Страница 87 от 233 ПърваПърва ... 3777858687888997137 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,291 до 1,305 от общо 3493
Like Tree1857Одобрявам

Избор на климатик 2016 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2016

Отговор: Избор на климатик 2016 г.

Здравейте,
    Моля за съвет за избор на стенен инверторен климатик с плазмен филтър.

С малко бебе сме и в големите горещини ще ни е необходим климатик. Макар, да не е препоръчително да се ползва климатик в стая с бебе, в панелен блок ще ни е наложително. Битхе ли могли да препоръчате подходящ климатик с плазмен филтър при следните параметри на помещението:

1. Вид пoмeщeниe– жилищнo
    2. Зa oxлaждaнe, зa oтoплeниe или и зa двeтe (цялo ceзoннo пoлзвaнe-oxлaждaнe и oтoплeниe) щe ce пoлзвa ĸлимaтизaтopa? – Основно за охлаждане, за отопление при нужда (има ТЕЦ)
    3. Kaĸвa e:
    a) ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; - 17,5 кв.м, 44 куб.м
    б) видa нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeт- ПВЦ двоен стъклопакет
    в) ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; - прозорците и вратата (терасна) са вътрешни към усвоен балкон, който също е с ПВЦ дограма.
    г) излoжeниe - изток
    д) eтaж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa – 3-ти, 7 етажа панелен блок
    e) ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- вceĸиднeвнa;
    ж) в aпapтaмeнт
    4. B София
    5. ĸaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? Лято + 24; зима + 26
    6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и нa ĸoи нe ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? - не
    7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? – компютър, телевизор и хладилник
    8. Kaĸвa cyмa e пpигoтвил зa пoĸyпĸaтa нa ĸлимaтизaтop.- до 1500 лв. (по възможност по-евтин вариант)
    9. дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? – зима – 15, лято +40

Предварително ви благодаря за съветите!!!

2.  

3. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

До 1500 лв. с плазмен филтър, само японец употребяван.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
    tony34al и kokovox харесват това.

4. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Ще простудите детето с този климатик. Оставяйте леко отворена вратата/прозореца да влиза пресен въздух. Като пуснете климатик трябва да затворити прозорците и вътре въздуха става със специфична миризма при работещ климатик на охлаждане, пък кой каквито филтри ще да ви прехвалва. Плазма филтъра дето го искате може да ви разочарова - няма да направи въздуха свеж планински. Не става и номера да пуснете климатика за малко да охлади и после да го спрете - след 15 минути ефекта от охлаждането го няма. Трябва да работи непрекъснато и за да ви хареса трябва във всички стаи да е еднаква или близка температурата. А това с един климатик не става.

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Демек, им обясни, че по добре да си сварят детето, отколкото да си сложат един климатик и да му поддържат някаква нормална температура.
    blue1, Aleksandars, Mega и 3 други харесват това.

6. Тук е от
    Jun 2016

Здравейте отново! Писах ви преди няколко дни но никой не ми отговори. Моля дайте съвет какъв климатик да взема за стая от апартамент във Варна около 16-17кв.м. Източен с ПВЦ дограма. Ще се ползва през лятото за охлаждане и през зимата при не много големи студове. В същата стая и в съседна/съседния апартамент/ има печка на дърва за големите студове. Стаята е сравнително топла и без отопление температурата рядко пада под 15 градуса. Един познат много похвали климатиците на FUJI ELEKTRIC , аз си харесах два модела но бих искала и друго мнение да чуя и ако е възможно да ми предложите добри модели, които ще ми вършат работа на същите или на малко по ниски цени. Ето това си харесах:
    Климатик FUJI RSG12LLCC/ROG12LL
    Климатик FUJI RSG09LMC/ROG09LM
    Климатик FUJI RSG12LMC/ROG12LMC
    Моля ви помогнете ми да си избера добър климатик , все пак съм май единствената дама ,която моли за съвет.
    Този пост е редактиран от nelli; 26-06-16 в 17:34.

7. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

nelli, от изброените от Вас, може да обърнете внимание на 12LMC, както и на Toshiba RAS-13BKV-E Mirai, Gree GWH12KF Change, Panasonic CS-TZ12SKEW, Mitsubishi Heavy Industries SRK35ZMP-S Standart, Hitachi RAC-14PECI Eco Comfort
    kokovox одобрява това.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Живее в
    Варна

nelli аз наскоро търсих за хола със същото изложение и квадратура за Варна и Aleksandars ми предложи следните климатици:
    Toshiba RAS-B10N3KV2-E1 Suzumi Plus
    Toshiba RAS-13BKV-E Mirai
    Panasonic CS-Z9SKEW~CU-Z9SKE Etherea
    Panasonic CS-TZ12SKEW~CU-TZ12SKE
    Gree GWH12KF-K3DNA6G Change
    Mitsubishi Heavy Industries SRK35ZMP-S~SRC35ZMP-S Standart
    General Fujitsu ASHG12LMCA
    Hitachi RAC-14PECI/RAC-14WECI Eco Comfort
    Daikin FTX35KV~RX35K New Comfort
    към тях бих прибавил
    Mitsubishi Heavy SRK25ZM-S сега е на промоция 1010 лв. без монтаж или ако ще отваряш към коридор или искаш да се презапасиш Mitsubishi Heavy SRK35ZM-S за 1170 лв. без монтаж (може да ти дам линкове на лични, за да не се сметне за реклама).

Първоначално се спрях на Toshiba RAS-B10N3KV2-E1 Suzumi Plus и/или Panasonic CS-E9QKEW Etherea, после сe ориентирах към MHI SRK35ZM-S Premium и след това залитнах по подовите(но това е друга тема). В крайна сметка ми монтираха подов Toshiba, който е с външното тяло на Сузими +. За сега съм много доволен, но ако искаш да минеш по-тънко вземи Mitsubishi Heavy SRK25ZM-S като цена/качество е без конкуренция сред останалите предложения.
    Успех в избора!

П.п. Писали сме с Aleksandars по едно и също време.
    Този пост е редактиран от sirgeorge; 26-06-16 в 17:55.
    kokovox одобрява това.

10. Member Аватара на JOKVN
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    Варна

Къде го има Mitsubishi Heavy SRK25ZM-S на тези пари във Варна?

11. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    kokovox, модела няма йонизатор, а пасивна йонизация. Което доста се различава от реалния йонизатор.
    Аз лично усещам йоните от пасивния повече, отколкото от активния йонизатор на Дайкин.

12. Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от JOKVN Виж публикацията
    Къде го има Mitsubishi Heavy SRK25ZM-S на тези пари във Варна?
    http://maxclima.bg/%D0%BA%D0%BB%D0%B...?productId=220
    JOKVN одобрява това.

13. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от sirgeorge Виж публикацията

Това потвърдено ли е, или е грешка на сайта? Най-вероятно става дума за модела ZMP-S. Не знам да има активни промоции за модла ZM-S. Цената му на едро е повече от цитираната в сайта?

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Живее в
    Варна

Не съм ходил да ги питам, но предлагат SRK25ZMP-S с монтаж за 1369 лв. пак според сайта. Аз от там взех http://maxclima.bg/%D0%BA%D0%BB%D0%B...?productId=136

16. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Цитат Първоначално публикувано от tony34al Виж публикацията
    Демек, им обясни, че по добре да си сварят детето, отколкото да си сложат един климатик и да му поддържат някаква нормална температура.
    Не tony34al, това ти го казваш. Аз нищо не обяснявам, написал съм различна гледна точка, която купуващите за първи път климатик може да пропуснат. В София в панелен блок не знам някой да се е сварил, при това и източно изложение. Виж при тебе в Петрич може.

17. Тук е от
    Sep 2009

Здравейте,
    и ние търсим климатик-помещението ни е за хол 20кв. /панелен апартамент в Разград /5-и предпоследен етаж югозапад с ПВЦ дограма ,стъкло пакета е 2 стъкла обикновени на едната къса стена, но тя гледа към остъклен балкон с винкел,едната стена на дългата страна само е външна.Климатика ще се ползва предимно за охлаждане,като през деня когато няма никой може да е отворена вратата към коридора,човека е възрастен с астма и е желателно да е по-тих и да духа по-комфортно,за зимата може да помага само на печка на дърва която е в друго помещение.Имам опит само с подов Дайкин 35-ца, но във Варна ...париците не знам 1100-1500 предполагам.Благодаря предварително на отзовалите се !

18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

okean , ако не ти са проблем парите ,сложи подов Дайкин 35-ца.Възрастния човек може да не му е много комфортно при охлаждане. Може да му е много по-приятно в режим ,в който се върти само вентилатора.Подовите имат по принцип по-големи вентилатори.И при по-ниски обороти може спокойно да стои на 2-3 метра пред климатика.
    sirgeorge одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Левски - Завръщане | А ПФГ 2015 / 2016
    От kod във форум Спорт
    Отговори: 5
    Последно: 13-11-17, 18:52
  2. Квалификации Евро 2016
    От iihtiandar във форум Спорт
    Отговори: 9
    Последно: 10-06-16, 09:03
  3. Избор на климатик
    От Nikolai_Ivanov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 26
    Последно: 03-10-13, 21:19
  4. Избор на климатик
    От dzatara във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 8
    Последно: 12-09-13, 00:34
  5. Избор на климатик
    От dragozow във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 14
    Последно: 06-07-10, 18:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе