то говориме и за отопление и за охлаждане.
Щото по принцип този режим е наличен при конвенционалните клими само на охлаждане, а на отопление го има само при инверторите.
Та просто работят тия мойте. Какви компресори какво нещо само. Ама не съм ги вземал от Е-маг де.
Разбирате ги нещата доста де -таблици цифри,хиляди левове..........
Този пост е редактиран от kossis; 20-06-16 в 11:08. Причина: е
Да, става, макар че минимумите са тройно по-високи от на тошибата. Гледах това Цък, не е ли по-ново и съответно по-добро (устройва ме 7-ца), и има ли топлообменника, за който попитах по-горе?
P.S. Друго подходящо, освен Дайкин?
Не бе купувайте от Е-маг бе.
-----------
А що така това Фуджи си пази компресорчето ?
Че то моите три конвенционалки работят на охлаждане в режима Поуер по 15 минути преди да отидат в нормалният режим.
В режим на Поуер -2 часа трябва на отопление да работи и да не се замисля, а то на охлаждане кляка веднага това Фуджи.
Ами не съм "Спец", а патил по скоро. ""Спецовете"" сте Вие все пак !
Този пост е редактиран от kossis; 20-06-16 в 11:32.
Режим охлаждане е по-тежък за компресора ,явно загрява - не ти знам точния модел на машината, но явно е от ниския клас на марката.
Този пост е редактиран от avenger; 20-06-16 в 14:28.
Аз пък знам че отоплението е по тежко като режим. И това се вижда и по консумацията и при конвенционалните клими където на отопление не е наличен изобщо този режим, защото компресора няма да насмогне, а и така или иначе работи на макс винаги там, но на по кратки интервали. И ако трябва да работи 2 часа и да духа топло...........
Та от тебе чувам че охлаждането било критично като режим за климатика. Ма знае ли човек.
Нисък клас за по над 1000 лева броя от Япония били тия Фуджи електроникс като производство- RSG12LMCA
Този пост е редактиран от kossis; 20-06-16 в 12:09.
Здравейте,
моето запитване съвпада доста с това на дамата (да не се окажем съседи после) като изложение (южно от към късата страна), размери, дограма PVC, изолация (няма такава, стара сграда в централна София) и работа само на охлаждане (на парно съм и ако се ползва есента няма да е при драстични разлики в температурите).
Климатикът, който тя е харесала в момента е на промоция във Вимакс: Инверторен климатик Daikin FTXB35C/RXB35C, 12000 BTU, Клас A+Това е евтиният вариант от тези, които гледам след ровене по форумите.
Другите са:
Инверторен климатик Mitsubishi Heavy SRK35ZMP-S/SRC35ZMP-S STANDARD, 12000 BTU, Клас A++
Инверторен климатик Panasonic CS-RE12RKEW/CU-RE12RKE, 12000 BTU, Клас A++
Инверторен климатик Daikin FTX35KV/RX35K, 12000 BTU, Клас A++
Кой би бил оптималният вариант за мен от към цена/качество/сервиз.
И самите Вимакс надеждни ли са?
Благодаря предварително!