Минусите на модела, начин на работа и т.н....
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
По това което прочетох от форума е че е по шумен от някои други модели но за друго ще се радвам да споделите какво ще изразите като минуси
Като цяло е важно да топлят машините лек "шум" не ме притеснява изобщо приятно ще се впечатля да ме затоплят пък шума не е определящ фактор.
Само да се опитам да обобщя и няма да преча на другите питащи.
Значи ако искам максимален ефект във всички стаи ми трябват 3 климатика, бихте ли препоръчали някой модел такава японска седмица?
Ако все пак реша, че в стаите не търся голям ефект, тогава ще избера един климатик с по-дълга въздушна струя, бихте ли ми препоръчали такъв модел?
Здравейте,
моля за помощ избор на климатик:
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
· къща
2. Предимно за отопление и по-малко за охлаждане.
3. Kaĸвa e:
· квадратурата на помещението: 30 квадрата, климатика ще е разположен на късата страна под прозореца
· ПВЦ дoгpaмa
· изложение нa пoмeщeниeтo; югозапад
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- дневен тракт
4. B ĸoя част на България:
- Варна
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe: зимата около 22-23 градуса.
6. Имa ли изoлaция:
- по външните стени 10см стиропор.
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди:
- готварска печка, хладилник, фризер, телевизор,
8. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe?
- зимата до -15 С - мястото е много ветровито
9. Бюджет - 3000лв - ПОДОВ КЛИМАТИК
Върнах на Официалният представител на Дайкин един такъв FVXМ35F/RXМ35М не желая същата марка
Обмислям варианта за: GENERAL FUJITSU AGHG14LVCA
Очаквам вашите мнения и предложения.
Благодаря предварително
Какви са ти забележките към работата на Дайкина?
Често излизане в Дефрост, не достига зададената температура.
Подменяха платка, после цялото външно тяло...няма и няма
До преди 3 дни температури на въздуха бяха 15`C, а той не можеше да достигне исканата от мен температура /говоря за 22-23 зададени по дистанционното/
А при по-високо задание от дистанционното достига ли 22-23° ?
30кв.м може да са дошли вповече за потдържане на желаната температура.
Този пост е редактиран от Mig82; 13-02-19 в 17:20.
При зададени 26`C на дистанционното, достига 22`C реални в помещението.
Но това е пак при положителни температури навън.
Като беше няколко дни под -5`C положеието беше трагично, да не говорим, че 10 мин работи, като духа по топъл въздух, 10 мин духа хладен такъв, а след това 25 мин размразява.....при което помещението разбира се изстива.
Не ми прилича на нормална работа на Дайкина изобщо. За LVCA погледни в темата за него .... Споменават че долната клапа не можеш винаги да си я настроиш както искаш да работи. Също като върти на вентилатор само, за да мери градус вътрешното, степента била доста висока и създавал "хладно" течение. Остава ти като вариант Тошиба и MHI. Вторите съм ги виждал как работят и ми допадат. Там няма обаче 14ка, но ако не е студено помещението 35ца дали няма да насмогва?
Нещо не ти е била наред машината.
Защо не са могли да я оправят е друг въпрос.
Грее Амбър 12! Най топло ще е в двете спални! Климатикът е лаком на ток оставен без надзор :-) , но топли и то много. Отивам на работа, 19-20 градуса го оставям, След обяд, към 16 часа, преди да се прибере, Даскалицата :-) го вдигам през мобилното приложение на 21 и досега оплаквания нямам! В холът, където блъска на 7-8 метра е 25-26 градуса! Разход грубо 6-10 кв. на ден! Засега! То няма зима. :-) Нощем е на 20 градуса,инак не се спи от жега! Отоплявам с него поне едни 65 кв. Идват гости, духа им, понеже е на 4 та степен, вентилатор, ауто слагам веднага и утихна. Е изгори 50 стотинки повече за 4 часа, но всички бяхме по къс ръкав. :-) За мен това е машина, на която трябва да деверуваш, но си работи, топли, духа и ако не я засечеш и наблюдаваш, си гори ток, стой и гледай! :-) Не съм специалист, споделям лични, наблюдения! Помага и една Осака 12 ка, от старите, за една спалня 16кв. и коридор, Домът ми е 100 кв.+- :-)