Здравейте.
Моля за помощ
Трябва ми климатик за детска стая. 4.4м. х 3м. 2.35м или 31.02м3
Стаята е в къща с изложение Юг-Запад, две външни стени на едната от които е прозореца и половин външна стена към терасата на съседната стая.
Дограмата е ПВЦ
Трите стени и тавана са изолирани с гипсокартон и каменна вата 50кг/м3
В момента сме в ремонт и тенденцията е, още три от стаите да бъдат изолирани по същия начин и да се наслагат климатици.
Климатика ще се ползва както за охлаждане така и за отопление. Надявам се на отопление да се справя до -10; -15 от там надолу си има локално парно.
Интересуват ме марките ME и МХИ (имам преки наблюдения върху МЕ MSZ-GE35VA и съм очарован) като съм се спрял на следните модели:
Mitsubishi Heavy SRK20ZS-S
Mitsubishi Heavy SRK25ZS-S
Mitsubishi Electric MSZ-AP25VG
Кой от тези според вас да избера за тази кубатура?
Благодаря предварително.
Здравейте!И аз съм нов тук и имам два въпроса. Искам да монтирам два климатика предимно за отопление зимата. От 14 години ползвах една OSAKA CH-12-TNS - нокога не е спирала и при -27-28'С и все още работи,но външното тяло стана доста шумно. Сега съм се спрял на Fujitsu 12 LMCE . Та въпросите ми са:
1.Дали ще вършат работа при по-ниски от -15'С температури(на места ги дават за работа до -15',на други - до -20')
2.Дали е удачен вариант да сложа в стая 15 кв.м 12-ка,за да мога да оставям от време на време отворена вратата към кухнята и коридора - общо около 14кв.м? Жилището е добре саниран панелен апартамент на втория етаж,но зимата често има периоди с температури -16 - -18'С.Благодаря предварително!
Този пост е редактиран от pliva; 07-07-18 в 13:39.
pliva , по точка :
1. Имам 2 × 12LMCA от от 4г. и 1×12LMCE(което е същото) от 7месеца. До -24° не е имало проблеми въпреки че 2те LMCA са монтирани в неизолирана вила-доста неблагоприятни условия.
2. Ползвам 12 LMCE вкъщи по подобен на вашият замисъл но с тази (немалка)разлика че стаята в която е монтиран е 18кв.м и коридора се отоплява/охлажда от две климатизирани помещения през 2 врати(2 климатика).Имайте впредвид че къщата е зверски топлоизолирана с вътрешна и външна изолация.
Ако бях на ваше място сега , бих загледал 07KGTA за 15кв.м (особенно ако имам топлещи съседи). Топленето на 2 че и 3 помещения с 1 климатик е компромис винаги. Ако възникнат проблеми тази/първа зима , догодина бих сложил вътрешна изолация на външните стени.Ако апартамента не се състои само от стая , кухня и коридор е добре да помислите за 2 машини.Поздрави.
ПС: Не давам съвет , а споделям мнение понеже не мисля че някой ще ви отговори по-конктетно на така (несериозно) зададените въпроси особенно втория.
Точно този модел е с по-тъпото от трите външни тела на Аукс-с правоъгълната решетка, което според мен не е истински Аукс, а е някакъв OEM/ODM, най-вероятно TCL, защото много прилича на тях в склада на Магнум. Истинските АУКС са с кръгла решетка като на Хитачи, а най-хубавите им тела са едни силно правоъгълни, с малък на вид вентилатор и кръгла решетка.
Истинско външно тяло:
http://low-temp.co.za/wp-content/upl...203-wa0007.jpg
ODM тяло:
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/i...-GNxl93MZXDp18
Най-доброто външно тяло на Аукс:
http://www.montana-klima.com/wp-cont...lar1-di-eu.png
В случая и с най-доброто вътрешно. Това е модела LAR1DI, от който имам 2 броя. Други добри модели без аварии са LRR1DI, SUVR1DI и SUKR1DI.
Този пост е редактиран от Ventsislav Negentsov; 07-07-18 в 16:39.
Благодатя за мнението!Аз два ще монтирам,но за хола (26кв.м) ми е ясно!Въпросът ми беше за втория в спалнята дали е удачно да взема 12-ка за тези 15 квадрата(има и мебели,които намаляват значително кубатурата)? Към кухнята и коридора ще се отваря за кратко време. Сега пък ми препоръчаха 12КМТА - с новия фреон и нов модел бил! Ха сега - 12КМТА или 12LMCE ???
pliva, lmce е презимувал вече доста зими, докато kmta, не е. Май има доста промени, спрямо предходния модел. Не е като разликата между lmca и lmce. Аз лично, не бих забил 12-ка в 15м2.
А като гледам характеристиките и хардуера на 07kgta, като нищо да има и по-голям отоплителен потенциал. Определено и за мен това е доста по-подходящия вариянт.
Ще блести с "позлатен кондензатор". Честито и да споделиш впечатления !
Напротив-може да останеш и много приятно изненадан .
Здравейте
Трябват ми два климатика за две отделни стаи.
Спални помещения.
За охлаждане и отопление ще се използват.
Кавадратури:
13.5 - юг
15 - север
Дограма : ПВЦ двоен стъклопакет
Апартамент в София с външна изолация.
Харесах си тези два климатика, но колега от форума ми каза, че нестават.
Инверторен климатик Ariston 35UD0I/ 35MD0O Alys Plus - Климатици
Комбиниран климатик KAS35NF3DCINVF01 + KAS35ZDCINVF0 - Климатици
Някой може ли да ми обясни защо не стават и евентуално какво бих могъл да си взема в този ценови диапазон.
Благодаря предварително.