Тея потърсиха и го намериха :
https://m.youtube.com/watch?v=PX6j0-TJyLU
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
Този пост е редактиран от Mig82; 18-01-19 в 02:00.
Здравейте,
Честно да си кажа от начало бях афектиран от климатика защото ми създава само проблеми, но при условие че тъщата го има същия и няма проблем, след като на моя смениха всички части, остава само монтажа да не е извършен както трябва, въпреки че питах за мнения тук от вас и ви благодаря на всички които ми дадохте съвети, споделих ги с сервизните, тях не ги интересуваше само смениха частта видяха че не е отстранен дефекта и си тръгнаха. Понеже знам как работи MHI25ZS-S, като изключим моя дефект, доста е тих много добре топли и студи, дори затоплям понякога две стаи но тогава не спира въобще на stand by защото е до 20кв. климатика и е икономичен нон-стоп на топло ми харчи 35лв. на месец. Родителите ми имат Fujitsu 12 LMCE, не съм ходил до тях защото живеят далече, но ми пратиха клип и го чух как работи, по шумен е. Не смятам повече да се занимавам с климатика от къде идва проблема понеже си има гаранция и би трябвало тези които го обслужват те да се интересуват и да отстранят дефекта, но явно не са компетентни в тази област и не могат да разберат, за съжаление в България рядко се намират в случая монтажници и сервизни които са наясно какво вършат, а е пълно с търговци които предлагат такива стоки.
Не мога да дам съвет на хората за климатици понеже не съм вещо лице в тази област, но мога да кажа от моя опит с който се сблъсках, да бъдат много предпазливи от кой закупуват климатична техника, защото търговци много, но кой ще извърши монтажа и кой ще поддържа гаранционна уреда е изключително важно.
- - - - - - - - - -
Някой може ли да ми каже дали чува на този клип това тракане?
https://www.youtube.com/watch?v=m6Fsi6a9AAY&feature=youtu.be
Този пост е редактиран от tuparlak; 18-01-19 в 10:32.
Призрак,не разбрах само с един климатик двете спални ли искаш да отопляваш ,или за всяка спалня ще има отделен климатик ? Бюджета от 1300 как да го разбирам - за една или за двете
Ако говорим за една спалня с 14 квадрата и бюджет 1300 с монтаж ето тоя - Mitsubishi Heavy industries SRK20ZS-S/SRC20ZS-S.Отговаря на изискванията и бюджета.Вмъкваш се точно в сумата.Това е от мен.
Здравейте,
Имам нужда от съвет за избор на климатик за отопление на работно помещение на кота 0 (офис/работилница) с обем 95-100м3.
Помещението има вътрешна изолация фибран и е с лице алуминиева дограма с термо-панел.
Моля, предложете най-удачно решение цена/качество. Може да е подов или стенен.
Предварителни Ви благодаря!
При липса на зададен бюджет бих “боцнал” две Фуджитсута 12LVCA,
иначе послушайте Aleksandars.
Този пост е редактиран от ccankov73; 20-01-19 в 16:27.
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
· магазин
· промишлено помещение
· офис
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa? - За отопление
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; 40м2 - 95м3
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид); алуминиева, двоен стъклопакет
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; 10м2
· изложение нa пoмeщeниeтo; Запад
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)? Кота 0. Снимката е стара без новата дограма.
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- офис,работилница;
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? Северозападна България
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe зимa? 22-23 градуса
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? Всички вътрешни стени са с 5см фибран. Тавана е окачен.
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? Компютър, монитор
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? Не е твърдо определен
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? - 20/-25
10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo, пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли. Правоъгълно помещение
Дайте някакви граници на този не твърде твърдо определен бюджет...
Изпратено от моят Redmi Note 5 с помощта на Tapatalk
Малко трудна задача...
Вижте колегата Rafailiev засега е доста близо до определения бюджет, ама с това до -20/-25 C° в тоя бюджет...
Gree GWH18YE-S6DBA1A
Вижте какво ви предлага и фирмата, която ще го монтира. Монтажът е много важен, както неведнъж е отбелязвано във форума.
То и 24LFC не е далеч от бюджета. Аз бих избрал него. Доста е квадратурата на прозорците и все пак не е апартамент. А -20/25гр. не са всеки ден. Ако усети нужда ще пусне помощно нещо за няколко дни....