Страница 135 от 205 ПърваПърва ... 85125133134135136137145185 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,011 до 2,025 от общо 3064
Like Tree2251Одобрявам

Избор на климатик '2019

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Aug 2019

Отговор: Избор на климатик '2019

Добре де, толкова ли е по-добър подовия климатик като система, нямам никакви наблюдения там, само един приятел имам и е супер доволен, но той отоплява с някакъв Дайкин за 4000лв - 30кв. гарсониера, та това е ясно, че ще е супер...
    Но като цяло подовото при мен н е много оферта, тъй като ще ми пречи точно на това място, където е добре да се сложи.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2018

Цитат Първоначално публикувано от ccankov73 Виж публикацията
    Ами питай в Кондекс (вносителя) дали ще дадат на монтажната фирма "безплатно" части при евентуален ремонт.
    Имат си телефон, имейл.
    Ако не ти се занимава - да ти кажа отговора - "НЕ".
    По скоро имах предвид нещо като удължена гаранция срещу заплащане. При 500+лв разлика на климатик има пари и за ейстра гаранция.

4. Тук е от
    Aug 2019

Цитат Първоначално публикувано от pavlin76 Виж публикацията
    Здравейте. Предстои ми смяна на климатика. досега се топлих с камина и ползвах климатик предимно в есенните месеци и лятото за охлаждане, но минавам на вариант за отопление на климатик, но сегашния (електролукс за 500 лв преди 7 години) няма да ми свърши работа. Ще отоплявам хол и спалня, като в спалнята само се спи и няма нужда температурата да е висока. Климатика ще е поставен в хола насочен към спалнята. Искам да взема нов, доста оферти разгледах, искам да го пусна октомври и да го спра април, затова и ми трябва енергоспестяващ (не съм запознат с колко вдига сметката за тока на месец). Казаха ми че с 12-ка ще се оправям спокойно, но някое мнение и предложение още няма да ми навреди, за което благодаря предварително.
    Предоставям информация :

1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa: - 1 климатик за 2 стаи, апартамент, тухлен
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa? - отопление и охлаждане
    3. Kaĸвa e:
    · ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo;
    хол 20 км.м, 54 куб.м
    спалня 9 кв.м, 24 куб.м
    · вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa ; ПВЦ КА
    · изложение нa пoмeщeниeтo; юг
    · етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти? 3ти предпоследен етаж в тухлен блок, 1 външна стена на спалнята е с външна изолация. Хола е затворен с остъклена тераса. над мен и под мен топлят комшиите
    · ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- хол и спалня
    · в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? апартамент
    4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? Г.Оряховица
    5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? 23-24
    6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? тавана в хола и спалнята не е изолиран
    7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? компютър и телевизор
    8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? около 1600-1900 лв
    9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? -10 +30
    10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo, пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли.

ето и една скица набързо с разположение
    Ако може предложения и мнения по посочената информация
    Гледах едни Хиперинверторен Fuji RSG12KGTA
    или МХИ, Фуджицу или нещо друго.
    Предлагаха ми Gree Fairy 12 ама нещо евтин ми се стори пък.... незнам.
    Този пост е редактиран от pavlin76; 29-08-19 в 18:06.

5. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от CYPER Виж публикацията
    По скоро имах предвид нещо като удължена гаранция срещу заплащане. При 500+лв разлика на климатик има пари и за ейстра гаранция.
    Въпроса с "таковането" на дявола във въздуха е дъвкан много пъти. То не беше внос от Солунската митница, куриер от Япония, шерпи от Румъния... Приемете, че не става. Или минавате тънко, или имате гаранция. Което си изберете...
    dodo_pv, Aleksandars, ivan74 и 3 други харесват това.

6. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2018

SRK25ZSX-W е 1540лв с доставка до БГ.
    Разликата с бг цените е още по голяма, около 800лв.

7. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

1420лв + още 120лв доставка до БГ = 1540лв тотал

В БГ е 2100лв.

На мен както ми трябват 2 броя разликата е 1120лв.

По принцип има ли практика да си платя за монтаж към сервиз и да има гаранция?
    По принцип, възможност има. Когато си купувах първия дайсейкай 5 преди 6 години, идваше на $ 800 у нас. На такава цена ми предложи да ми го достави приятел, занимаващ се с промишлено климатизиране и охлаждане. Не се съгласих, по лични причини, свързани с персонала му. Така че всичко можеш да си договориш, стига да имаш здрави нерви, много свободно време и пари настрана. Но като гледам как смяташ, със сигурност ще се прецакаш. Доставката не е 120 лева на такъв вид стока.
    Успех!

Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2018

Цитат Първоначално публикувано от Kasap Виж публикацията
    Въпроса с "таковането" на дявола във въздуха е дъвкан много пъти. То не беше внос от Солунската митница, куриер от Япония, шерпи от Румъния... Приемете, че не става. Или минавате тънко или имате гаранция. Което си изберете...
    Значи основната разлика е липсата на гаранция. При 800лв разлика някои биха я преглътнали.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Доставката не е 120 лева на такъв вид стока.
    Успех!
    2лв на кг е: http://www.dostavka-anglia.com/%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B8/

Точно говорих с тях и няма грижи да се прати.

10. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Значи основната разлика е липсата на гаранция. При 800лв разлика някои биха я преглътнали.
    Само до първия ремонт... И като начало си отговорете на въпроса - колко сте склонен да "доплатите" за гаранцията? Пък тогава си правете сметките...

11. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

...Точно говорих с тях и няма грижи да се прати.
    Колега, ТЕ нямат грижи да ти го пратят на тази цена. И това, че са ти икономисали допълнителната информация с малки букви, свързана със застраховката, говори зле за тях, като търговци. Пиша ти ги тези неща, защото съм пазарувал скъпа техника от чужди онлайн магазини, но базирани в Германия и Австрия, където коректността е на доста високо ниво. Разбира се, кокошкари има и там, но аз не пазарувам от такива. Парите са си твои и имаш правото да ги даваш или разменяш. Изборът е твой.

Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk

12. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Колега, ТЕ нямат грижи да ти го пратят на тази цена. И това, че са ти икономисали допълнителната информация с малки букви, свързана със застраховката, говори зле за тях, като търговци.

Застраховката е по избор, може пък да искаш да си го поръчаш за части...

13. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив

- - - - - - - - - -

2лв на кг е: Цени за услуга ПОЩЕНСКА КУТИЯ (интернет пазаруване) | Доставка от Англия

Точно говорих с тях и няма грижи да се прати.
    Аз съм преглътнал доста по- голяма сума.
    Всичките ми машини без 2-3 са купувани на принципа най- ниска цена.
    До сега от всички машини съм доволен на някои гаранцията отдавна е минала.
    Имам общо около 10 климатика.
    На топ моделите разликата е приблизително такава и аз съм спестил пари за още 1-2 климатика.
    Ако някои умре. Най - старите са ми вече на по 6-7 години.
    Така или иначе и да умре някой най- вероятно няма да го ремонтирам , а с разликата която съм спестил ще си купя нов .
    Аз така разсъждавам.
    Знам ,че не е правилно спрямо БГ икономиката , но личния ми джоб е по- важен.
    Единствено аз бих гледал да си взема друга марка.(fuji, Daikin, имат повече вносители в БГ )
    Защото съм нямал МХИ и не бих се доверил на марката при битовите клими ( лично мнение)
    Vizi одобрява това.

14.  

15. Тук е от
    Aug 2019

Моля за съвет за избор на климатизация на жилище в строеж. Монтаж на два етапа.
    Благодаря предварително.

1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
    · жилищно;

2. и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление)
    3. Kaĸвa e ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo :
    1 хол+ коридор 29 m2, 75.4 m3 + коридор 12m2 , 36 м3
    · вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa ΠBЦ 5 камерна, двоен cтъĸлoпaĸeт - 24 мм
    · ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe и врата; 14м2 (терасата ще се затвори с дограма виж схемата)
    2. спалня 16 m2
    3 . спалня 14 m2
    · изложение нa апартамента североизток.
    · етаж в cгpaдaтa ет 4, от 6 (без тераси над него)
    · ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- cпaлня,всеĸиднeвнa
    · aпapтaмeнт

4. B ĸoя част на България -София
    5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? 24/22
    6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa- 10 см външна изолация, EPS;
    7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви?- вижте схемата ( печката ще бъде на затворената тераса)
    8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? около 4500 с монтажа
    9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? -5/40
    10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo, пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли.
    на схемата съм посочил с син и червен цвят къде мисля да монтирам телата на трите климатика.
    Мисля и по вариант да направя само подготовка за монтаж двете спални т.е. монтаж ан стойки и тръбен път и след време да монтирам . Какво мислите за този вариант?
    Прикачени изображения Прикачени изображения

16. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007
    SRK25ZSX-W е 1540лв с доставка до БГ.
    Разликата с бг цените е още по голяма, около 800лв.
    Ако имаш възможност вземай от УК. При два броя спестяваш пари за още един. Можеш да си го вземеш предварително и да си го държиш за части.
    Българина е "кон с капаци" с това свободно движение на хора и на стоки, ни набиват късмета в задника а ние го пърдим! Ако всички пазаруваме на принцопа на Рафаилиев, нещата ще си дойдат на мястото. А именно "най-изгоднада оферта печели"
    П.П. От това лято стана ясно, че могат да се пият кенчета с бира по 0.7лв, които до миналото лято бяха лев и десет.
    Този пост е редактиран от mimojef; 29-08-19 в 18:05.
    Phoenix_1, Vizi, Rafailiev и 1 други харесват това.

17. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от mimojef Виж публикацията
    ... Ако всички пазаруваме на принцопа на Рафаилиев, нещата ще си дойдат на мястото. А именно "най-изгоднада оферта печели"
    П.П. От това лято стана ясно, че могат да се пият кенчета с бира по 0.7лв, които до миналото лято бяха лев и десет.
    Зависи къде ти е мястото. В Сомалия и Банградеш се пазарува точно по този начин. Дори кенчетата с бира там са по 10 цента, заради ниските цени на дрогата.

18. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

Зависи къде ти е мястото. В Сомалия и Банградеш се пазарува точно по този начин. Дори кенчетата с бира там са по 10 цента, заради ниските цени на дрогата.
    Където и да ти е мястото, животът е проста математика. Събиране, изваждане. Ето, и в Бангладеш я владеят. Тук обаче живота ни е висша математика. Диференциални уравнения, интегрални уравнения, теория на вероятностите, дискретна случайна вероятност, условна вероятност..... и куп други щуротии. Това всичкото, естествено сами си го приченяваме.
    В горния случай, простата математика показва, че е по-изгодно да си купиш три климатика без гаранция от колкото два с гаранция.

Изпратено от моят Redmi Note 4 с помощта на Tapatalk
    Phoenix_1, jonny33 и Rafailiev харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 1
    Последно: 02-01-19, 10:26
  2. избор на климатик
    От mokata7 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1
    Последно: 24-08-17, 23:14
  3. Избор на климатик
    От Bupyca във форум Други марки климатици
    Отговори: 0
    Последно: 07-08-17, 15:19
  4. избор на климатик
    От Hristomila Staneva във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 1
    Последно: 31-10-15, 00:05
  5. Избор на климатик
    От leo34 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 29
    Последно: 12-11-14, 21:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе