А ако са ти проблем парите сложи това https://gree-bulgaria.com/residentia...ioners-bg/geh/
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
А ако са ти проблем парите сложи това https://gree-bulgaria.com/residentia...ioners-bg/geh/
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Комфорта на подовия е несравним спрямо високостенните климатици в това се убедих за кратко време. Иначе Гри-то ми бе опция намира се за 1600 лв. с монтаж.
Благодаря за отговорите!
Със сигурност не искаме нито да сварим, нито да простудим отрочето. Да се изрива от горещината също не е добре...
Проблемът при нас е, че макар да сме с източно изложение, апартаментът е в ниша на блока и реално дори прозорците да са непрестанно отворени, движението на въздуха навън не се усеща (за разлика от директното напичане на панела). От друга страна няма как да се направи качествено течение, защото двете стаи на апартамента са успоредни (с обща стена).
Нямаме опит с климатиците, от интернет останахме с впечатлението, че тези с плазмен филтър са по-подходящи когато има бебе в дома, затова и за такъв потърсихме съвет. Ако има и други подходящи варианти, може да се ориентираме към тях.
Отново благодаря на всички!
да тоя изглежда досущ като нашия подов Дайкин във Варна : Климатици DAIKIN /Дайкин/; FVXS35F/RXS35J подов монтаж Безплатен монтаж; Инвертори
работата е там,че има радиатори за парното,което е печка прити но в друга стая и по принцип няма място за подов в тоя хол....
Към Лунен Път
Слагайте един климатик, да го има за всеки случай. Хубавото на монтираният климатик е че може да работи, може и да не го включвате. Докато този в магазина/който не е купен/ може да е само изключен.
....и това с изриването може да не е само от жегата , някои от хидратиращите мазила /ако ползвате такива / може да помагат...
Лунен Път сестра ми има стар GENERAL ASHB 09 LDC с плазма, спал съм в тях и съм усещал разлика във въздуха, но плазмата за мен е малко надценена екстра по-скоро маркетингов трик на производителите в средния и високия клас. Все едно ние като бебета все на плазми е трябвало да израстваме. В предната страница има списък с климатици всеки един от тях отговаря за помещението, в бюджета ти са и ще ти свършат работа. Ако пък държиш на тази екстра намери някоя залежала бройка примерно - LG D12RN.NSJ/D12RN.UL2 - Технoмаркет - онлайн магазин или както препоръчаха колегите японче втора употреба.
Този пост е редактиран от sirgeorge; 26-06-16 в 23:27.
На отопление или на охлаждане се е усещала разликата?
Климатика бе пуснат на охлаждане усеща се като чист планински въздух до някое поточе. С две думи има разлика в усещането на въздуха в спалнята с плазмата и в хола където имаше климатик без тази екстра. На отопление не знам как е.
П.п. Между другото сестра ми се оплаквала, че понякога има много странна остра миризма от плазмата.
Този пост е редактиран от sirgeorge; 26-06-16 в 23:42.
Евала на Fujitsu General, защото на някои клими плазмата на охлаждане хич я няма. Дано случат на марка и модел хората.
Е ако избират от маркет ще трябва да се надяват на читава бройка че и на монтаж
Дам, с уредите с кабел и щепсел е по-лесна работата....
Panasonic има подобие на плазма с тяхната пречистваща система Nanoe-G в серията Еtherea. 9-ката може да се намери за около 1450-1500 лв. с монтаж.
Nanoe-G при етериите има два режима на работа. При затворен цикъл, насища малкото количество въздух с озон и дезинфекцира топлообменника, подобно на плазма филтъра. Върши работа.