Здравейте !
Кой от двата да избера?
Fudjitsu 12 kgta или
Fudjitsu 12 ltca.
И какво е значението на последната буква ,дали е kgta или kgtb?
Здравейте !
Кой от двата да избера?
Fudjitsu 12 kgta или
Fudjitsu 12 ltca.
И какво е значението на последната буква ,дали е kgta или kgtb?
Този пост е редактиран от nikidev; 18-06-19 в 09:34.
Последната буква е модификация от 2019 година. Разлика няма с тези с означение "А".
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Здравейте, имам нужда от съвет за климатик.Попълних въпросника от първа страница, но никой не се включи. Поста ми е 1276.За изборът си много разчитам на помоща на форума,затова моля за вашите съвети.Вчера докато чаках за препоръки разглеждах за подходящ климатик и се спрях на този-Fujitsu General ASHG09KGTA/AOHG09KGCA, 9000 BTU
Разбира се може да има и доста по-подходящи, затова моля за препоръките ви!
Изпратено от моят SM-G935F с помощта на Tapatalk
Впрочем, сега, като се загледах, FH е с доста по-сериозен хардуер, спрямо LN. FH 25 и 35, са с 950W, 14см3, двойнороторен компресор, докато LN, са със 7 и 9 кубикови компресори, съответно с мощност 470 и 660W. Като дебити/шум, LN не превъзхожда FH, както и дефрост алгоритъма не е пипан. Не виждам с какво си заслужава повечето пари LN. Само за дизайн се плаща явно...
![]()
Здравейте,
Пред избор съм на климатик, който ще се ползва лятото за охлаждане и за отопление основно в преходните сезони. В студените зимни месеци ще се разчита основно на Топлофикация, но ми се иска да имам резервен вариант за отопление в случай на ремонтни дейности и т.н., а и все още не съм живял в апартамента,
Бях се насочил към Gree Fairy 12, но след доста четене (предимно в този форум) съм доста разколебан. Мой близък приятел ползва Fujitsu General ASHG12LMCA при сходни условия (но в апартамент без ТЕЦ) и е супер доволен, въпроса е на мен дали също би ми свършил работа или има ли по-подходящ в посочения бюджет. Все пак няма да е основно отопление и не ми се инвестира прекалено голяма сума.
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
· жилищно;
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa? И за двете
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo 20кв.м. хол + 10кв.м кухня, общо 30кв/75 куб.м. с широк преход между двете помещения
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид? ПВЦ дограма, двоен стъклопакет с бяло стъкло, остъклен балкон пред хола също с пвц дограма с двоен стъклопакет и бяло стъкло
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; около 7 кв.м.
· изложение нa пoмeщeниeтo; изток
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)?9 етаж от 14, среден апартамент, в последните студени зимни дни тази година температурата беше около 16 градуса без включено отопление (освен преминаващите през помещението тръби на топлофикация)
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н; всекидневна+кухня, няма да се ползва за спане
· в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? апартамент
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? София
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? 24 градуса
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaцията 5 см външна излолация EPS
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? фурна, котлони, абсорбатор, съдомиялна + телевизор и лаптоп в хола
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)?1500лв с монтажа
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? -5 на отопление, главно за преходни сезони, +35 за охлаждане
10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo![]()
Тука има писано за модела от триото...https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...0%BE-kgta.html
Търся нещо подобно с параметри близки до цитираните за тая Тошиба ,понеже опитни съфорумци ме разубедиха относно конкретния модел в друга тема.
[QUOTEToshiba RAS-2258M DAISEIKAI
Вие сте в: Климатици / Toshiba / Хиперинвертор
][/QUOTE]
Вид: Хиперинвертор SCOP/APF: 5.8 Енергиен клас: A++++ Гаранция: 3 год Охлаждане: 0.9-2.2-2.9kw Отопление: 0.9-2.2-3.9kw Отпл. при -15 °C 1.8kw Ср.консумация охл./отопл.: 0.45 kw Подходящ за площ: от 15 до 20кв.м. Цена с ДДС: 1449 лв. 1399 лв. В НАЛИЧНОСТ.
Невероятният Daiseikai модел. Отличава се с: > система - хибриден инвертор; > > Йонизатор на въздуха за осигуряване на комфорт и спокойствие; >Превъзходен КПД, осигуряващ ниска консумация на ток (повече от 20% по-висок от обикновенните инверторни модели); > Нова инверторна технология за прецизен температурен контрол; > С помощта на новата подобрена филтърна технология тези климатични системи са подходящи за хирургически лекарски кабинети, както и за жилищни и търговски обекти; > Елегантен дизайн - Дай-сей-кай променя климата на всяко помещение; > Прецизен контрол и управление при всякакви условия; > Тиха работа и комфорт; > Лесна инсталация и поддръжка; > Малка степен на вибрации благодарение на двойно-роторния компресор; > Лесен монтаж, до 25 метра дължина на тръбния път (с добавяне на определено количество фреон) 15 метра тръбен път без необходимост от зареждане; > Голяма мощност на режим отопление, при външни температури до -20 С;Възможност за коригиране на температурата с точност до 0,5C.Масивен агрегат за добра работа при минусови температури.
Малко инфо за помещението
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
· жилищно;
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa? И за двете
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo 14м2. -СПАЛНЯ ,търся ниско ниво на шума .
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (ΠBЦ с двоен стъклопакет и бяло стъкло
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; около 5 кв.м.
· изложение нa пoмeщeниeтo; Запад
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти ->1 етаж от 7,Краен апартамент,
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo ? - cпaлня
· в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? апартамент
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? Варна
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? 24 градуса
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaцията 5 см външна излолация стиропор-безобразно поставяна,допълните външните стени са санирани отвътре с 5 см каменна ватаи гипскартон
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? -АДАКС помощен радиатор 3 кВ
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)?1500+/ - 200 лв с монтажа
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? -15 (-20) зима , +35 Целзий лято
Този пост е редактиран от pap1918; 18-06-19 в 20:08.
Защо не си сложиш някоя нова седмица за тези пари , а се занимаваш с въпра употреба ?
За по- малко пари от предвидените имате избор !
МХИ ZSS 20
fuji KG 7 ца
Аз пък не видях някой да те е разубеждавал. Идеята беше да бъдеш максимално добре информиран, какво купуваш и да имаш реалистични очаквания от машината, а не после да кажеш "Купих си японски ДайСеКай, ама той не е това, което разправят". Напротив-беше ти посочено, че машината ще ти свърши работа. Смисълът на онези постове, беше, че фирмата лъже в описанието и машината не е ДайСеКай. Силно се съмнявам и че е с двойнороторен компресор, както са написали. Но от друга страна за тези пари с нов ДайСеКай, предполагам, че можеш само да се снимаш. За втора употреба 22-ка може и да стигнат. Машината не е лоша и със сигурност ще е по-добра от модели с подобни параметри, но произведена за европейския пазар.
Фуджисуто е китайско.
Нивата на качество на китайските произведения са 3 .
За Щатите ,Канада и страните пт Персийския залив
За Европа
и накрая за останалия свят ,където сме и ние за съжаление. Ползвам лаптоп закупен от Емирствата вече 8 години .Все още даяни при все таки,че блъскал на вибрации,прахоляк ,влага . Не съм сигурен ,че ,който и да подобен взет от БГ или Украйна ще изкара нормално наполовина в подобни условия.