Страница 80 от 233 ПърваПърва ... 3070787980818290130 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,186 до 1,200 от общо 3493
Like Tree1857Одобрявам

Избор на климатик 2016 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    May 2016

Отговор: Избор на климатик 2016 г.

Трябва да купуваме климатик:
    За отопляване на Хол 80 куб.м /30 кв.м/

- Нова къща на село /Пловдивска област/
    - Желана температура през зимата около 22 градуса (има възможност при големите студове да се използва Камината на Пелети)
    - Желанието е през лятото да може да изтодява, защото както казах имаме пелетна камина и ако видим зор в най-големия студ, ще я пуснем, но лятото няма какво друго да пуснем освен климатика
    - 2/3 южно изложение, другите 2 стени са изток/запад
    - изолация отвътре само, външна за сега НЯМА
    - 2 прозореца - ЮГ, Изток - отваряеми
    - Бюджет 1300 - 1400 лв

За сега съм разгледал тези модели:
    http://*********/invertorni-klimatici...tu-klas-a.html
    http://*********/invertorni-klimatici...tu-klas-a.html

Ще свършат ли работа?
    Ако имате други, моля да ги споделите, може и леко да надвишават бюджета, но ако тези 2та които съм дал ще вършат работа, дори и малко повече да се напъват, ще ги приема.

2.  

3. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Не са били малко клиентите на Вимакс, които се ревали във форума от претупан и некачествено извършен монтаж. Относно подходяща машина, за мен избраните от вас няма да ви топлят успешно през зимата. Най добре е да се извърши оглед от специалист.

пп Ако държиш на вътрешното си спокойствие потърси отговорен и кадърен човек за монтаж и избор на машина. MEGA е един от тях.

пп Нордиците на Дайкин (подовия) са добри машини. Gree U Crown, Mitsubishi Heavy, Toshiba....

Светльо, замислял ли си се за японска машина втора употреба? Много екстри и свръх икономични?

4. Тук е от
    May 2016

Цитат Първоначално публикувано от KI_YOOU Виж публикацията
    Не са били малко клиентите на Вимакс, които се ревали във форума от претупан и некачествено извършен монтаж. Относно подходяща машина, за мен избраните от вас няма да ви топлят успешно през зимата. Най добре е да се извърши оглед от специалист.

пп Ако държиш на вътрешното си спокойствие потърси отговорен и кадърен човек за монтаж и избор на машина. MEGA е един от тях.

пп Нордиците на Дайкин (подовия) са добри машини. Gree U Crown, Mitsubishi Heavy, Toshiba....

Светльо, замислял ли си се за японска машина втора употреба? Много екстри и свръх икономични?
    Здравей и благодаря за бързия отговор,

Климатика принципно не е за мен, а за тъщата.
    Не съм се замислял за втора употреба, дори не знам къде се продават, но съм отворен да видя и такива предложения.

В апартамента ми имам Toshiba RAS18 Suzumi.. и съм адски доволен.
    Но той не влиза в бюджета и затова го изключвам.

Значи с 2 думи трябва да вдигнем бюджета за да има някакъв смисъл ?

Главната идея е за охлаждане, защото както казах за отопление може и да останат на пелетите, но кои знае, климатика си е глезотийка, която не изисква нито чистене, нито нищо.

5. Тук е от
    Jun 2016

Цитат Първоначално публикувано от Bobby Komitov Виж публикацията
    Здравейте,

моето запитване съвпада доста с това на дамата (да не се окажем съседи после) като изложение (южно от към късата страна), размери, дограма PVC, изолация (няма такава, стара сграда в централна София) и работа само на охлаждане (на парно съм и ако се ползва есента няма да е при драстични разлики в температурите).

Климатикът, който тя е харесала в момента е на промоция във Вимакс: Инверторен климатик Daikin FTXB35C/RXB35C, 12000 BTU, Клас A+Това е евтиният вариант от тези, които гледам след ровене по форумите.

Другите са:

Инверторен климатик Mitsubishi Heavy SRK35ZMP-S/SRC35ZMP-S STANDARD, 12000 BTU, Клас A++

Инверторен климатик Panasonic CS-RE12RKEW/CU-RE12RKE, 12000 BTU, Клас A++

Инверторен климатик Daikin FTX35KV/RX35K, 12000 BTU, Клас A++

Кой би бил оптималният вариант за мен от към цена/качество/сервиз.

И самите Вимакс надеждни ли са?

Благодаря предварително!
    Цитат Първоначално публикувано от KI_YOOU Виж публикацията

Да, по принцип Вимакс ми приличат малко на супермаркет за климатици. До някъде не ме притеснява толкова целия процес, защото няма да завися от климатика през отоплителния сезон (на парно съм). Това разбира се по никакъв начин не значи, че не бих се съобразил с компетентни мнения за избор на добър и балансиран вариант спрямо нуждите ми, за което ще съм благодарен на всеки.

Друго, което се сетих да споделя, е че климатикът може да бъде монтиран на 2 места: холът има 1.5-2 м чупка на изток (така е монтиран при съсед) или на южната стена, която е около 3.5-4м. Предполагам е по-добре климатикът да духа по дължината на хола (около 6м) от колкото по ширина (3.5-4м.), а и така струята ще бъде точно към дивана.

6. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от Sheriff Виж публикацията
    Да, става, макар че минимумите са тройно по-високи от на тошибата. Гледах това Цък, не е ли по-ново и съответно по-добро (устройва ме 7-ца), и има ли топлообменника, за който попитах по-горе?

P.S. Друго подходящо, освен Дайкин?
    На първо място вземи напиши от къде си и какъв ти е бюджета за климатик. Така може да се включи някой и да ти даде връзка за това, което търсиш. Аз имам японска Тошиба DR серия, но тя е само с изходяща аспирация. Не съм специалист и не зная дали има Тошиба или друга машина, освен Уруро-Сарара с входяща аспирация. Не зная какво имаш в предвид за топлообменник за входяща и изходяща аспирация. Сигурен ли си в термина?

7. Junior Member Аватара на Sheriff
    Тук е от
    May 2016

Цитат Първоначално публикувано от SPSt Виж публикацията
    На първо място вземи напиши от къде си и какъв ти е бюджета за климатик. Така може да се включи някой и да ти даде връзка за това, което търсиш. Аз имам японска Тошиба DR серия, но тя е само с изходяща аспирация. Не съм специалист и не зная дали има Тошиба или друга машина, освен Уруро-Сарара с входяща аспирация. Не зная какво имаш в предвид за топлообменник за входяща и изходяща аспирация. Сигурен ли си в термина?
    Добре - Варна, бюджетът не е важен ако успея да се убедя, че си заслужава, топла стая 10-12м2 (7-ца или 9-ка ще ми върши перфектна работа). Купих за хола нова Тошиба 406SDRH и май ми харесва, но се затрудняват да ми доставят 225 или 255SDRH.
    Правилният термин предполагам е "рекуперация".
    Търся нов климатик, тих, с нисък минимум, със самопочистване, плазма, по-възможност и с аспирация, т.е. търся максимален комфорт и незабележима работа. Предвид изискванията се насочих към машини за японския пазар, но няма проблем и да е за Европа.

8.  

9. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Mitsubishi MSZ-ZXV224

Като не могат да ти го доставят има и други търговци, купуваш от тях и монтажа го възлагаш на варненци.

10. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    София

Здравейте колеги.
    Трябва да намеря климатик за сестра ми, който предимно ще се използва, през летните месеци.
    Помещението е:
    -Дневна в малко блокче, под формата на квадрат, около 28 кв.м. и 75 куб.м.
    -Изложение - има две вътрешни стени и две външни стени - една юг и една запад, които на 50% са с ПВС дограма и стъклопакет, а по останалата част има външна изолация.Ако има значение, на всички прозорци има монтирани външни ролетни щори /алуминиеви с пълнеж/ .
    Та се търси, някакъв може и бюджетен климатик / максимум до 1000 лв. -без претенция за марка/, който да успее да поддържа, нормална температура, през горещите дни на летните месеци.

11. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

Светлозар за охлаждане машините, които сте дали ще свършат работа.

12. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Gree е марката, Чейндж или Виола е модела.
    ivan74 и P.Hristov харесват това.

13. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

Емич, погледни Дайкин FTXB35 или някое Gree 12ска.

- - - - - - - - - -

Боби аз бих погледнал Митсубишито или Панасоника. Обаче стаята е доста голяма. Надявам се да смогват.
    emicha1 одобрява това.

14.  

15. Тук е от
    Jan 2009

Здравейте,
    Бюджет 1000-1100макс с монтажа

Може ли да препоръчате климатик за две помещения 12кв.м. и 15кв.м. общо 27кв.м. с височина 2.25метра ?
    От Варна съм, днес бях до Ох миро /сравнително подробно обесниха/, варна клима в 18:15 бяха затворени при положение, че са до 18:30 по табела.

Също така от къде да го закупя ? Ако може по възможност коректна фирма.

Спрял съм се на
    GREE GWH12RB / K3DNA3C VIOLA (WiFi) - не разбрах последно 3год или 5год е гаранцията ?
    MIDEA MSMBBU-12HRFN1 MISSION SMART + WiFi - нов модел , спечелил награда в Милано - заслужава ли си или изобщо да го пропусна ?
    Други модели? По характеристики не мога да взема решение, затова питам за професионално мнение

16. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Виж първия, онзи с наградите го остави.

Sent from my SM-G928F using Tapatalk
    P.Hristov одобрява това.

17. Тук е от
    Jan 2009

Мерси, и без това ме издразни описанието му: Шум (вътрешно тяло):20/28/35/38 dB ... последно ??

Бихте ли препоръчали от къде да го закупя+монтаж ?? За някакви вулкани изчетох мнения, други ? Гаранцията последно колко е ?? В този диапазон не си заслужава нищо друго размисъл ? Ще се ползва най-вече за охлаждане на двете стаи, зимата в редки случаи за отопление на едната

18. Member
    Тук е от
    Mar 2015

Цитат Първоначално публикувано от markata Виж публикацията
    Мерси, и без това ме издразни описанието му: Шум (вътрешно тяло):20/28/35/38 dB ... последно ??
    Туй направо ме разцепи
    Колега това са стойностите при различните скорости на вентилатора на вътрешното.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Левски - Завръщане | А ПФГ 2015 / 2016
    От kod във форум Спорт
    Отговори: 5
    Последно: 13-11-17, 18:52
  2. Квалификации Евро 2016
    От iihtiandar във форум Спорт
    Отговори: 9
    Последно: 10-06-16, 09:03
  3. Избор на климатик
    От Nikolai_Ivanov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 26
    Последно: 03-10-13, 21:19
  4. Избор на климатик
    От dzatara във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 8
    Последно: 12-09-13, 00:34
  5. Избор на климатик
    От dragozow във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 14
    Последно: 06-07-10, 18:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе