Няма да се учудя ако видим в някоя клима бетонно блокче за баласт тази практика я има в усилватели и друга техника.
И на двамата мога да препоръчам Sharp AY-XP09GHR/AE-X09GHR за 1400лв с монтаж.Тази зима се представи отлично в хол 23.5 квадрата в къща на втори етаж, под който има неотопляем първи етаж.
За 1800лв и нагоре има и по-хубави = мицубиши хеви, тошиба, фуджицу...
:ME MSZ-FH##VE/MUZ-FH##VEHZ на хартия е с много по-добри х-ки от MHI SRK-ZMX и е до -25гр.
MHI SRK-ZMX е до -15гр.
ME MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VEHZ струва около 2100 лв.
ME MSZ-FH35VE/MUZ-FH35VEHZ струва около 2700 лв.
MHI SRK20ZMX-S струва около 1800 лв.
MHI SRK25ZMX-S струва около 2000 лв.
MHI SRK35ZMX-S струва около 2300 лв.
- - - - - - - - - -
Марката Sharp май приключи с климатиците.Новия собственик се интересува предимно от TV дисплеи.
Шарп GHR е идеален за НЕспални помещения. И за по-сериозни натоварвания Не си слиза до минимума по книга /поне при мен/. Стандартно е с 60 мес. гаранция /гледайте ако може да е без плащания за годишни профилактики. Стандартно си е СИВ!
Ако ще е Панасоник обаче - Е12QKE - малко повечко е като цена, но е по-тих от Шарпа и с малко повечко глезотийки /но не е болка и да ги няма - аутокомфорта и еконавито - спокойно може и без тях/.
Та за горепитащите - Шарп 9-ка или Панасоника 12-ка!
Този пост е редактиран от V_Simeonov; 17-03-16 в 22:25.
Как е с дефроста този Шарп, че не знам защо, но ми вдъхва доверие и се замислям да взема един такъв.
Този пост е редактиран от avenger; 19-03-16 в 17:09.
GHR е с добре проектиран дефрост, разбирай размразява при нужда.
При мен се случва да дефроства и без нужда, но набързо. Работата е там, че за моето помещение щеше да ми е идеално 7-ца, затова не съм много критерий, понеже стаята е в топъл блок и с изолацийки на външните стени и тавана . Но гарантирам че с GHR няма да сте на студено
Благодаря на Емил за линковете, в крайна сметка поръчахме последните два MHI SRK25ZMX-S струва около 2000 лв.
MHI SRK35ZMX-S струва около 2300 лв. има някаква промоциика и решихме да не чакаме предполагам, че ще съм доволна, реално климатиците ни във Враца са от същата серия SRK , просто вече са поостарели
От години цените са такива, промоция няма! Имаше преди няколко месеца, 25цата на 1750лв.
Здравейте,предстои ми покупка на климатик.Става въпрос за помещение 18кв.м с височина 2,50м панелно жилище среден етаж с една външна стена с изолация.Климатикът ще се използва основно за отопление през зимата. Желана температура около 25 градуса.Спрял съм се на на следните два модела:с монтаж.
Mitsubishi Heavy SRK35ZM-S/SRC35ZM-S PREMIUM 1580лв
Моля за мнение и впечатления за по-добрата машина и струва ли си 300лв повече за Mitsubishi.
Fujitsu ASYG12LMCA/AOYG12LMCA 1280лв с монтаж.
Благодаря ви предварително!
П.П Климатикът ще се използва в град Варна ако това е от значение заради климата.
Този пост е редактиран от avenger; 28-03-16 в 23:07.
струва ли си 300лв повече за Mitsubishi. Според мен си струва,прочети двете теми