А защо не Грее фаири 24 ка
Сравнявате 24 с 18 което не е правилно.
За да получите правилни насоки има въпросник ..... отделете малко време за отговори.
А защо не Грее фаири 24 ка
Сравнявате 24 с 18 което не е правилно.
За да получите правилни насоки има въпросник ..... отделете малко време за отговори.
Здравейте!
Моля за съвет. Предстой ми покупка на климатик за пръв път. Ще се ползва целогодишно във всекидневна с кухня 22кв около 50куб, пластмасова дограма и изолация, югоизточно изложение, 5ти етаж.
Бюджет около 1700 лева с монтаж.
За сега съм се спрял на Fuji RSG-12LUCA. Има ли нужда да гледам други модели или този ще е достатачен?
Toshiba RAS-B13N3KV2-E SUZUMI +
Mitsubishi MSZ-SF35VE
Поздрави!
Vasko попълни въпросника, че боба свърши, еле пък за магазин.
Здравейте,
И аз имам нужда от помощ при избор на климатик.
Нужен ми е за комбинирана стая - хол + кухненски бокс + усвоена тераса.Обща площ - не повече от 30кв. Жилището е в подножието на планината, но е стабилно тухлено строителство с до 35 - 40 см външна стена. Ет.1, Етажът е повдигнат на около 2 метра височина от партерното ниво. Помещението е с две външни стени. Комбинирано с климатика, макар и рядко (най - вероятно при по - ниски температури) ще се ползва и малка камина. Височината на тавана е 2.60м. Поддържана температура - не повече от 20градуса.
В момента съм се спрял на следните два хиперинверторни модела :
- LG H12AL-NSM/H12AL-UE1 - 12000BUI
- Mitsubishi electric - MSZ-FH35VE/MUZ-FH35VE - 12000BUI
За втория четох доста добри и положителни отзиви, макар и да е малко по - скъп.
При всички положения не мога да дам повече от 2500-2600лв. Търся най - вече икономия и надеждност в самата система. Интересува ме с цел отопление. Рядко ще се ползва за охлаждане.
Кой от двата бихте ми препоръчали? Отворен съм и към други предложения.
Също така мислите ли, че е добра идея да се постави климатик и в помещението в което ще се спи?
Трябва ли да се притеснявам, ако климатикът няма йонизатор? Като цяло играе ли голяма роля това ?
Също така може ли да ми представите някакви груби сметки , ориентировъчно с колко бих се минал на зима за отопление на въпросното помещение с хиперинверторен? По мои груби сметки ми излезна средно около 60лв. на месец, но все пак искам да сондирам повечко мнения като цяло.
Този пост е редактиран от Tompson; 04-07-18 в 18:38.
Здравейте, ако прочетете поне малко от форума, ще си отговорите сам на повечето въпроси.
Първа страница на темата.
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Tompson, не бих сложил LG-то , при хиперинверторните модели. Лично мнение!
Изпратено от моят MI 6 с помощта на Tapatalk
Tompson, спрямо условията които сте упоменали, предлагам да обърнете внимание на следните модели:
Toshiba RAS-13G2KVP-E Super DaiSeiKai 8
Mitsubishi Electric MSZ-FH35VE~MUZ-FH35VEH
General Fujitsu ASHG12KGTA
Mitsubishi Heavy Industries SRK50ZS-S~SRC50ZS-S Premium
Gree GWH12YD-S6DBA1A (LCLH) Amber
Toshiba RAS-16PKVSG-E Shorai
Някой от тях може да Ви се струват малко преоразмерени, но при -10°С външна температура, няма да е така....
Здравейте! Предстои ми да купя два климатика - за детска стая и за всекидневна с кухня. Климатиците ще се ползват основно за отопление през зимата, през лятото само в най-големите жеги за охлаждане. До момента сме се отопляли с камина на дърва, така че приоритет ми е топло и комфортно през зимата и доколкото е възможно по-ниски сметки за ток. Иска ми се за детската стая климатика да бъде максимално безшумен, за да не пречи на децата. Ще съм благодарна да ме насочите към марка и модел.
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
· жилищно;
2. Основно за отопление ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo - 1.детска стая 6,3м х 3,5 м ~22 кв.м - 58 куб.м - само една външна стена 3,5 м с прозорци и врата към тераса 2.всекидневна - 5,40м х 3,5~ 18,9 кв.м - 49 куб.м - външната стена е само една 3,5м
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa - ΠBЦ/двoeн/ cтъĸлoпaĸeт, KA
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; 1. детска стая 6 кв.м 2. всекидневна 4 кв.м
· изложение нa пoмeщeниeтo; 1. детска стая -изток 2.всекидневна - запад
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти - 3 етаж от 8 етажен панелен блок, вътрешен апартамент
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo 1. дeтcĸa 2. вceĸиднeвнa
· aпapтaмeнт
4. B ĸoя част на България - Пловдив
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? - Като се има в предвид, че досега сме се топлили с камина на дърва и сме свикнали да ни е топличко през зимата, ще е добре да се поддържа по-висока температура през зимата
6.Вътрешна изолация на външните стени. И в двете стаи има само една външна стена с прозорец, която има вътрешна изолация - фибран.
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? - 1. детска стая - телевизор, компютър 2. всекидневна - готварска печка, хладилник, пералня, малък бойлер под мивката, микровълнова, кафе машина, телевизор
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? - 3200 максимум 3500 лева за двата с монтаж - като този за детската стая може да е по-скъп от другия
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? - ще се отопляваме само с климатиците, в Пловдив рядко температурите падат под -10,-15 градуса
10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли.
Здравейте, имам нужда от безпристрастно мнение, защото никога не съм се интересувал от климатици. Ето какво е помещението:
1. Жилищно
2. Ще се използва най-вече за охлаждане, а през зимата - за поддържащо отопление при не много ниски температури. При под -10 ще използвам електрически маслени радиатори. Сметката за ток не е решаваща, държа на други неща като тишина и комфорт.
3. Помещението е обичаен хол в панелен апартамент, с тераса 1.10, H=2.60, отворена (неусвоена)
- 18 кв. м. - преходен хол към спалня,
- обем - 47 куб. м.
- външна стена 3.40 m
- прозорци около 5.5 кв. м. (около 60 % от стената)
- PVC дограма, 3-камерен профил, обикновени бели стъкла
- изложението е юг - югозапад
- етаж 7 от 8 в панелка
Идеята е през лятото да държа всички врати отворени и хладният въздух да се самопридвижва из другите помещения, особено към спалнята в съседство. Тя е със следните данни:
- 13 кв. м, около 34 куб. м
- външна стена около 2.90 м с прозорец+врата, още една външна стена (на изток) 4.80 х 2.60 метра, с външна изолация от 5 см стиропор
- същата ПВЦ дограма, площ около 3.5 кв. м, около 46 % от стената
- изложение юг-югозапад
- има същата тераса, неусвоена
4. В София е апартаментът
5. Желаната температура в климатизираното помещение е около 23-24 градуса
6. Холът е вътрешен, само с 1 външна стена, спалнята е с 2 външни, по-горе писах за изолацията
7. Уредите са: телевизор, компютър, ресийвър за домашно кино, рутер, принтер (ползва се предимно телевизорът - LED LCD 46")
8. Бюджетът не е ограничен, но искам да купя нещо, чиято цена е съобразена с това, което предлага и за което основно ще го ползвам. Повече търся тишина, лесен за употреба, елементарно дистанционно с хубав и четлив дисплей.
9. За отопление няма да разчитам на климатик, но за охлаждане - дори в най-големите жеги искам да не се затруднява да поддържа 24-26 градуса в помещението. Без климатик редовно става 29-30-31 и спането в такава жега е неприятно.
10. Ще опитам да кача схема по-късно днес.
Най-важното на което държа - тишина от вътрешното тяло, не само на хартия, а на практика. Искам да не чувам, че работи и по възможност - колкото се може по-малко да се включва и изключва самият компресор, ако може да си работи постоянно с ниска честота. Управлението по ВИ-ФИ e за предпочитане, но приложенията на някои марки са несъвместими с телефона ми и не ги "виждам" в плей-стор-а, така че ще преживея и без ВИ-ФИ.
Предварително ви благодаря и наистина разчитам на помощ от опитните.
ogi28b, понятието "тишина" е разтегливо понятие за различните хора...Предвид условията, моделите които може да Ви свършат работа са:
Toshiba RAS-13PKVSG-E Shorai
Mitsubishi Heavy Industries SRK35ZS-S~SRC35ZS-S Premium
Mitsubishi Electric MSZ-AP35VG~MUZ-AP35VG
Gree GWH12ACC-K6DNA1D (LCLH) Fairy