Първоначално публикувано от
virus4e Здравейте,
Следя темата от известно време, тъй като искам да заменя един морално остарял 20 годишен Panasonic, отказващ да спре да работи
24-ка е и харчи спокойно по 200-300лв ток месечно зимата, но тъй като беше останал от едно друго помещение, го сложих уж за "временно" и така 3 години.
Бях се спрял на модел на MHI -
SRK50ZS-W PREMIUM, който за съжаление го няма наличен, а се очаква доставка октомври месец, което ми е малко далеч във времето.
Предлагат ми модел на Fujitsu General - ASHG18KMTA , който е със сходни характеристики, но ме притеснява, че нивото му на шум на вътрешното тяло е 29db, което ми се струва прекалено високо...
Затова моля за съвет, климатика ще се ползва повече за отопление, ето и характеристиките на помещението:
1 - Апартамент
2 - Охлаждане и отопление(основно)
3 - Всекидневна с кухня - 35кв.м. , таван 2.60м
Саниран панелен блок с вътрешна и външна изолация (нямам представа, колко дебела). Грубо 8-9кв.м прозорци, дограмата е сменяна преди 10 години, ПВЦ, двоен стъклопакет.
Изложението е западно, следобед напича сериозно слънцето.
4 - гр.София
5 - 24-25гр. лято и 25-26гр. зима (с бебе сме)
6 - Не знам каква е външната изолация (под наем съм). Пода е с ламинат и отдолу пенсионерите според мен въобще не включват отопление... Над мен живеят хора много непостоянно.
7 - Печка с котлони, хладилник.
8 - Бюджета е 2500лв (не е проблем и повече, ако си заслужава
)
9 - До максималната през лятото и до към -15 зимата.
10. Стаята е с квадратни размери, климатика е монтиран над прозорците на централно място в стената и срещу него е вратата на коридора, която стои постоянно отворена, за да се топли и навън. Коридора е още едни 8кв.м. с 2.60м таван.
Климатика зимата с пуска общо взето октомври и не се спира до май месец.
Лятото се ползва за 1-2 месеца в по-горещите дни.
Благодаря предварително!
Иска ми се да има и възможност за Wifi модул.