Първоначално публикувано от
mitko1234 Здравейте,
предстои ми да закупя 3 климатика за охлаждане и отопление на хол 47кв., спалня 13.5кв. и детска 12.5кв. в гр. Варна, като и трите стаи имат врати към 10кв. вътрешен коридор, които смятам да държа отворени. Блока е строен 2007 и има външна изолация, но е доста тънка. Дограмата е PVC с двоен стъклопакет. Държа главно на комфорта и на филтриращите системи, заради малко дете. След много четене на форума съм се спрял на следните машини:
Хол 47кв., юг, запад, север, два вратопрозореца един на юг към открита и един на север към остъклена тераса и много прозорци:
- mitsubishi-electric-msz-fh50vemuz-fh50ve (може и zubadan модела ако е нужен за Варна) - струва ми се, че плазма филтъра, ще е по - добър от филтрите на MHI
- mitsubishi-heavy-srk60zsx-s-src60zsx-s-diamond - единствено ме притесняват филтрите, дали са добри колкото плазмените на МЕ
- daikin-ftxz50nrxz50n-ururu-sarara - както казах държа на филтрирането и качеството на въздуха, но се чудя дали си струва да дам 1к отгоре на горните два
Детска 12.5кв., юг, вратопрозорец:
- mitsubishi-electric-msz-ln25vgw-muz-ln25vg - спрял съм се на този модел, защото fh е прекалено голям, а и виждам, че не ги препоръчвате за спални, защото са по - шумни
- mitsubishi-heavy-srk20zsx-s-src20zsx-s-diamond - отново единствено ме притесняват филтрите, дали са добри колкото плазмените на МЕ
- daikin-ftxa20a-rxa20a - тука може да мина и на 25-цата ако е необходимо, като отново не знам тези филтри как се съпоставят с плазмения на ME
Спалня 13.5кв., север, прозорец:
Тук мисля същия климатик като на детската стая, понеже има голям гардероб и кубатурата е като на детската.
Като цяло май клоня към МЕ заради плазмения филтър, макар моделите на MHI да са с малко по - добри характеристики. Урурото май ми идва прекалено, а малките дайкини май са доста по - зле от другите два.