Здравейте,ще ми трябва препоръка за климатик с бюджет до 1400-500лв. за Спалня,външното тяло ще е на стената под прозореца и искам да е възможно най тих климатик.
1.Ще се използва за, жилище.
2. Ще се пoлзвa за oxлaждaнe и отопление.
3.·Квaдpaтypaтa е 14,5 кв2
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa-Пвц-5 профилна със 2-ен стъклопакет с КА стъкло.
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopца-0,390кв2
· изложение нa пoмeщeниeтo-северно
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa-5 етаж
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- Спaлня-апартамент
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)-Гр.Велико Търново
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa-20-25 градуса
6. Няма изолация
Благодаря.
Този пост е редактиран от Aleksandars; 31-08-19 в 14:33.
Този пост е редактиран от surbino; 01-09-19 в 00:49.
surbino, SRK20ZS-W и SRK25ZS-W са хардуерно еднакви машини. Ако 25-цата Ви влече, взимайте я. Но лично аз, съм убеден, че 20-ката Ви е напълно достатъчна. Колкото до 09KGTA - ако ще е от триото, заложете на 07 - напълно достатъчно като мощност и хардуер машина. Лично, аз в спалня не бих заложил от триото.
За помещение без изолация слагай ZS-W. При -15С може да отдава 2.10kW. Тошибата кляка малко, максимум 1.7kW при -15. Отделно Тошибите са тихички на степените на вентилатора под миниалната които не можеш да ги настройваш ръчно. Трябва да е на Авто вентилатор и тя ако реши си смъква на безшумните степени, които обаче са с по нисък дебит. В твоите условия без изолация на минусови температури не вярвам да слезе под минималната степен на вентилатора.
За разлика от то Tошибата, Митсубишито е със сериозен дебит и на най ниската степен, която е 19 децибела и можеш да си я настройваш ръчно.
Големите дебити си имат и свойте минуси естествено. Особено в малки стаички.
В твоя случай а бих заложил на 20ZS-W.
И пак зависи колко топлещи съседи имаш.
Благодаря,много за изчерпателния отговор.Съседите ми не са от най топлещите а западната страна не живее никой.Затова се спрях на 25-та-9BTU за да може да смогва в по студени дни.За сега ме притеснява външното тяло което ще е на метър от главата ми понеже разполужението на стаята по горе както съм го дал няма как да бъде по друг начин спалнята.Ще е проблем ли ако е 25-ца?Благодаря!
Няма да е проблем, но аз бих сложил 20-цата. Ще работи една идея по-комфортно, поради разликата в дебитите и шума, на различните степени. Като ползвател на Хеви, ще кажа, че това са машини, които работят по-добре, при по-големи загуби и студено време. 200W, на максимална мощност, си е никаква разлика, а както Aleksandars вече Ви каза, машините са еднакви.
Този пост е редактиран от rosswen; 01-09-19 в 13:51.
Този пост е редактиран от rosswen; 01-09-19 в 14:37.
Да така е цената не е толкова важна в момента,поразчетох се из форума и наистина 20-та ще топли добре,само малко ме притесни монтажа.При един съфорумец е като моето разположение и при него имало силни вибрации от външното тяло.Това като цяло ме притеснява,че главата ми ще е на 30см от стената на която ще е външното тяло....Благодаря,много!
Този пост е редактиран от surbino; 01-09-19 в 15:06.
Малко уточнение да дам за коментираните модели:
20ZS-W има номинална отоплителна мощност при -15° външна температура и 20°С в помещението - 1.59 kW (максимална мощност при 7° - 4.3 kW)
25ZS-W има номинална отоплителна мощност при -15° външна температура и 20°С в помещението - 1.88 kW (максимална мощност при 7° - 4.5 kW)
RAS-B10PKVSG-E има номинална отоплителна мощност при -15° външна температура и 20°С в помещението - 1.37 kW (максимална мощност при 7° - 4.8 kW)
И трите модела са със 750 W компресор.
Този пост е редактиран от Aleksandars; 03-09-19 в 07:17.