kokovox имам чувството ,че направо си обсебен от MHI.
kokovox имам чувството ,че направо си обсебен от MHI.
Колега виж новите модели на Дайкин Bluevolution. Имат екстри от сорта на йонизатор и пр. Дизайна е доста приятен. Сигурно и с размразяването ще са ок.
Sent from my SM-G928F using Tapatalk
Здравейте! Предстои ми покупка на климатик за следното помещение:
1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - жилищно.
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора? - за двете.
3. Каква е:
а) квадратурата и кубатурата на помещението - 18м2, 45м3.
б) вида на дограмата и стъклопакета (дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид);- PVC с двоен стъклопакет.
в) квадратура на прозорците;- 7m2
г) изложението на помещението;- източно
д) етаж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености)? - 5 етаж от 7, среден апартамент.
е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н;- хол
ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение? - апартамент
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? - Варна
5. Каква е желаната температура за поддържане лято/зима? - 21/22
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? - иззидана с итонг тераса с външна изолация от 50мм стиропор пред хола
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? ТВ и аудио техника.
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор. - 1500лв
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане? - -15/45
10. Ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му, разположението (или предвиденото разположение на мебели),
прозорци и врати и друго което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели. - нямам.
П.п. Хола е доста топъл, комшиите отопляват отвсякъде, единствената външна стена е тази с терасата. Зимата без да включвам нищо е около 19 градуса. Имам още един хол който е залепен до този, там обаче е усвоена терасата и е 22 кв. 55 куб. там работи доста прилично едно Fujitsu 12 LGC.
Този пост е редактиран от sirgeorge; 04-06-16 в 01:22.
Вижте Тошиба Сузуми 13, Фуджи Лука 12, МХИ 12 zm-s. Може и някой панасоник да свърши работа.
Ами може и да се справи. Тези квадрати са и към максимума. Ако ще е 9ка погледнете Sharp AY-XP09GHR/AE-X09GHR. Може да я намерите с монтажа във бюджета ви. Има малко повече мощност и повече екстри от Сузумито.
sirgeorge, ето Ви няколко модела които ще се справят с Вашето задание:
Toshiba RAS-B10N3KV2-E1 Suzumi Plus
Toshiba RAS-13BKV-E Mirai
Panasonic CS-Z9SKEW~CU-Z9SKE Etherea
Panasonic CS-TZ12SKEW~CU-TZ12SKE
Gree GWH12KF-K3DNA6G Change
Mitsubishi Heavy Industries SRK35ZMP-S~SRC35ZMP-S Standart
General Fujitsu ASHG12LMCA
Hitachi RAC-14PECI/RAC-14WECI Eco Comfort
Daikin FTX35KV~RX35K New Comfort
Шарпа отвън с двуредов топлообменник ли беше?
Това е подвеждащ въпрос нали.Какъвто и да е отговора заключението ти ще е, че е доста по-зле от Етереята .
Този пост е редактиран от avenger; 05-06-16 в 15:47.
Алекси, пиши по темата, не се отклонявай със странични въпроси. Не си ли виждал на север от нас с какво се топлят?
https://plus.google.com/photos/113362452168342737754/album/5998800768176881905/5998800846822504210
sirgeorge, ето още едно предложение:
Климатик LG Prestige H09AL, 9000 BTU,, Клас A+++, Plasmaster Ionizer Plus, Микро филтър 3M, Самопочистване Plasmaster, Бял
Jack Krauser, благодаря за предложението ще го имам в предвид!
Някой има ли LG Athena H09AK Inverter V ? ДЕфростите как са?Как се държи при -10 или -15 ?